Cauta in 21.292 retete
Bucatile de crap sarat se tin cateva ore in apa rece,care se schimba de cateva ori,apoi se pun la fiert acoperite de apa rece.Se lasa sa fiarba cca 10 minute din momentul clocotirii,apoi se strecoara de apa in care au fiert si se aseaza pe un platou. Cartofii curatati de coaja,spalati si taiati in cubulete,se pun sa fiarba in apa cu sare apoi se scurg si se aseaza langa bucatile de carne,presarati cu cateva fire de patrunjel taiat marunt Usturoiul curatat si zdrobit se freaca cu ulei si cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Macroul de spala si se curata. Capatanile se arunca. Se aseaza intr-o oala, impreuna cu legumele curatate si spalate (morcovii intregi, ceapa rondele si telina felii rotunde), patrunjelul, boabele de piper si foile de dafin. Se acopera totul cu apa si apoi se adauga 4 linguri de otet. Se pune oala pe foc si din momentul in care a inceput sa fiarba se mai lasa pe foc 7 minute. Dupa 7 minute, se da oala de pe foc si se mai lasa pestele in marinata un sfert de ora. Intre timp, pregatim pesto de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala rasolul si se fierbe 45 minute, apoi se pun ... , cu garnitura de legume. - 1 kg rasol de vaca, 2 cepe, 2 morcovi, 2 cartofi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... antichitate. Legumele adaugate la fierberea rasolului si sosurile cu care se ... : 4-6 Timp de preparare: 2 -3 ore Ingrediente: 1 rasol de vita de aproximativ 2,5 kilograme ... si piper Preparare: Spalati bine rasolul si puneti-l la fiert cu ... , zahar si piper dupa gust. Rasolul de vita se serveste taiat ... de cartofi sau conopida . [tip]Rasolul de vita se poate servi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dupa ce pestele fiert rasol (vezi reteta urmatoare) s-a racit, se scoate ... prajita. - 1 kg de peste fiert rasol (crap, salau), o ceapa mai mare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... toate portiunile animalului cu pricina, rasolului (ciolanului) ii sunt rezervat toate ... fasole, sau rotisat pe indelete, rasolul de porc este predestinat mancarurilor ... -gatit insa cum se cuvine, rasolul face fata onorabil oricarui gratar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cine mananca multa linte, Va ajunge presedinte. Tocmai m-a sunat Iohannis ,,Vreau patru portii - a zis - Ba nu, vreau toata oala Sa nu-i ramana si lui Firea". Ingrediente un rasol de vita cu os (am ales o carne de foarte buna calitate, de la Karpaten Premium Angus) 250 grame linte (am folosit linte [&] Post-ul RASOL DE VITA CU LINTE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
1 creier, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 1 foaie dafin, 7-8 boabe de piper, sare, 1 lingurita otet, maioneza Mod de preparare: Se curata creierul de pielite si se tine in apa rece, pana ce iese tot singele. Se fierbe zarzavatul, foaia de dafin, piper si cind sunt fierte se adauga creierul si o lingura de otet. Se fierbe si se lasa in aceeasi apa sa se raceasca, se taie felii groase de 1/2 cm, se aranjeaza pe farfurie imbracat in maioneza. Se garniseste cu masline, felii de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Va rog, atentie sporita! Urmeaza un delicios In cuptor copt rasol de vita Ce se desprinde de pe os. INGREDIENTE un rasol de vita cu os (am ales o carne de foarte buna calitate, de la Karpaten Premium Angus) 500 gr ciuperci Ulei de masline, sare, cimbru uscat, telina uscata 200 ml smantana lichida 100 [&] Post-ul RASOL DE VITA CU OS LA CUPTOR SI GARNITURA DE CIUPERCI apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
250 g resturi de carne, 100 g costita afumata fara os, 2 oua, 1 lingura pesmet, 250 g ulei, sare, piper, sos alb Mod de preparare: Se dau prin masina resturile de carne si se adauga costita afumata. Se prepara un sos alb cat mai legat, se adauga un ou si se amesteca cu carnea tocata, sare si piper dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Cu o lingura inmuiata in apa se ia din aceasta compozitie cantitatea necesara unei chiftele. Se dau prin ou batut si prin pesmet si se prajesc auriu in ulei...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 gaina potrivit de mare, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 telina, 1 pastirnac, 1 ceapa, 2 boabe iehibahar (facultativ), 1 foaie dafin (facultativ), 3-4 cartofi, 3 l apa, sare Mod de preparare: Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic intr-o oala cu 3 litri apa. Se spumeaza, apoi se adauga zarzavatul, ceapa, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana cind gaina este aproape gata. Se adauga cartofii taiati jumatati pe lung si se lasa sa fiarba...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, 1/2 capatina de usturoi, 1/4 kg de malai, sare Mod de preparare: Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi (facut cu zeama de ciuperci) si mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. peste, 800 gr. cartofi, 1-2 cepe, 100 gr. slanina Mod de preparare: Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga cartofi curatati si taiati felii rotunde, se pune sare si piper si se stinge totul cu 1 pahar de apa. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Dupa aceea pestele curatat si taiat se pune peste cartofi si se fierbe pana este gata. Cind se servesc la masa, bucatile de peste se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. carne de vaca, 1/2 buc. morcov, 1/2 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, 2 buc. cartofi, 2 felii de sfecla fiarta, 2 frunze de salata verde, sare Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si zgirciuri, se inteapa cu cutitul din loc in loc si se impaneaza cu citeva felii de zarzavat taiat subtire. Se pune la fiert cu citeva felii de zarzavat si cind este aproape gata, se adauga sarea. Se scoate apoi din supa cind este bine fiert, se taie felii si se asaza pe farfurie cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 limba (aprox. 1 kg.), 3 litri apa, 1 buc. morcov, 2 buc. ceapa, 1 buc. radacina patrunjel, 10 boabe de piper, o foaie de dafin Mod de preparare: Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda si se pune pe foc. Cind a inceput sa fiarba, se ia spuma, se adauga zarzavat ceapa, foi de dafin, piper, sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore (limba de vitel si de porc se fierb mai putin). Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg crap, 2-3 cepe, 2-3 morcovi, foaie de dafin, 5-6 boabe de piper, 1 radacina de patrunjel, 1/2 kg cartofi, patrunjel verde, sare Mod de preparare: Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur se asaza cartofii fierti, citeva felii de morcovi taiati rondele sau stelute si presarate cu patrunjel tocat si in gura pestelui se pune un buchetel de frunze de patrunjel.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. peste, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. cartof, o foaie de dafin, o ceasca de vin alb Mod de preparare: Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sunt bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce in apa in care au fiert legumele si se lasa sa fiarba la foc mic, intr-un vas acoperit 20-25 min. Mod de servire Se serveste cald sau rece cu sos de vinegreta sau garnitura de legume fierte cu ulei si lamiie
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pestele rasol se foloseste pestele care nu are oase multe - salaul ... in lipsa, cu cutit obisnuit). Rasolul se serveste cu sos de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 gaina, zarzavat de supa, o ceapa, o radacina hrean sau o capatina de usturoi, sare Mod de preparare: Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga zarzavatul, ceapa si sarea. Gaina fierbe cca 2 ore, daca este batrina. Cind este fiarta, se scoate din supa, se lasa sa se racoreasca, se taie in bucati si se aseaza pe o farfurie. Se garniseste cu rondele de morcov si telina. Mod de servire Se serveste cu sos de hrean, de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. carne de gaina, 2 buc. cartofi, 2 buc. dovlecei, o lingurita mazare verde, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina, sare, 2 felii sfecla fiarta, 2 frunze salata verde Mod de preparare: Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pana da in clocot si apoi la foc incet. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se pune zarzavatul, curatat si taiat in patru, si se lasa sa fiarba in continuare. Cind atit carnea, cat si zarzavatul sunt bine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com