Cauta in 18.496 retete
În prima faza iaurtul se sareaza-pipereaza-boiaza si se amesteca bine cu zeama de lamâie. În acest amestec se aseaza pastravii si se lasa o ora la rece. În paralel, pesmetul se pune peste fulgii de porumb usor farâmitati, iar prin acest amestec se tavalesc pastravii care mai apoi se prajesc în ulei pâna devin crocanti. Preparatul se serveste cu rosii taiate cubulete, usturoi zdrobit, sare si patrunjel verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se pun la fiert quinoa, scortisoara, ghimbirul, sarea si laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute pâna ce observi ca boabele de quinoa devin transparente. 2. Dupa ce opresti focul se adauga nucile maruntite, iar dupa ce se raceste budinca se pune putin zahar nerafinat, dupa gust. 3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei sa consumi budinca. O alta optiune este sa pisezi banana si sa o amesteci cu budinca de quinoa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde pesto-ul de rosii pe fiecare pita în parte si asaza-le pe o tava tapetata cu hârtie de copt, cu partea unsa în sus. Adauga apoi uniform pe pite rosiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul. Stropeste cu uleiul de masline si asezoneaza cu piper dupa gust. Coace-le timp de 12 minute sau pâna când pita este rumenita si crocanta. Scoate-le din cuptor si taie-le în sferturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Crusta: Faina se amesteca cu sarea intr-un castron si se adauga untul rece, taiat in bucatele. Se taie untul in compozitie cu doua cutite sau cu furculita pana cand ajunge sa aiba un aspect nisipos, granulat . Nu se lucreaza cu mainile pentru ca untul s-ar topi si aluatul si-ar pierde textura. Se adauga apa foarte rece, cate 1 lingura o data si se framanta scurt si foarte rapid, atat cat sa se lege compozitia . Nu se adauga mai multa apa decat e nevoie si nici nu se framanta mai mult decat e...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie adânca Pune pestele, apoi adauga usturoiul tocat marunt, rosiile din conserva, ardeiul gras, ceapa si asezoneaza cu sare. Toarna apa în tigaie, lasa focul mic si gateste pestele timp de 10 minute pe fiecare parte. Când pestele s-a facut, scoate-l din tigaie si mai lasa sosul pe foc pâna când legumele sunt bine facute. Toarna apoi sosul peste platica si serveste imediat, presarat cu patrunjelul tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Intr-o craticioara sau tava de teflon , puneti putin ulei , adaugati apoi ceapa si o caliti pina capata o culoare aurie . Adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa. dupa aceea il luati de pe foc, adaugati si brinza . Daca este calup o dati prin razatoare sau o maruntiti cu mina. Sosul : ouale ,iaurtul , uleiul si sarea se amesteca cu ajutorul mixerului pina se obtine un sos uniform . Asamblare : Ungeti o tava cu unt si asezati 2 foi incepand de la ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb fructele de mare in apa cu putina sare pana cand caracatita este moale (caracatita se verifica intrucat fierbe cel mai greu). Se strecoara si se lasa 10 minute la zvantat in strecurator. Se toaca salata si ceapa si se pun intr-un bol de salata. Se adauga porumbul, maslinele. Fructele de mare se pot toca (marunti) dar pentru aspect este mai frumos ramana si intregi. Se adauga si acestea in bol dupa care se potriveste de sare si piper se adauga uleiul de masline si lamaia. Se serveste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul de masline si untul într-o tigaie. Adauga prazul si telina si caleste timp de 6-7 minute, pâna ce legumele sunt moi. Adauga usturoiul si lasa un minut, amestecând. Adauga midiile si amesteca cu grija. Adauga vinul si crengutele de cimbru, acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 6-7 minute. Toarna smântâna, amesteca si lasa sa fiarba acoperit înca 5 minute sau pâna midiile s-au deschis. Cele care nu se deschid trebuie aruncate. Serveste cu pâine crocanta, pe care...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Usturoiul se caleste câteva secunde în uleiul de masline, dupa care se adauga meiul, amestecând bine timp de 3 minute ca sa prinda putina culoare. Apoi se toarna apa si se asezoneaza, se acopera cu capac si se lasa la foc mic 15-20 minute fara sa amesteci deloc. Cuptorul se preîncalzeste la 175 de grade Celsius. Dupa ce meiul e fiert, se amesteca cu o furculita si se preseaza într-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Se unge cu putin ulei crusta din mei si se lasa la cuptor 10-12 minute....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pestele se sareaza,se pipereaza,se trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti. Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa.Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri,sare, piper si foi de dafin.Calim pana se inmoaie putin legumele;turnam rosiile si usturoiul zdrobit.Amestecam. Turnam vinul si mai lasam sa scada putin. Intr-o tava intindem amestecul de legume si peste el asezam bucatile de peste. Dam tava la cuptor incins pentru 20 minute. Servim plachia de novac cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un lighean mai mare se pune faina amestecata cu drojdia uscata. Se freaca galbenusurile cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilinat, esenta de rom si coaja de lamaie, pana cand zaharul se topeste si galbenusurile s-au albit. Intr-o cratita se incalzeste pe foc laptele si se toarna peste galbenusuri si se amesteca. Compozitia astfel rezultata se toarna treptat peste faina si se incorporeaza complet. Intre timp trebuie topit untul pe foc mic. Din acest unt se pune in aluat din cand in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si am gasit ciuperci la oferta si am luat doua kg ... nu foarte mari,le-am spalat si scos coditele si le ...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
... aluat se realizeaza simplu in masina de paine. Daca nu aveti ... 1 ora.[/note] Puneti in vasul masinii de paine laptele caldut, untul ... de copt (de pergament/cerata). Spalati prunele si indepartati-le codita ... ce coca a dospit, scoateti-o din masina de paine si intindeti-o cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... raceasca apoi se trec prin masina de tocat sau se toaca ... cu putina sare, verdeata (bine spalata) si tocata marunt. Ungeti o forma ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... unele camere de camin au masina de gatit în toata legea). E si ... se supara nimeni) pe care-l spalati si-l taiati în bucati nu prea ... pastârnac si doua cepe. Spalati-curatati legumele si taiati-le ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ­za si se dau prin masina de tocat. Ardeii umpluti se ... adauga jumatate din verdeata. Orezul, spalat si uscat, se prajeste în unt ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in casa, chiar si fara masina de inghetata. Iata o reteta video ... zahar pudra Preparare: Decojiti bananele. Spalati si scurgeti bine afinele. Amestecati ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... in sferturi. Dam rosiile prin masina cu separator ca sa eliminam ... . Il punem fierbinte in borcanele spalate si bine uscate. Punem borcanele ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com