Cauta in 21.292 retete
Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min. in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa sa fiarba si, cind da in clocot, se pune pestele, se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba 15 min. Se scoate pe o farfurie mare si se serveste cu un sos din ulei, zeama de la o jumatate de lamiie, sare, verdeata tocata marunt si putin piper macinat. - 6 pastravi, sare, 2 linguri otet, 3 linguri ulei, verdeata tocata, zeama de la 1/2 lamiie. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la fezandat se transeaza in 4 si fiecare bucata se impaneaza alternativ la 3-4 cm cu o fasie de costita, o jumatate de catel de usturoi si asa mai departe. Se serveste pe platou cu legume de jur imprejur si sos iar alaturi un bol cu mujdei iute. - 1 iepure, 300 g costita afumata, 2 capatani usturoi, 4 morcovi, o telina mare sau doua mijlocii, o ceapa mare, 50 ml vin rosu sec,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe bine zarzavatul de supa, ceapa taiata in doua, sare, boabe de piper si foaia de dafin. Se trage vasul la marginea plitei si, dupa ce nu mai fierbe, se introduce usor pestele intreg, curatat si spalat. Se fierbe apoi la foc iute. Cind este gata, se scoate pestele, se asaza in farfurie si, dupa ce s-a racit, se acopera cu maioneza. Se serveste cu cartofi fierti, presarati cu patrunjel tocat. - 1,5 kg peste alb (salau, etc.), zarzavat de supa, 500 g cartofi, 1 buc. ceapa, o foaie...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce in apa in care au fiert legumele si se lasa sa fiarba la foc mic, intr-un vas acoperit 20-25 min. Se serveste cald sau rece cu sos de vinegreta sau garnitura de legume fierte cu ulei si lamiie. - 750 g peste, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. cartof, o foaie de dafin, o ceasca de vin alb. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea fiarta se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte si nestoarsa, zarzavatul, ceapa taiata marunt si calita 2 minute in toata grasimea. La tocatura, se adauga albusurile batute spuma. - 300 g carne fiarta de vaca, vitel sau pasare, 150 g franzela, 100 ml lapte, 300-400 g zarzavat fiert (morcov, telina, patrunjel), 200 ml smantana, 4 albusuri de ou, 1 ceapa mare, 100 g unt, untdelemn, margarina, 1 lingurita rasa de sare, condimente de pasteta. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se dau prin masina resturile de carne si se adauga costita afumata. Se prepara un sos alb cit mai legat, se adauga un ou si se amesteca cu carnea tocata, sare si piper dupa gust. Se lasa sa se raceasca. Cu o lingura inmuiata in apa se ia din aceasta compozitie cantitatea necesara unei chiftele. Se dau prin ou batut si prin pesmet si se prajesc auriu in ulei incins. Se serveste cu salata de sezon. - 250 g resturi de carne, 100 g costita afumata fara os, 2 oua, 1 lingura pesmet, 250 g ulei,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 kg apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pina cind se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote apoi bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pina cind pestele si cartofii sint gata. Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita asezindu-l...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc incet. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se pune zarzavatul, curatat si taiat in patru, si se lasa sa fiarba in continuare. Cind atit carnea, cit si zarzavatul sint bine fierte, se scot din supa si se asaza pe farfurie. Se servesc cu legumele care au fost fierte separat. Pentru varietate si aspect se adauga feliile de sfecla si salata verde. - 200 g carne de gaina, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb feliile de zarzavat impreuna cu foaia de dafin. Cind sunt aproape fierte, se pune pestele curatat si spalat si sarea, cu care se lasa sa fiarba inca 10-20 minute la foc incet. Se scoate apoi pestele cu grija sa nu se sfarime si se pune pe un platou mic. Se toarna zeama de lamiie deasupra si se serveste cu cartofi natur. Se presara cu verdeata deasupra. - 100 g peste, 5-6 felii morcov, 4-5 felii radacina patrunjel, o foaie dafin, patrunjel verde, o lingurita zeama de lamiie. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavatul (morcovii, patrunjelul, telina) se curata si se taie in felii de marimea unui deget. Se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si taiata rondele. In timp ce fierbe se adauga cartofii, curatati de coaja, care se scot imediat ce sunt gata. In zeama cu zarzavat se adauga sarea, pestele (curatat) si taiat felii mari. Se acreste cu otet, vin si se pun piperul boabe si foile de dafin. Se lasa sa fiarba acoperit 20-30 minute. (Atentie: nu se fierbe mult pentru ca se zdrobeste. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Slanina de porc se taie in bucati marunte si se prajesc in tigaie impreuna cu ceapa curatata si taiata felii. Se adauga cartofi curatati si taiati felii rotunde, se pune sare si piper si se stinge totul cu 1 pahar de apa. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Dupa aceea pestele curatat si taiat se pune peste cartofi si se fierbe pina este gata. Cind se servesc la masa, bucatile de peste se asaza pe un platou incalzit se garnisesc in jur cu cartofi si se presara cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune pestele, se adauga in apa o lingura de otet. Se serveste cald cu unt incalzit amestecat cu zeama de lamiie si verdeata tocata fin. Sosul se toarna peste pestele fierbinte, imediat ce s-a scos din zeama. Se serveste cu zarzavatul in care a fiert, ca garnitura. - 1,5-2 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 1 foaie dafin, piper, 200 g unt, verdeata, sare de lamiie. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine; se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul boabe si sarea. Se lasa sa fiarba cca 20 minute. Se adauga pestele si se mai continua fierberea inca 10 minute pana este bine patruns. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata , se scurg si se stropesc cu untul topit. La servire, se pune in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur se asaza cartofii fierti, citeva felii de morcovi taiati rondele sau stelute si presarate cu patrunjel tocat si in gura pestelui se pune un buchetel de frunze de patrunjel. - 1 kg crap, 2-3 cepe, 2-3 morcovi, foaie de dafin, 5-6 boabe de piper, 1 radacina de patrunjel, 1/2 kg cartofi, patrunjel verde, sare Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Presarati cu faina ossobuco si rumeniti-le in unt. Adaugati sare si piper. Turnati putin vin alb in tigaie. Cand vinul s-a evaporat, adaugati suficienta supa fierbinte (sau apa) pentru fierbere, care va dura aproape o ora. Cu aproximativ 10 min. inainte de a lua compozitia de pe foc, adaugati patrunjelul, coaja de lamaie (numai partea galbena), usturoi, ceapa, ansoa curatata si spalata, toate tocate impreuna. Se serveste cu risotto (orez) cu sofran. - 4 bucati ossobuco de vitel, 1 ceapa mica,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau numai o parte din cap, fara creier, in apa rece mai multa, astfel incit sa fie bine acoperit, deoarece partile ce ramin afara din apa se inegresc. Dupa un clocot, se adauga sarea si zarzavatul, ca la supa, si se lasa sa fiarba in clocote mici 2-3 ore. Carnea bine fiarta se desprinde de pe oase, se asaza pe o farfurie si se serveste calda in zeama ei cu mujdei de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Limba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda si se pune pe foc. Cind a inceput sa fiarba, se ia spuma, se adauga zarzavat ceapa, foi de dafin, piper, sare, se acopera cu capac si se fierbe la foc mic timp de 3 ore (limba de vitel si de porc se fierb mai putin). Se scoate apoi si se curata cu grija pielea de pe limba fierbinte (incepind din virf). Se taie in felii frumoase si se serveste fierbinte cu sos de hrean,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte. Pentru aroma, se adauga marar, patrunjel, tarhon, dupa gust. - 50 g unt sau untdelemn, 30 g...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... inspira. Ingrediente: - carne de vitel (rasol sau chiar pulpa) - praz sau ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... si o sa va lamuriti. Ingrediente: - rasol de vitel - ceapa - albitura (patrunjel ... : Spalam si curatam un pic rasolul si il punem la fiert ... , la foc mic. Verificam daca rasolul s-a fiert (carnea trebuie sa se ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com