Cauta in 20.697 retete
Topeste untul într-o tigaie, la foc mic. Adauga uleiul de masline, sarea si piperul. Caleste usturoiul timp de un minut, dar fara sa devina maroniu. Adauga sparanghelul si prajeste-l timp de zece minute, întorcându-l astfel încât sa se faca uniform pe toate partile.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se intampla lucruri suspecte in bucataria mea! Duminica am scos din congelator niste oase de pui (cele ramase de la puiul manastiresc) ca sa fac o supa buna pe ele pentru niste cartofi boulangere. Cand s-a dezgetat, am taiat zarzavatul si urma sa pun puiul la fiert. Doar ca am deschis punga cu carnea si stupoare, acolo nu erau oasele de pui ci oasele de miel ramase de la gyros si pe care am avut inspiratia sa las un pic de carne. Dar nu asta este lucrul suspect, ci faptul ca punga cu oasele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fasolea fiarta se drege cu ceapa prajita, sare, piper rosu sau negru, apoi se pune in salatiera. Sunca se taie fasioare si se presara pe fasole, se impodobeste cu rosii proaspete sau murate, verdeturi si ceapa prajita. - 500 g fasole, 100 g sunca, 1-2 cepe, 2-3 linguri de ulei, sare, piper negru si rosu pisat, verdeturi dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , 2 linguri boia iute, 2 lingurite piper negru macinat proaspat, 2 linguri pudra de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... curatati, 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat, 3 linguri smantana, 1-2 linguri coniac ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Vinetele si dovleceii se feliaza rondele sau pe lungime, se sareaza si se lasa la scurs o jumatate de ora. Se pun toate legumele pe gratar, dupa care se lasa la racit. Se amesteca legumele coapte cu ulei de masline, un catei de usturoi dat prin razatoare, sare si piper. Se presara deasupra mozzarella fresca rupta cu mâna si frunzele de busuioc. Salata se poate servi si rece, fiind racoritoare în zilele caniculare.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune orezul la fiert timp de 20 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Procedeaza si cu boabele de fasole la fel. Prepara dresing-ul pentru salata, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pune telina, salata verde, ceapa, toate taiate marunt si porumbul. Adauga peste orezul si fasolea, dupa ce, în prealabil, le-ai lasat la scurs. Amesteca ingredientele în vas si adauga dressing-ul. Amesteca din nou. Salata e gata!
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 Pregatiti pestele si curatati ceapa - le spalati bine. 2 Ceapa o taiati bucati mai mari - julien si jumatate din ea o puneti intr-o tigaie adanca - tigaia nu trebuie unsa cu nimic si nici incalzita. 3 Pestele il taiati bucati portivite si aranjati peste ceapa - vedeti ce tigaie aveti si cat peste luati ca sa va iasa bine. Ar fi perfect pestele sa incapa exact cat este suprafata tigaii. 4 Restul de ceapa distribuiti uniform peste peshtele din tigaie.Intr-un pahar de 250 ml puneti sarea, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o oala de supa, marime mica (4-5 litri), încalziti uleiul, la temperatura medie. Adaugati ceapa si condimentele. Sotati pentru 2 minute. Reduceti focul la ceapa, acoperiti oala si fierbeti 5 minute; adaugati morcovii taiati cuburi si supa de pui. Aduceti la fierbere, fierbeti la foc mic cu oala pe jumatate acoperita, timp de 30 de minute sau pâna când morcovii devin moi. Lasati supa sa se raceasca si mixati cu un blender pâna devine cremoasa. Adaugati smântâna pentru gatit si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalati fileul de peste, scoateti pielea, taiati bucati medii si aranjati intr-o tava de cuptor. Sarati si piperati dupa gust. 2 Ungeti bucatile de peste cu maioneza. 3 Taiati ceapa fideluta si puneti peste maioneza. 4 Peste ceapa radeti cascavalul si puneti tava la cuptor 30-40 de minute.Cand se rumeneste, pestele se scoate din cuptor. 6 Se serveste stropit cu suc de lamaie. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pas 1 Se taie somonul în fâsii, se asezoneaza cu sare si piper si un fir de ulei de masline. Se bate crema de brânza cu smântâna, sare si coaja de lamâie.Pas 1 Se taie somonul în fâsii, se asezoneaza cu sare si piper si un fir de ulei de masline. Se bate crema de brânza cu smântâna, sare si coaja de lamâie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune cartofii in apa si lasa-i la fiert timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce s-au fiert, lasa-i la racit. Între timp, opareste sparanghelul în apa fierbinte, apoi pune-l in apa rece. Scoate-l si lasa-l sa se scurga. Pentru sos, amesteca maioneza, sucul de lamâie, ceapa verde, sarea si piperul într-un vas mic. Asaza cartofii si sparanghelul pe un platou si presara patrunjelul peste. Se serveste cu sosul de maioneza.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele si se asezoneaza cu dressing-ul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna ce devin usor maronii (aproximativ zece minute). Adauga quinoa peste ceapa si toarna supa de legume. Asezoneaza cu chimion, boia, sare si piper. Lasa sa dea într-un clocot, apoi redu focul, acopera si lasa la fiert pâna ce quinoa este moale si supa absorbita, timp de aproximativ 20 de minute. Adauga porumbul si mai lasa la fiert timp de cinci minute. Ia de pe foc si apoi adauga boabele de fasole neagra si coriandrul tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se mixeaza toate ingredientele în blender, adâugând câte putina apa pâna când obtii consistenta dorita. Se orneaza cu frunze de patrunjel, creveti si se consuma rece!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faci un aluat de pandispan pe care il torni intr-o rava unsa cu unt si tapetata cu faina si-l coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, il rastorni din tava si-l tai in doua. Bati smantana ca pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca, apoi o dai la frigider. Amesteci galbenusurile cu faina, amidonul alimentar, zaharul, 100 ml lapte si un praf de sare. Separat, inmoi gelatina in 100 ml lapte rece si-l adaugi in crema mai sus facuta, apoi pui totul pe baie de aburi si amesteci pana...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o craticioara, la foc mic, combina amidonul de porumb, apa rece, zaharul, sosul de soia, otetul, usturoiul, ghimbirul si piperul. Lasa la fiert, amestecând frecvent, pâna când sosul se îngroasa si formeaza bule. Preîncalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Pune pulpele de pui într-o tava pentru copt unsa. Unge puiul cu sos, întoarce bucatile de carne si unge-le si pe cealalta parte. Pune în cuptorul încalzit si lasa timp de 30 de minute. Întoarce pulpele si mai lasa-le înca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În uleiul încins se calesc prazul si morcovul taiat rondele si ceapa tocata marunt pâna se înmoaie. Se adauga cartofii cuburi, rosiile strivite cu furculita si se acopera cu apa. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la fiert 30 de minute. În ultimele 10 minute de fiert se adauga semintele de telina. În blender se mixeaza totul pâna devine ca o crema. Într-un mojar se pun frunzele de patrunjel si cele de busuioc împreuna cu putina sare. Se piseaza pâna devin pasta. Se adauga...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mazarea se fierbe 3-4 minute în apa cu sare, iar pentru a-si pastra prospetimea si culoarea se pune rapid în apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire. Se pun toate ingredientele în blender si se mixeaza pâna când obtii o crema delicioasa. În functie de consistenta finala dorita poti sa mai adaugi apa. Supa-crema de mazare se consuma cu crutoane si fulgi de ardei iute. Nu se va pastra la frigider. Daca vrei sa faci mai multe portii si sa o pastrezi la frigider trebuie sa o lasi sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
În uleiul încins se pun semintele de coriandru, ghimbirul si curry, dupa care se adauga ceapa tocata. De îndata ce s-a calit putin ceapa, se adauga bucatile de dovleac si rondelele de morcov. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se acopera cu apa si se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute. Se pune supa în blender si se amesteca pâna obtii o consistenta cremoasa. Se poate servi cu ardei iute, crutoane, ardei iute sau patrunjel proaspat tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro