Cauta in 20.697 retete
Încalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Pune blatul de pizza pe o tava de copt unsa cu ulei. Într-un castron se amesteca uleiul de masline cu cel de susan. Unge blatul de pizza cu acest amestec în mod uniform, dupa care adauga pe el frunzele de spanac, brânza rasa si ciupercile. Lasa tava în cuptor aproximativ 8-10 minute sau pâna când brânza s-a topit iar marginile sunt crocante.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastravul eviscerat se umple cu lamâia taiata felii, dupa care se împacheteaza individual în staniol si se pune la tava. În jumatate de ora ar trebui sa fie gata, asa ca fiti cu ochii pe ceas! Între timp, sparanghelul se trage la tigaie în putin ulei, si se lasa la racit pâna este gata pestele. Se verifica fragezimea carnii cu furculita. Sparanghelul se amesteca cu putin otet si se formeaza un pat pe care ulterior vom pune carnea. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de duminica sau de o cina pur si simplu, important este sa ... ta pentru "CEA MAI APETISANTA CINA". Aici gasiti Regulamentul concursului Tipareste ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Supele, care i-au placut foarte mult lui Cipi :) ... eu, de la caldura de-afara - sa nu le vad :)) ...desi, am gustat de la el si erau extraordinar de bune... cea mai buna mi s-a parut cea de sofran si cea de ciuperci, care parca a fost si mai buna ... Toate au fost supe-crema... Toate se serveau cu crutoane de paine: Pranzul si cina... care cum le-am prins... oricum, aici nu e decat o parte... Foarte, foarte gustoase toate... nu-ti venea sa crezi... :) Aleluia!!!!!...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
I NGREDIENTE Sos pt macerat carnea(picanta)By Ama Carne de pui,pulpe,porc(la alegere) 4 catei de usturoi 3 linguri de miere 3 linguri de suc de lamaie 4 linguri de sos de soia 2-3 linguri ulei cu ardei iute(sau ulei cu chili) sare piper Se toaca marunt usturoiul si amestecati sosul din ingrediente. In acest sos se lasa carnea la macerat o zi/noape. Se pun la prajiti / sau la cuptor. Gustu e foarte bun combinat dulce iute si se face carne foarte fragede.
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan ... fiert din noua un pic pt a obtine un bulion proaspat.Adaugam ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Faramiteaza bine fursecurile de ciocolata. Topeste untul si adauga-l peste fursecurile faramitate. Amesteca bine. Preseaza apoi aceasta compozite intr-o tava, formand un blat. Da apoi la rece pentru 15 minute. Taie batoanele de ciocolata in 4 - 5 bucati. Inveleste-le in folie de plastic si da-le la rece pentru 10 minute. Taie-le apoi in bucatele mici. Pe blatul de fursecuri aseaza jumatate din cantitatea de inghetata. Presara apoi jumatate din bucatelele de baton faramitate. Deasupra adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
600 ml.frisca lichida 2 lingurite zahar pudra 100 ml smantana dulce 2-3 plicuri intaritor de frisca Se pun toate impreuna intr-un castron si se bat cu mixerul la viteza ceea mare citeva minute(atita cit v-om avea o frisca destul de tare ).Se va orna dupa preferinta tort-ul cu citeva ore inainte de servire dupa care se va pune la rece. Frisca va sta bine pe tort deoarece are in ea si smantana
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Cand iei masa cu o persoana pe care nu o cunosti sau pe care doresti sa o impresionezi prin bunele tale maniere, nimic nu este exagerat. Nici macar atentia pe care o acorzi servirii unor lucruri marunte precum mierea, sarea sau piperul.UntulPentru a unge cu unt painea, biscuitii sau prajiturelele, foloseste un cutit si bucatele mici de unt. Sau chiar painea, biscuitii sau prajiturile pot fi portionate in bucati mai mici. Nu pune unt pe legume pentru ca ar insemna sa insulti bucatarul. ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos . Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pune hartiute in tava pentru briose. Topeste untul, ciocolata si zaharul impreuna cu 100ml apa calda intr-o oala, amestecand ocazional, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Adauga ouale si extractul de vanilie in amestecul de ciocolata. Adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si mixeaza pana la omogenizare. Adauga cu lingura aluatul in tava pentru briose, si lasa deoparte 5 minute inainte sa dai la cuptor pentru 20-22 de minute. Dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cand iei masa cu o persoana pe care nu o cunosti sau pe care doresti sa o impresionezi prin bunele tale maniere, nimic nu este exagerat. Nici macar atentia pe care o acorzi servirii unor lucruri marunte precum mierea, sarea sau piperul. Untul Pentru a unge cu unt painea, biscuitii sau prajiturelele, foloseste un cutit si bucatele mici de unt. Sau chiar painea, biscuitii sau prajiturile pot fi portionate in bucati mai mici. Nu pune unt pe legume pentru ca ar insemna sa insulti bucatarul. ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Concursul a ajuns la final, va multumesc tututror pentru participare si multumesc sponsorului pentru generozitate! Dupa ce am eliminat inscrierile duble si cele anonime au ramas 196 participanti. Lista participantilor: 1. Julie Julia 2. loredana nicoleta 3. Barcer Mihaela 4. Silvia Puiu 5. Eu Sergiu 6. Popescu Cristina 7. Daiana Vereb 8. Andreea Isbinda 9. Liana Toma 10. Emilia Iacob 11. Olguta Oana 12. Dogaru Goncea Anelia 13. Ana Maria 14. BACOS IULIANA 15. Dana Ro 16. Diana Farcas 17. Paun...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Zilele acestea am purtat o discutie foarte interesanta (si edificatoare) despre starea de spirit in blogosfera culinara romaneasca. Concluzia nu a fost foarte pozitiva si cititorii aratau cu degetul catre un soi de mancatorime, invidie si zgarcenie in a linkui sau a recunoaste meritele unui coleg blogger. De aceea m-am gandit ca ar fi o idee sa initiez o mica provocare care sa demonstreze ca exista unitate si in blogosfera culinara romaneasca. Sper sa nu ma insel! :) Pornind cu acest gand si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Agentia Standout demareaza si in acest an studiul de audienta pentru bloguri si am nevoie de putin ajutor din partea voastra. O sa va rog sa rupeti doar 5 minutele din timpul vostru si sa completati acest chestionar sau dand click pe bannerul verde. Sunt doar cateva intrebari ce ma vor ajuta sa va cunosc mai bine, avand astfel posibilitatea de a-mi "optimiza" postarile astfel incat blogul sa devina din ce in ce mai atractiv pentru voi. Curand voi face cateva schimbari si chiar mi-ar fi de...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
zice vorba ca mai simplu e bun. daca e si mai rapid e si mai bine, mai ales in serile in care ajungi acasa obosit de la serviciu. pentru mine nimic nu e mai simplu decat ceva facut rapid la gratar. daca pana acum nu ti-am spus, iti spun acum: cred ca am o obsesie pentru organe. imi place limba de vita fiarta si apoi trasa in unt la tigaie, sunt mort dupa kokoretsi, as manca de trei ori pe zi lampredoto, imi place ciorba de burta, ficati si inimi de pasare la gratar, creier de porc pe plita...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Indigriente: 2 cepe mari 2 cuti de rosii cubulete ulei,sare,piper, bicarbonat,vegeta,o lingurita de zahar ,ardei iute (dupa preferinta mai picant) Se taie ceapa se pune la prajit in ulei cind e aproape prajita se adauga rosile ,vegeta se amesteca si se lasa la foc mic circa 30 min.amestecind mereu. Se ia de pe foc se pune o lingurita de zahar si se mixeaza cu blenderul bine. Se adauga condimentele dupa preferinta se mai da un clocot la sos si se adauga bicarbonatul si se amesteca...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Aluatul sfaramicios Ingredientele folosite trebuie sa aiba aceeasi temperatura; Folositi unt proaspat, de calitate buna; Inlocuiti oul intreg cu doua galbenusuri; Lasati aluatul sa se odihneasca o ora, in cazul cand il folositi pentru tarte, sau folositi-l imediat dupa ce a fost framantat, daca faceti din el prajituri uscate; Aluatul trebuie lucrat repede, pentru a impiedica untul sa se topeasca; Raciti-va mainile, inainte de a-l prepara; Tabla de prajituri trebuie tinuta afara, la aer rece,...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Cum ma duceam eu la culcare in seara asta, mi se facu o pofta nebuna de ceva dulce. Tusesc ca un magar si cum am invatat ca tusea si dulcele nu fac casa buna, trebuia sa fie un dulce mai putin dulce. Toate gandurile au zburat unul dupa altul in capsorul meu somnoros, au trecut in revista proviziile si au gasit: banana, biscuiti, nuca de cocos si miere. Asa s-a nascut la mine-n bucatarie o pasta precum cele de bebelusi, pe care eu am mancat-o inainte de culcare dar pun pariu ca-i perfecta...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com