Cauta in 21.294 retete
... , doua dintre ele special pentru vegetarieni, pentru ca tu sa iti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de glucide, pentru cei interesati de cat si cum mananca. Ingrediente si cantitati: 200 g. bame 150 g. rosii 100 ml. bors 10 g. ceapa 5 g. faina (o lingurita rasa) 15 ml suc de rosii 5 ml. ulei suc de lamaie verdeata Mod de preparare: Bamele se curata, apoi se oparesc cu bors si se lasa sa se scurga. Separat, se curata, se spala, se toaca si se fierbe ceapa, aruncandu-se apa de fierbere. Se pun la fiert bamele, impreuna cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... cartofi copti sau prajiti tartine vegetariene sau de post etc. [tip ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cunoscute alaturi de buletele de cascaval sub numele de cheese morsels (bucatele de branza), aceste tartine cu branza de vaci aromata cu verdeturi sunt minunate pentru micul dejun sau ca gustari rapide. Ieftine si dietetice, servite calde sau reci, tartinele cu branza coapta fac deliciul copiilor si a celor mari deopotriva. Portii: 2-3 Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 6 felii de paine 250 de grame de branza de vaci 60 de grame de unt 1 ou 1 galbenus 1 lingura de patrunjel tocat 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente necesare: 200 g curmale 200 g smochine 200 g prune 200 g stafide 200 g nuci sau alune 200 g stafide coaja de lamaie rasa faina si ulei, dupa preferinte Mod de preparare: 1. Se dau curmalele, smochinele, prunele si jumatate din cantitatea destafide prin masina de tocat. 2. Se amesteca cu nucile sau alunele, cu stafidele ramase si cu putinacoaja de lamaie rasa. Se adauga dupa cerinta faina si ulei. Totul se pune intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa stea putin.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Combinatie dintre o gustare si o mancare draga romanului, mixul de zacusca pe baza de ceapa si gogosar cu iahnia de fasole cu morcov este o delicatesa unica: zacusca de fasole. [readalso] Vezi aici si reteta de: Fasole batuta. [/readalso] Reteta: Zacusca de fasole Ingrediente: 2 kg de ceapa (plus o ceapa) 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii 600 grame de morcov 1 kg de fasole boabe 1 kg ulei 5 foi de dafin 1 lingura cimbru uscat piper sare Preparare: Fierbeti fasolea in mai multe ape. Fasolea se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , cea mai mare inventie pentru vegetarienii ocidentali. Spre deosebire de reteta ... ca atare sau ca garnitura pentru alte preparate vegetariene sau ne ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Delicioase, usor de preparat si de transportat la serviciu. Ingrediente 1 foaie de tortilla 1 ceasca porumb din conserva 4 rosii cherry taiate cubulete 1/2 avocado 1 ceasca cubulete branza tofu Pentru sos 2 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi mirodenii, dupa gust sare, piper 1/2 avocado 1 ceasca porumb congelat 1 lingura seminte de canepa 1 lingura seminte de in macinate apa cat sa acopere ingredientele in blender Mod de preparare Prepara lipia acasa cu putina faina integrala, apa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vinetele si dovleceii se feliaza rondele sau pe lungime, se sareaza si se lasa la scurs o jumatate de ora. Se pun toate legumele pe gratar, dupa care se lasa la racit. Se amesteca legumele coapte cu ulei de masline, un catei de usturoi dat prin razatoare, sare si piper. Se presara deasupra mozzarella fresca rupta cu mâna si frunzele de busuioc. Salata se poate servi si rece, fiind racoritoare în zilele caniculare.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie capacelul ardeiului si se scot semintele. Vânata se lasa în coaja si se scoate miezul cu o lingura. Legumele se pun trei minute în apa clocotita cu putina sare, dupa care se scot si se lasa la scurs. În acest timp se scoate miezul rosiilor cu o lingura. Se pregateste umplutura: legumele se curata, se taie marunt si se pun la calit. Se lasa pe foc pâna se înmoaie usor. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca. Se adauga parmezanul si se amesteca bine. Se pune sare, piper si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . A fost necesara asadar o revizuire a abordarii vegetariene. Cea mai buna solutie pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru început, vinetele trebuie taiate în cubulete si puse într-un bol cu apa si sare. Se lasa asa timp de doua ore, dupa care vinetele sunt scurse bine. Daca aveti capere sarate, puneti-le într-un vas cu apa fierbinte, tineti-le acolo pentru cinci minute, iar apoi scurgeti-le bine. Tulpinile de telina se pun si ele în apa fierbinte pentru trei minute. Rosiile trebuie scufundate un minut în apa clocotita, pentru a putea fi decojite mai usor, iar apoi sunt taiate marunt. Se toaca ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta absolut delicioasa, pe care nu o vor refuza nici cei care nu tin post. Cantitatile le poti stabili tu, in functie de cati invitati ai la masa. Ingrediente si cantitati: 20 de ciuperci de marime medie crutoane de paine spanac sos de soia (optional) praz telina ulei de masline usturoi maruntit Mod de preparare: 1. Curata si taie cozile ciupercilor. Pune ciupercile (fata cozi) intr-un vas termo-rezistent si picura in ele putin sos de soia sau ulei de masline. Lasa-le in cuptor pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se spala bine si se pun la fiert în coaja. Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Puteti turna apa rece peste ei, se decojesc mai usor. Când s-au racit se curata de coaja si se taie felii. Într-o tava unsa cu unt si cu pesmet presarat, se aseaza bucatile de cartofi. Urmeaza un strat de brânza rasa, cascaval si smântâna. Cele trei oua se bat bine si se toarna pe deasupra startului de caryofi acoperiti cu branza. Se baga tava la cuptor pâna se rumeneste. La...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bucataria chinezeasca acorda un interes egal tuturor ingredientelor posibile, vegetale sau animale, si le utilizeaza de cate ori are ocazia. Cand vine vorba de vinete, doua retete se remarca in mod deosebit in bucataria chinezeasca. Vinetele in stil Szechuan (Sichuan,) gatite, asa dupa cum ati banuit, intr-un sos picant cu piper rosu de Szechuan, ce-ti anesteziaza limba, specific regiunii cu acelasi nume din sud-vestul Chinei. Si reteta mai domoala, a vinetelor in sos de usturoi, pe care o ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , mai mult decat niste simpli mititei si piept de pui la ... in ele le strapunge usor. Mititei nu se frig prea mult ... se usca. Cutuma in cazul mititeilor spune sa fie intorsi de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cateva exemple in acest sens. Vegetarienii pot incerca totilla de patatas ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Imam bayildi, tradus aproximativ prin expresia cutremurarea imamului (lider religios musulman), este o delicatesa vegetariana prin excelenta, simbol al bucatariei turcesti. Nu se cunoaste cu certitudine originea numelui sau insa exista cel putin trei variante care sugereaza de ce ar fi lesinat imamul la vederea acestei mancari. Prima, ca ar fi vazut pretul ingredientelor folosite; a doua, pentru ca ar fi vazut cantitatea de ulei folosita si a treia, si probabil cea mai apropiata de realitate,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente si cantitati: 1/2 ceasca orez nefiert 3/4 cana apa 4 ardei grasi, verzi 1 ceapa, tocata 4 linguri ulei de masline 200-230 g granule de soia 2 linguri patrunjel proaspat, tocat 2 cesti pasta de tomate sare si piper negru, dupa gust Mod de preparare: 1. Intr-un vas de dimensiuni medii, lasa orezul la fiert. Asteapta pana cand apa da in clocot, apoi lasa focul mic si mentine vasul la fiert pentru inca 15 minute. 2. Incalzeste cuptorul. 3. Indeparteaza cotorul ardeilor, curata-i de...
Reţetă de pe retete.eva.ro