Cauta in 16.317 retete
Spalati merele, taiati ca si doua capace de fiecare parte a marului. Asezati marul pe o plansa si decupati cotorul cu cutitul special. Inlaturati cotorul. Curatati coaja cu un cutit. Taiati marul in jumatate pe verticala. Asezati marul pe plansa si decupati felii subtiri in sensul orizontal al marului, astfel veti avea felii de marime egala. Apasati lateral pe felii astfel veti obtine ca si un evantai.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Acum o metoda simpla de sterilizare prin fierbere, utilizand borcane cu capace metalice. O folosesc deja de cativa ani. Utilizati borcane spalate. Incalziti intr-o oala apa. Cand incepe sa clocoteasca, puneti borcanele deschise si capacele in apa fierbinte si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Cum apa clocoteste, deci apa se evapora, temperatura apei este superioara de 100
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pe 28 de aprilie a fost ziua mea de nastere, si cea ce am primit cadou a fost mult doritul KitchenAid, il doream in principiu pentru a framanta. Asta nu inseamna ca nu imi place sa framant, dar am ceva probleme la un umar si dupa 20-30 de min de framantat, terminam cu dureri... asa ca acum am ajutor pentru framantat, si nu va imaginati ce bine framanta! Am intarziat putin sa impartasesc cu voi aceasta bucurie, nu eream sigura daca sa-l opresc sau sa-l duc inapoi. Am fost putin dezamagita ca...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
Frumoasa a fost vara asta, dragilor. Exact pe gustul meu: nu foarte fierbinte, relaxanta, cu mancare buna si carti din belsug. Asta e si motivul pentru care nu m-ati mai vazut pe aici. Doua luni am trait viata din plin. Si m-am intors la voi cu povesti si retete noi. Cat sa ne tina pana la urmatoarea vacanta :) Pe unde ne-am plimbat noi in vara asta? Mai intai in Grecia. N-am fost prin vreo insula, ci in Halkidiki. Pentru cei care nu stiu, aceasta regiune este o peninsula formata din trei ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Luni - Salata de tortellini Marti - Salata de somon Miercuri - Pui in sos dulce de portocale Joi - Sote de mazare cu pui si morcovi Vineri - Pui la cuptor cu usturoi si mamaliguta Sambata - Pui in sos dijonez cu smantana Duminica - Pui la cuptor cu mere, capsuni si fructe de padure Mic-dejun- Granola Desert - Tortulet Panettone cu crema de portocale
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Mai multe despre Meniul Saptamanii puteti citi aici . Luni - Piept de pui in sos cu macaroane Marti - Ciuperci gratinate Miercuri - Porc picant Joi - Chicken Piccata Vineri - Friptura de porc cu chimen si visine Sambata - Piept de pui cu sos cu verdeata Duminica - Crap umplut cu legume + Coronite cu susan Chec in doua culori
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Articol scris Loredana Stefan , CHHC, consilier reeducare alimentara. Vara este probabil sezonul care pe care il astepti tot anul: vacanta, concediu, gradini pline de culoare. Totul suna foarte bine dar cand vine cu adevarat vara ba te doare capul, ba transpiri non stop, ba esti balonata. Sa nu mai vorbim de durerile de cap cauzate de alegerea costumului de baie potrivit. Desi creativitatea voastra nu trebuie ingradita strict la aceste retete, merita sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi: ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Pentru ca in noaptea de revelion nu voi fi acasa am ales sa fac un platou de aperitive pe care sa il duc cu mine. Am facut chestii foarte simple dar eu zic ca de efect. In primul rand am facut niste chiftele pe care le-am trecut prin seminte de susan sau de mac si le-am pus la copt la cuptor. Dupa o ora le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Am facut niste ciuperci champinion cu maioneza, am facut niste vinete cu maioneza si salata de boef. Am cumparat niste sunca de porc si sunca de pui...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
Branza va fi adaugata la sfarsit in sos, taiata in bucatele. Sosul nu trebuie sa clocoteasca si cand branza a topit il retrageti imediat de pe foc, daca nu branza se va transforma ca in grasime, sosul va deveni prea sarat si gustul va fi denaturat. Am patit lucrul asta, saptamana trecuta, cand am vrut sa fac ramequin de branza topita pe foc si gratinata in cuptor. Invatam multe, facand experiente gresite.Am vrut sa fac o reteta dintr-o carte, dar nu aveam prea multe detalii, cum si cand si de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Acesta este ultimul meniu pe care vi-l propun pe anul acesta, o sa revin cu altul abia in prima duminica a anului viitor. Luni - Conopida pane Marti - Ciorba de perisoare Miercuri - Porc banatean Joi - Friptura de porc cu stafide si mar Vineri - Supa-crema de cartofi colorata Sambata - Cartofi umpluti Duminica - Friptura de porc cu dulceata de pere Bonus Paine din faina de grau integraa cu seminte de in Paine impletita cu condimente Cozonac cu stafide Paine in ou
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Specialitatea asta tunisiana, am devorat-o in excursia in desert, cand am oprit la Matmata, la un restaurant berber. Mancarea se mai numeste si "Fatima's little fingers", Fatima Zahra fiind fiica lui Mahomed, iar "the hand of Fatima" este folosita in tarile musulmane pe post de pendantiv, breloc sau chiar se vopseste pe peretii casei, pt ca pazeste de deochi. Reteta am gasit-o pe wiki. Ingrediente: - 500g de carne de pui tocata - 4 oua - 2 linguri de parmezan - condimente de la mama lor din...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de raft, sunt nelipsite din bucataria mea. 1. Paste Aici e o categorie mai ... si ulterior a devenit nelipsita in bucatarie. Desi folosesc si fasolea uscata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... initiat de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai ... - Surpriza - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp ... Vesele Suteu Paul Bogdan - Bucatar Alte carti vor fi transmise catre ... -va in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... viitorul buctariei. nu, nu este bucataria moleculara sau vreo alta tehnica ... un departament format din trei bucatari cu stele michelin si experienta ... posibilitatea de a invata din experiente. bucatarul alege ingredientul principal, tipul de ... de mancare. astfel rezultatele muncii bucatarului se pot invarti intr-un ... conform regulilor create de toti bucatarii din lume care au creat ... unde...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Aceasta reteta am descoperit-o acum 2 ani si am adoptat-o, pentru ca este foarte usoara si obtinem un orez care nu se lipeste. Si inplus nu avem nevoie sa-l supraveghem tot timpul. Se poate servi in garnitura cu carnea. Cartea de bucate din care am preluat reteta este "Cuisine chinoise" - Vie pratique/Cuisine, aparuta in 1981. In aceasta colectie sant 14 reviste, fiecare de aproximativ 80-100 pagini. Deci foarte multe retete... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 350 g orez lung - 0.75 l apa -...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
In contul tau nr 2012 la banca "viata" am depus 365 de zile de fericire, sanatate,dragoste si bucurii!Bucura-te atunci cand il vei goli...! La Multi Ani 2012! reteta de la foi o gasiti aici iar crema e cea de aici
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com