Cauta in 18.725 retete
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat Pentru umplutura: 1 kg de carne de porc (piept sau ceafa) 2 cepe 1 pahar cu orez 3 linguri cu stafide 2 linguri cu untura sare, piper si coriandru dupa gust Zeama: Apa cata trebuie pentru a-l acoperi sau chiar mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar. Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini. Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute. Intre timp se face umplutura din branza de vaci scursa bine, 2 oua, esenta de rom si restul de zahar. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bile mai mari care se intind cu ajutorul sucitorului pe planseta. Din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: (pentru 18 buc) 1 kg faina 50 gr drojdie 400 ml lapte 300 gr zahar 150 gr unt 2 oua 1 lingurita sare 1 galbenus 4 linguri miere 300 gr miez nuca Mod de preparare Din drojdie, cateva linguri de lapte caldut si putina faina facem o maia pe care o lasam la crescut. Punem faina intr-un vas impreuna cu sarea. Adaugam maiaua crescuta. Batem ouale cu zaharul si le adaugam peste faina. Turanam laptele caldut si incepem sa framantam. spre final adaugam si untul topit si framantam in ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... a lansat in aceasta toamna un nou produs: branza tartinabila Tartino. Realizat ... carora le-am vorbit despre noua gama Tartino si le-am ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... :))) Am sa va iau si anul asta cu noi in vacanta ... cu mana pe inima ca anul acesta ne-am simtit chiar si mai bine decat anul trecut!!! Am ales doar cateva poze ... admirat deja pe cele de anul trecut (pentru cei care nu ... venit cu noi in vacanta anul trecut, am adaugat linkurile de ... tomat, totul absolut delicios!!!!!!!!!! ...din nou Asprovalta... ...cu cel mai bun ... de...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... abia l-am inghitit ... este primul an in care n-am mai avut ... din viata mea, in fiecare an, pe 9 martie ii aveam pe ... ii va avea in fiecare an pe masa, cu atat mai ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crema de vanilie cu fructe de padure si crema ciocolata cu ananas -2,4 kg.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... . Iata insa ca in acest an m-am motivat si am reusit ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... mucenici din Sevastia si inceperea anului traditional agricol. Daca pe 8 Martie ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Acum un an... ( Doamne, timpul asta chiar ca zboara)... pornind de ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone drept ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... lui Adis 1.Ce ai facut nou in 2009, ceva ce nu ... si mai multe scopuri pentru anul urmator? ...nu imi propun de ... 2010? &ambitia 7. Ce data din anul 2009 iti va ramane vie ... mai mare realizare in acest an? &am luat carnetul de sofer ... (e) iti vor reaminti mereu de anul 2009? ...cred ca moarte lui ... in vara 17. Comparativ cu anul trecut esti: * Mai fericita sau ... filmul...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Dragii mei, de azi ma gasiti la o noua adresa http://www.retetedesuflet.ro V a astept cu mare drag . Nu uitati sa va actualizati adresa in blogroll. Brindusa
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Dupa luni de asteptare si pregatiri intense, in cele din urma, Bacania Veche s-a deschis. Visul nebun al unui om  Marius Tudosiei  care a renuntat la o pozitie de top din marketing pentru a framanta si vinde paine cu mana lui a inceput sa prinda contur. Astfel, de o saptamana, pe Barbu Vacarescu 49, in Bucuresti (langa stadionul Dinamo), s-a deschis Bacania Veche . Lasati-va atrasi de nume dar nu amagiti, deoarece Bacania Veche nu e o bacanie oarecare. Sigur, aici o sa gasiti  asa cum va...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
500 gr faina 200 ml lapte caldut(atentie nu fierbinte) 10 gr drojdie 150 gr zahar 100 gr unt 4 galbenusuri esenta de vanilie coaja de portocala(2,3 linguri Aluatul este acelas ca la cozonaci ,care este super super bun,si bineinteles si mucenicii au iesit deliciosi.La cantitatea folosita mi-au iesit 20 de mucenici. Dupa ce am impartit aluatul,am facut opturi,eu nu i-am mai impletit din lipsa de timp dar si asa au iesit super.I-am lasat la crescut aprox o ora,i-am uns cu un ou batut amestecat...
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
... startul unui provocator concurs: "Reteta anului 2009" . Premiile sint pe masura ... vor scrie despre concursul Reteta anului 2009 vor fi trecuti la ...
Reţetă de pe ala-cooking.blogspot.com
... postata pe blog in cursul anului 2009 Articol preluat de pe ...
Reţetă de pe bucataria-lui-vlad.blogspot.com