Cauta in 20.697 retete
... foarte bine traditionala paine in ou si cel mai probabil va ... zi am facut painea in ou dulce, cu multa scortisoara, peste ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... 50-100 gr de telemea ou si putin ulei chives si ... am facut repede cate un ou ochi moale si l-am pus ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Am facut aceasta reteta de mai multe ori, pentru cel mic, dar si cel mare a mancat. Am gasit-o intr-un site canadian dedicat oului http://www.lesoeufs.ca/ Reteta am modificat-o un pic. In acest site gasiti foarte multe informatii si retete, deci este interesant sa-l vizitati. Ingrediente (pentru 4 persoane): - 1 ceapa taiata marunt - 2 cartofi mari curatati si taiati in cubulete - 1/2 ardei gras rosu taiat in cubulete - 1 lingura de patrunjel tocat - sare si piper - 200 g carne de pui fiarta...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
4 oua, o legatura ceapa verde, o legatura ridichi, sos de mustar Mod de preparare: Ouale rascoapte se taie in sferturi si se asaza intr-o salatiera peste foi de salata de laptuci. Se adauga ceapa verde taiata in bucati cam de 1 cm si ridichi de luna. Peste ele se toarna un sos preparat din mustar, ulei, otet, sare si piper.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru 4 portii: - 1/2 l lapte - 4 galbenusuri - 180 g. zahar - 1 baton de vanilie, rupt in doua Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie. Acoperiti si lasati sa se infuzeze timp de 5 minute. Frecati galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si amestecul devine spumos. Turnati treptat laptele peste oua, amestecand continuu. Turnati compozitia intr-o cratita, puneti la foc mic si amestecand incontinuu cu o lingura de lemn, aduceti spre punctul de...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
malai, apa, sare, oua, parmezan Mod de preparare: Se face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa citeva ore. Stratul sa fie cam de 1,5 cm grosime. Se taie bucatele de 15/15 cm (cit un toast), se unge cu ulei de masline si se pune pe gratar citeva minute pe fiecare parte. Oul se prajeste in tigaie de teflon fara ulei. Mod de servire Oul se pune pe felia de mamaliga si se rade parmezan deasupra. Se serveste la micul dejun sau ca ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 g miere, 1/2 l lapte, 1 galbenus, 1/2 baton vanilie, 1 lingurita sirop menta Mod de preparare: Se fierbe laptele, se adauga vanilia si galbenusul. Batem bine pentru a omogeniza oul cu laptele. Se adauga mierea si siropul de menta, apoi mai batem o data, strecuram si servim.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ciorba. Desfacem un galbenus de ou si batem putin albusul ramas ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... topit, apoi se sparge cite 1 ou, pastrind galbenusul intreg. Se potriveste ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
3 oua, sare, piper alb, zeama de carne, unt Mod de preparare: Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se fierbe la cuptor la
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... peste pasta de ficat si ou. Condimentam cu sare si piper ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
6 oua, o lingurita patrunjel verde tocat, o lingura pesmet, 1/2 pahar sos alb preparat din lapte, faina, sare si piper Mod de preparare: Ouale rascoapte se toaca marunt si se amesteca cu sosul alb, gras. Se adauga patrunjel verde. Se ia cu lingura din compozitie si se pune in pesmet dindu-le forma de pirjoale. Se prajesc mingiutele in ulei incins. Mod de servire Se servesc cu un sos de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: 500 gr mascarpone 400 ml frisca lichida 150 gr zahar esenta de rom 2 lg miere de albine o cafea(250 ml) 1 1/2 pachet piscoturi 1 lg cacao Mod de preparare: Se face o cafea tare si se lasa la racit. Mascarpone se bate bine cu zaharul si esenta de rom. Frisca se bate 'batz' cu mierea de albine, apoi se adauga crema mascarpone si se mixeaza. Intr-o tava asezam un strat de piscoturi
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com
orez prefiert cu bob lung parfumat cu iasomie (ex Royal Thay Rice de la Bosco)- 2 plicuri a 125 grame Mod de preparare: Se pune o oala cu cca 4 litri de apa si o lingura de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga pungutele de orez. Se fierbe cu capacul pus pana este gata (pungutele sunt pline la refuz cu orezul care s-a umflat). Se scoate si se scurge cat mai bine (minim 1/2ora). Cel mai bine se scurg atarnate de manerele pungutelor, fara sa atinga vreo suprafata. Cand orezul este bine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 radacina morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 lingura chimen, sare, 2 galbenusuri, 1-2 linguri smantana, patrunjel verde Mod de preparare: Se pun la fiert in 2 l apa morcovul, patrunjelul, ceapa si sare. Cind zarzavaturile sunt fierte se pune o lingura de chimen si patrunjelul verde, se lasa sa mai fiarba 10 minute. Se bat in supiera doua galbenusuri cu smantana. Se strecoara supa peste acestea, amestecand mereu. Se prajeste in ulei sau unt piine sau franzela, se taie cuburi in farfurii, peste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pune peste fiecare biftec cite 1 ou prajit ochi. Ca garnitura se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Vinetele se coc pe o plita bine incinsa, la flacara iute. Se curata de coaja foarte bine, fara sa intre in contact cu apa, pe cat posibil. Se pun apoi la scurs pe un fund de lemn putin inclinat. Dupa ce s-au scurs, se toaca cu un cutit de lemn, plastic sau inox, ca sa nu se innegreasca. Pasta rezultata se pune intr-un castron si se adauga ceapa tocata marunt, sarea, galbenusul, se amesteca bine, dupa care se adauga uleiul in suvoi subtire, amestecand mereu. Cand uleiul s-a terminat si salata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Un mic dejun sau un aperitiv rapid si simpatic, foarte gustos si cu lipici la cei mici. Cat a stat la cuptor, Natalia a fost convinsa ca ii fac prajitura si dupa ceea le-a mancat cu aceasi incantare! :) Iar daca ati gatit si prea mult orez la cina (cum am patit eu) este un mod grozav sa il refolositi si sa nu aruncati nimic. Ingrediente (pentru 6 bucati) o cana de orez (simplu sau cu legume) 2 oua 2 linguri mari de smantana sos - eu am avut dulceata de ardei Daca nu aveti orezul gatit, il ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Costita taiata cubulete se caleste impreuna cu morcovii in putin ulei. Apoi se toarna 2-3 l de apa si se lasa pina ce morcovi sint fierti. Se adauga faina, frecata cu apa rece, pentru a nu se forma cocoloase. Ouale se sparg si se pun in supa pe rind. Se lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, pentru ca ouale sa se inchege. La sfirsit se pune mararul, usturoiul pisat, sarea, piperul, smintina si se acreste cu suc de lamiie, dupa gust. Se serveste cu ardei iute. - 3-4 felii costita, 2 buc. morcov...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: - cateva frunze de salata verde - 2 fire ceapa verde - o rosie medie - 2 oua de casa - o conserva de macrou in ulei, scursa bine de sos - o lingura plina de branza rasa (orice va place) - un castravete mic - dressing dintr-o lingura de ulei si una de zeama de lamaie, plus sare dupa gust Pofta buna!
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com