Cauta in 20.693 retete
A venit vremea sa punem varza la murat. Tocata marunt pentru salatesau la butoi pentru sarmale si alte bunatati. Parca iarna nu e iarna cuadevarat daca lipseste din casa varza murata. Si cu cat butoiul e maimare, cu atat varza e mai gustoasa. Varza acra in borcan Se taie varza ca fideaua, se pune intr-un vas, presarand sare ca pentrumancare. Se amesteca usor cu mana, pana incepe sa se inmoaie. Se aseazaindesat in borcan, punand intre straturile de varza tocata si foiintregi, care se pot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente 1 kg ardei iuti 1 l otet 2 linguri sare grunjoasa Mod de preparare Se spala ardeii si se pun in sticle. Eu am folosit sticle de nectar,fiindca au gura mai larga. Otetul se amesteca cu sarea pana ce se topeste sarea. Se toarna apoi amestecul de otet si sare peste ardei, se infileteaza capacele si se pun in camara.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... castraveti murati, ardei iuti in otet si zacusca dupa retetele ei ... castraveti (am pus ochiometric) - 1 L de otet - 5-6 linguri de sare pt muraturi ... dat in clocot apa cu otetul, am pus apoi sarea, zaharul ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... dintr-un motiv foarte simplu : otetul se dozeaza per borcan, nu ... fi diminuata. Ingrediente: - 1 kg ardei - otet ( aproximativ 1 litru) - bobite de mustar ... se adauga la fiecare borcan : - otet pana la jumatate - 1/2 lingurita boabe ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... sau o lingura sos soia pentru reductia de otet balsamic: 50 ml otet balsamic de calitate 100 ml vin rosu 2 linguri miere de ... soia. Pregatim si reductia de otet balsamic astfel : punem intr-un vas vinul, otetul balsamic si mierea de albine. Fierbem pana se ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... cate o lingurita la fiecare borcan -otet de vin de la topoloveni ... grame si se completeaza cu otet de 9 grade direct din sticla ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
O reteta traditionala, un mic dejun cu care isi incepeau bunicii nostri ziua de munca. Cateva felii de sunca, ceapa rosie, usturoi, un pahar cu rachiu, si abia apoi se apucau de treaba! Ingrediente: o bucata sunca cu carne 2 l zeama de varza foi de dafin Kotanyi piper boaobe Kotanyi boia de ardei Kotanyi usturoi Mod de preparare: Alegem o bucata de sunca cu carne, de pe burta. Daca este prea mare o taiem in doua ca sa incapa in vasul in care o vom fierbe. Punem zeama de varza intr-un vas si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente 3 kg varza rosie 1/2 l otet 1/2 l apa 1 lingura sare Se toaca varza fideluta. Adaugam sarea si frecam in maini bine de tot pana se inmoaie si incepe sa isi lase zeama. Punem apoi varza frecata in borcane de 800 gr . Fierbem otetul cu apa pana da in clocot. Turnam amestecul fierbinte in borcane peste varza. Le punem in camara iar iarna cand le desfacem adaugam doar uleiul si gata salata.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
400 g macaroane, 100 g cascaval, 2 oua, 75 g unt, 1 lingura pesmet, sare Mod de preparare: Se rup macaroanele si se fierb in apa multa clocotita cu sare. Se scurg, se limpezesc si se amesteca cu cascavalul ras, galbenusurile, albusurile batute spuma si jumatate din unt. Cu restul de unt se unge o forma cu capac, se presara cu pesmet, se toarna amestecul, se acopera si se fierbe pe baia de apa, in cuptor
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de castraveti si gogosari in otet, 1 l otet la 3 l de apa, 1 lg ... intra in borcane 50 ml otet alb de 9? 1 legatura marar verde ... si 1 lg rasa de sare, otetul impartit egal in fiecare borcan cate 3 lg otet la fiecare si apoi apa rece sa completam ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc(cam 1kg), 2 cepe, 1 patrunjel, 1 morcov, 1 foaie dafin, 4-5 boabe ienibahar, sare, sos de hrean, de mustar sau de bulion Mod de preparare: Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin si sarea. Se lasa sa fiarba incet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore. Se scoate din apa, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... clocotita cca 1/2 ora. Cind este fiarta, se rastoarna pe farfurie si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 l otet 3 l apa 4 lg sare 8 lg zahar Ardei iuti Boabe de mustar Cimbru Boabe piper Foi de dafin Marar uscat Usturoi Frunze de telina Punem pe fundul borcanelor usturoi, 1 lgt boabe mustar, marar uscat si cimbru. Asezam ardeii si deasupra iar marar uscat si boabe de mustar. Fierbem apa cu sarea, zaharul, piperul, frunze de telina, foile de dafin si otetul. Turnam fierbinte peste ardei. Punem capac si lasam la cald pana a doua zi.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
un piept de pui sau rasol de vita cu os si maduva O reteta simpla, gustoasa si sanatoasa o legatura de patrunjel verde 1 telina cu frunze 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1/2 kg cartofi 1 ceapa sare, piper boabe foi de dafin crengute de cimbru ulei de masline vreo 50-70 gr unt Cartofii se taie cubulete potrivite. Punem la fiert intr-o oala mare cu apa rece si putina sare carnea impreuna cu legumele, frunzele de telina, putin patrunjel tocat si ce condimente mai doriti. Spumam ori de cate...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
https://pofta-buna.com/gogosari-in-otet/ Gina Bradea
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2 cesti pline de malai, 4-5 cesti apa, o lingurita sare Mod de preparare: Mamaliga buna se face in ceaun. Se pune ceaunul cu apa la fiert. Se pune sare si se presara putin malai. Cand clocoteste apa, se toarna malaiul, tot dintr-o data, despicandu-l cu facaletul. Se lasa sa fiarba jumatate de ora, apoi se amesteca bine. Se turteste putin cu dosul unei linguri de lemn muiata in apa, se mai lasa sa rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna pe o farfurie groasa sau pe un fund de lemn rotund,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... clocotita cca 1 ora. Cind este fiarta, se rastoarna pe farfurie si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Malai Unt Lapte gras Telemea veche de oaie Oua de tara Punem putin lapte la incalzit si adaugam malai in ploaie. Amestecam in continuu si mai punem lapte treptat pana fierbe malaiul. Adaugam branza si unt si omogenizam. Fierbem oua moi si le punem deasupra. Mamaliga facuta cu lapte e dementiala
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1/2 kg branza de vaca, 3 oua, 3 linguri de zahar, 50 g stafide, 50 g unt, 1 felie franzela muiata in lapte, coaja de lamiie. Pentru sos: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 1/4 l vin Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, branza data prin sita, stafidele alese si spalate, coaja de lamiie rasa, miezul de piine si se amesteca bine. La urma se adauga si albusul spuma si se mai amesteca. Se pune compozitia intr-o cirpa subtire, se da forma rotunda si se pune la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg varza acra, 1/2 kg carne de porc,oaie,vita sau de pasare grasa, 100 g ceapa, 100 ml untdelemn, 100 g orez, o foaie de dafin, piper, ienibahar, cimbru, marar, smantana. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai un minut, se adauga carnea tocata, se amesteca 2 minute, ca sa se coaguleze la suprafata, apoi se pune varza taiata, condimentele, cimbru, marar, o foaie de dafin si 1/2 l apa fierbinte; se amesteca bine totul,se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com