Cauta in 17.960 retete
Se amesteca toate ingredientele si se asezoneaza cu dressing-ul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna ce devin usor maronii (aproximativ zece minute). Adauga quinoa peste ceapa si toarna supa de legume. Asezoneaza cu chimion, boia, sare si piper. Lasa sa dea într-un clocot, apoi redu focul, acopera si lasa la fiert pâna ce quinoa este moale si supa absorbita, timp de aproximativ 20 de minute. Adauga porumbul si mai lasa la fiert timp de cinci minute. Ia de pe foc si apoi adauga boabele de fasole neagra si coriandrul tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se mixeaza toate ingredientele în blender, adâugând câte putina apa pâna când obtii consistenta dorita. Se orneaza cu frunze de patrunjel, creveti si se consuma rece!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faci un aluat de pandispan pe care il torni intr-o rava unsa cu unt si tapetata cu faina si-l coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, il rastorni din tava si-l tai in doua. Bati smantana ca pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca, apoi o dai la frigider. Amesteci galbenusurile cu faina, amidonul alimentar, zaharul, 100 ml lapte si un praf de sare. Separat, inmoi gelatina in 100 ml lapte rece si-l adaugi in crema mai sus facuta, apoi pui totul pe baie de aburi si amesteci pana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o craticioara, la foc mic, combina amidonul de porumb, apa rece, zaharul, sosul de soia, otetul, usturoiul, ghimbirul si piperul. Lasa la fiert, amestecând frecvent, pâna când sosul se îngroasa si formeaza bule. Preîncalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Pune pulpele de pui într-o tava pentru copt unsa. Unge puiul cu sos, întoarce bucatile de carne si unge-le si pe cealalta parte. Pune în cuptorul încalzit si lasa timp de 30 de minute. Întoarce pulpele si mai lasa-le înca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În uleiul încins se calesc prazul si morcovul taiat rondele si ceapa tocata marunt pâna se înmoaie. Se adauga cartofii cuburi, rosiile strivite cu furculita si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la fiert 30 de minute. În ultimele 10 minute de fiert se adauga semintele de telina. În blender se mixeaza totul pâna devine ca o crema. Într-un mojar se pun frunzele de patrunjel si cele de busuioc împreuna cu putina sare. Se piseaza pâna devin pasta. Se adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mazarea se fierbe 3-4 minute în apa cu sare, iar pentru a-si pastra prospetimea si culoarea se pune rapid în apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire. Se pun toate ingredientele în blender si se mixeaza pâna când obtii o crema delicioasa. În functie de consistenta finala dorita poti sa mai adaugi apa. Supa-crema de mazare se consuma cu crutoane si fulgi de ardei iute. Nu se va pastra la frigider. Daca vrei sa faci mai multe portii si sa o pastrezi la frigider trebuie sa o lasi sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În uleiul încins se pun semintele de coriandru, ghimbirul si curry, dupa care se adauga ceapa tocata. De îndata ce s-a calit putin ceapa, se adauga bucatile de dovleac si rondelele de morcov. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se acopera cu apa si se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute. Se pune supa în blender si se amesteca pâna obtii o consistenta cremoasa. Se poate servi cu ardei iute, crutoane, ardei iute sau patrunjel proaspat tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune apa la fiert si toarna în ploaie grisul, amestecând pâna obtii o consistenta mai tare. Grisul se lasa la racit. Amesteca icrele cu mixerul si toarna câte putin din uleiul de masline pentru a se omogeniza bine. La final adauga grisul, condimentele, zeama de la o lamâie si ceapa, amestecându-le cu mixerul. Daca salata de icre are o consistenta prea tare, mai adauga putina apa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele în robotul de bucatarie pâna obtii un pateu cremos. Daca mai este nevoie, poti sa adaugi putina apa pentru a obtine consistenta dorita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala bina cartofi si apoi pune-i la fiert. Când sunt gata fierti, scurge-i bine de apa si stropeste-i cu putin ulei de masline, adauga sare, piper si rozmarin. Încalzeste cuptorul la 220ºC, pune cartofii într-o tava si lasa-i la cuptor aproximativ 25 de minute, sau pâna capata o culoare aurie. De asemenea, îi poti înveli în foaie de aluminiu.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se unge un vas termorezistent cu ulei de masline. Foile de lasagna se asaza pe o planseta si se presara peste ele branza ricotta, frunze de busuioc proaspat, se preasara nucsoara si se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.Se ruleaza pana se formeaza tuburi care se pun in vasul uns cu ulei de masline. Pentru sos se incalzeste intr-o tigaie ulei de masline in care se caleste timp de 1 minut usturoiul taiat feliute. Se adauga pulpa de rosii si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Avantajul acestei retete este, ca fiptura si garnitura se pregatesc, in acelasi timp. In plus, prepararea este usoara, iar aroma, cu totul speciala. Mod de preparare: 1. Curata bine pulpa de miel, de pielite si grasimea in exces, sareaz-o cu sare grunjoasa, apoi, maseaza carnea pana ce se asimileaza sarea. Unge pulpa cu un amestec, facut dintr-o lingura cu otet balsamic si cateva linguri cu vin rosu, impacheteaz-o intr-o folie de plastic si lasa-o la rece aproximativ doua ore. 2. Piseaza, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie rosiile in doua si se storc astfel incat miezul apos cu seminte sa iasa afara. Se scoate miezul cu olingurite. Se pun rosiile si restul ingredientelor pentru pesto siciliano,fara ulei, intr-un blender si se marunteste totul bine. Se adauga uleiul si se mixeaza pana obtineti o pasta. Se adauga sare dupa gust . Se fierb pastele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg pastrand cateva linguri de apa(5-6) . Se pune apa intr-un bol si peste ea pastele scurse....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius. Unge somonul cu putin ulei de masline si presara un praf de sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara. Amesteca feniculul, rosiile, patrunjelul si lamâia cu putin ulei de masline si un praf de sare. Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tava pentru cuptor si asaza pestele deasupra. Stropeste pestele cu ulei de masline, presara cu semninte de fenicul si pune-l la cuptor timp de 45 de minute. Serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata ceapa si se spala apoi se toaca marunt si se pune in tigaie cu uleiul de masline, se lasa sa se inmoaie putin apoi se adauga ardeii taiati cubulete , si ciupercile - toate spalate si taiate cubulete. Se lasa sa se imabuse putin apoi se adauga pasta de tomatese adauga un pahar cu apa si se lasa la fiert pana fierb toate bine si scade putin . Se dizolva faina intr-o jumatate de cana de apa si se adauga peste ciuperci , se lasa sa mai dea cateva clocote . Se toaca usturoiul si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
PENTRU GARNITURA ; SE IA 4 ROSII SE SPALA SE TAIE CAPACELUL FIECAREI ROSII SE FACE CU UN CUTIT ASCUTIT SE POATE FOLOSI SI O LINGURITA SE SCOATE MIEZUL ROSIEI SE DA CU PIPER SI CONDIMENTE DE PUI SE BAT 2 OUA SE PUNE BUSUIOC CIMBRU; USTUROI GRANULE SI CHIMEN SE PUNE MARAR PROASPAT TOCAT SE BAT BINE SE SPALA UN ARDEI ROSU SE TAIE MARUNT SE PUNE TIGAIA DELIMANO LA INCALZIT LA FOC MIC SE PUNE ARDEIUL APOI SE AMESTECA CU O LINGURA DE LEMN SE PUN OUALE BATUTE SE FACE O OMLETA MAI TARE SE UMPLE ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune supa de pui într-o tigaie adânca, pentru sos, si lasa pâna da în clocot. Adauga cuscusul si amesteca. Ia tigaia de pe foc si lasa cinci minute. Amesteca apoi cu o fruculita si lasa sa se raceasca timp de 10 minute. În acest timp, fa dressingul amestecând cu blenderul uleiul de masline, sucul de lamâie, otetul, pâna ce se îngroasa putin. Adauga apoi rozmarinul, sarea si piperul. Amesteca puiul, castravetele, rosiile uscate si maslinele într-un bol mare. Adauga cuscusul, brânza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Unge cu ulei o tava pentru cuptor. Asaza pulpele de pui pe tava. Amesteca într-un bol mare cartofii, uleiul de masline, zeama de la o lamâie, busuiocul, oregano, sarea si amestecul de ierburi mediteraneene pâna când cartofii sunt bine acoperiti cu condimente. Aranjeaza cartofii pe tava în jurul pulpelor de pui. Toarna peste pui trei sferturi din cantitatea de ulei si condimente în care ai asezonat cartofii. Stropeste puiul si cartofii cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o oala se pun la fiert, în 2 litri de apa, salaul curatat si portionat si cartofii curatati si taiati în patru. Se lasa la fiert 15-20 de minute. Dupa fierbere, se scot bucatile de salau si cartofii si se aseza pe un platou. Cât timp se fierb pestele si cartofii se prepara o maioneza din trei galbenusuri fierte tari si doua galbenusuri crude. Se amesteca bine si se freaca cu ulei, otet si sare. Patrunjelul verde se taie fin si se presara peste platou.
Reţetă de pe retete.eva.ro