Cauta in 21.294 retete
Iata cum poti prepara "altfel" celebra toba, pentru a primi numai laude. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 burta de porc 500 grame de carne (fleica) 2 rinichi 1 lingura cu sare 1 lingurita cu boia 1 limba cateva fasii de sorici 2 urechi (varfurile) 1 varf de cutit cu piper macinat 200 grame de slanina (o bucata lunga cat burta) Mod de preparare: 1. Se taie toata...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te gandesti sa organizezi o petrecere, o vizionare de filme alaturi de amicii tai sau, pur si simplu, va intalniti sa povestiti vrute si nevrute si nu stii ce sa le oferi spre "gustare"? Uita de chipsuri, mancaruri "seci", nesanatoase! Iti propun cateva gustari foarte usor de realizat, ale caror gust si mod de prezentare vor impresiona musafirii. Ingredientele sunt pentru 10-12 persoane. Rosii cherry umplute cu pasta de avocado Toast sanoma Chiftelute mexicane Triunghiuri din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si anul acesta am ales Petrecerea Stelutelor. Si de aici au ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... si simplu ce s-a mancat la petrecerea noastra: 1. Legume fierte la steamer ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Foarte curand se va lasa cu o petrecere cu fructe! Multe fructe! :) Vom avea ocazia sa ne intalnim si sa gatim impreunala River Deck in Timisoara. Mai multe detalii foarte curand! :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... timpului cu bucataria (pardon, cuina :D) ardeleneasca (decat am beneficiat cand eram ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... de a drege efectele unei nopti petrecute a la rousse . Unele izvoare sustin ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O ciorba romaneasca unica, de sezon, ce contine in ea toata dulceata si bucuria verii, culeasa din ingredientele proaspete. Pastaile de fasole cruda, completate de zarzavaturi, rosii si o cana de iaurt, fac din acesta mancare fara carne o desfatare racoritoare. O veti gasi prin toate satele din aceasta tara (cu mici variatiuni), sorbita la orele pranzulului, la umbra racoroasa a unui copac, dupa o dimineata de munca a campului. [note]Pastaile de fasole au o viata scurta in care pot fi...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta simpla, de zi cu zi, gustoasa si hranitoare, realizata in traditia retetelor ardelenesti, cu smantana si afumatura  mazare cu carnaciori. Carnatii afumati, satiosi si plini de gust, sunt cei mai la indemana pentru aceasta reteta rapida. [readalso] Vezi aici si reteta de: Mazare cu piept de curcan. [/readalso] Reteta: Mazare cu carnaciori si smantana Ingrediente: 1 kilogram de mazare congelata (sau fiarta) 1 ceapa mare 300 grame carnati afumati 1 lingura de unt 1 lingura de faina 400...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Paradoxal probabil cu ce vedeti de obicei pe acest blog, eu as da oricand o friptura pe o tocanita. Iar aceasta tocanita este fix genul de mancare - simpla si neaparat cu ardei si boia ;) Mai intai se caleste in ulei ceapa si ardei taiti fasii. Peste ei se pune carnea de porc taiata cubulete (cam 800 gr ) si se prajeste un pic impreuna. Apoi se stinge cu 800 g apa, 50 g pasta de tomate si se adauga boia, piper si sare dupa gust. Se amesteca separat 2 oua cu faina pana obtineti consistenta ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... afumatura coplesite de smantana. O ciorba ardeleneasca asadar, prin compozitie si caracter ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
oase de porc neafumate (cu carne sa fie, ca daca-s goale is dijaba :)))) 4-5 morcovi potriviti 1 ceapa 1 ardei gras 1/4 de telina 1 dovlecel 4-5 cartofi potriviti 200 g smantana 2 oua o lingura plina de tarhon acru bors, sare, alte condimente - carnea se fierbe bine cu putina sare si se spumeaza bine - taiem marunt ceapa, ardeiul, telina - morcovii se curata si se dau pe razatoarea mare * calim zarzavaturile cu putina apa * cand carnea e fiarta, o mutam in alta oala si strecuram apa in care...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
1. Se spala carnea, se taie cubulete si se lasa sa se scurga, dupa care se pun la înabusit. 2. Se spala ceapa si ardeii si se taie felii subtiri. Se freaca cu sare si se pun peste carnea înabusita. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba în sucul propriu, adaugându-se apa calduta. Se pun si cartofii taiati cubulete si se lasa la foc mic. 3. Se verifica cu o furculita daca s-a fiert carnea si se condimenteaza cu sare, zahar, paprika, piper negru boabe si macinat, iar la sfârsit se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina, ardei gras rosu si verde, morcov, zeama de varza sau bors, smantana, leustean Mod de preparare: Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sunt fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
un pui, 4 buc. cartofi, 3 buc. morcovi, 1 buc. ceapa medie, 1 buc. radacina de pastirnac, 200 gr. fidea, un pahar de lapte pentru servit Mod de preparare: Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumind din cind in cind. Dupa ce au fiert si puiul si legumele, se strecoara zeama. Din legumele ramase se poate incropi o salata Boeuf insa cu carne de pui. Mod de servire ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Drojdia se pune la dospit timp de 5 minute cu laptele caldut. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga uleiul, drojdia cu laptele si apoi faina. Se framanta bine si se imparte in 4. Se intinde fiecare foaie si se umple cu nuca, mac, mere sau branza. Se ruleaza si se pune in tava unsa sau cu hartie de copt. La sfarsit se unge pe deasupra cu un ou batut si se coace jumatate de ora la 180 grade.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... gheata sub forma de note muzicale! Le-am incercat si cu ... torturi/ prajituri :-) Am folosit notele muzicale in doua retete de bauturi ... cat de frumoase sunt notele muzicale de gheata ;-) Si pentru ca ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
Unul dintre cele mai putin apetisante cuvinte ale limbii romane, tocana, ascunde in intelesul sau gustul ingredientelor sale fierte inabusit, pe indelente, din care rezulta o mancare consistenta in arome si nutrienti. Tocanita din carne de porc, incropita sub diverse forme in toate gospodariile, in special in ziua taierii porcului , cucereste prin simplitate. Reteta de mai jos, facuta pe gustul ardelenilor, este usor de realizat de catre oricine, indiferent de experienta din bucatarie....
Reţetă de pe www.cevabun.ro