Cauta in 21.294 retete
... preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se toaca ceapa si verdeata marunt,se da fileul de peste prin masina si piinea bine stoarsa. Se pune intr-un vas tocatura, cu ceapa,verdeata,usturoiul zdrobit si oul.Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca bine, apoi se formeaza chiftelute de marimea dorita. Se tavalesc prin pesmet si se coc in uleiul incins la foc potrivit.Cind s-au rumenit se scot pe o hirtie absorbanta.POFTA BUNA.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu ... romaneasca mai putin cunoscuta, asa cum au facut si cititorii lui Radu Anton Roman, ale caror propuneri culinare le ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in ... ("insula Delta", cum ii spune Radu Anton Roman) si-ale stanilor din munti, trecand, care-va-sa ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in ... Banat. Retetelor traditionale si comentariilor antropologice culinare despre aceste regiuni, Radu Anton Roman le adauga pagini incantatoare de ,,arheologie...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 burta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: cap ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... manastirilor din nordul Moldovei. Reteta am gasit-o in cartea regretatului Radu Anton Roman , Povestile bucatariei romanesti, volumul 4. La prima lectura reteta pare ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... savuroasa! n fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu sa ai in biblioteca si in ... ii placea sa spuna lui Radu Anton Roman) ­ trecand apoi dincolo de Prut, in ,,apropiata, indepartata Basarabie ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 700 ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ca am decis sa incerc aceasta versiune, asa cum a prezentat-o Radu Anton Roman in cartea Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti . Ingrediente Aluatul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... straluci tocmai prin simplitate. Este una dintre retetele prezentate de Radu Anton Roman in cartea sa de bucate si are acel aer campenesc, traditional romanesc care m-a facut sa o indragesc si sa decid ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... si la timp sa ii postez pe blog. Ingrediente (dupa Radu Anton Roman, cu mici modificari personale) Aluat 500 gr faina 120 ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu ... romaneasca mai putin cunoscuta, asa cum au facut si cititorii lui Radu Anton Roman, ale caror propuneri culinare le ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Pentru ca tu ... Biblie a gatsronomiei nationale, scrisa de Radu Anton Roman. Traditia crestina asociaza cu bucurie marilor sarbatori religioase si ... l-au cunoscut si indragit pe...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... gatesc cat mai multe retete din cartea de bucate a lui Radu Anton Roman si de indata am deschis la capitolul despre retete ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog ... etnografice si imagini inedite cu Radu Anton Roman. Saptamana aceasta continua calatoria noastra culinara in ,,Ardealul slaninii cel gustos" (cum isi ,,alinta" Radu Anton Roman tinutul de bastina). Stia tot despre mancarurile ardelenesti, de ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... din Serbia, eu nu am facut decit sa o traduc de aici ... . Apoi se framinta cu sarea si faina (am folosit masina de piine). Daca e necesar, se mai adauga faina. Trebuie sa iasa ... din lipia precedenta. In final, piinea trebuie sa arate ca un ...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
... mai mult a papion. Aluatul l-am facut dupa proportiile clasice, din 1 kg ... . Dintr-o jumatate de aluat am facut aceasta piine, iar din cealalta ... framinta un aluat elastic, putin lipicios (eu am folosit masina de piine). Se lasa la dospit ... aluatul in doua. Fie faceti 2 piini, fie folositi jumatatea pentru o placinta, cum am facut eu. Bucata de aluat se ...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
... cartea de bucate scrisa de Radu Anton Roman cu o reteta de mei. Imi pare nespus de rau ... am gasit si reteta lui Radu Anton Roman si cand am vazut cat e de simpla a fost musai ... o ceasca de apa - eu am facut supa intr-un vas de ... drege cu smantana si se presara patrunjelul. Cum spune si Radu Anton Roman - este o "fiertura deasa si arhaica", rapid de preparat,...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com