Cauta in 21.294 retete
Se încinge uleiul, se adauga curry, ghimbirul, coriandrul, semintele de chimen si fulgii de ardei iute. Se adauga apoi ceapa care se lasa putin la calit, dupa care se pune usturoiul, morcovul, telina si nautul. Se stinge totul cu sucul de rosii si apa cât sa acopere alimentele, lasându-se sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute. Se consuma atât calda, cât si rece cu o salata de varza murata sau de verdeturi proaspete.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele maruntite si se stropesc din abundenta cu zeama proaspat stoarsa de lime, sare de mare si piper negru. Este o salata delicioasa ca atare sau consumata alaturi de peste la cuptor/gratar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se apropie postul. Din nou. In plus, caldura nu ii imbie pe toti la consum de carne. Asa ca va propunem o reteta usoara, de post, dar satioasa  o reteta de risotto cu tofu prajit, o combinatie interesanta de bucatarie italiana cu accente orientale. Portii : 2 Timp de preparare : 40 minute Ingrediente: 80 g de orez 300 g tofu 1 praz 60 g boabe de fasole verde (puteti folosi si fasole verde pastai congelata sau din conserva) 200 ml supa de legume 3 linguri de ulei 1 lingura de sos de soia 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Daca otomanii au dezbinat Balcanii, ghiveciul turcilor i-au unit. Bucurie de vara, din care toamna isi trage sufletul la borcan, zacusca. Vom gasi ghiveciul turcesc, rece sau cald, cu  dar mai ales fara carne  pana in Albania, in fiecare satuc unde a crescut o ceapa, la umbra unei vinete, sprijinite de o tufa de rosii, inghesuite la randul ei de una de ardei  jumatate gras, jumatate piscacios. Ingrediente : 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei (400 gr.) 1 vanata mare 1 ardei kapia rosu 2...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Taie usturoiul marunt si pune-l la rumenit în uleiul încins. Adauga ceapa tocata, lasa 1-2 minute si toarna sosul de rosii decojite din cutie. Pune sare si piper si lasa un sfert de ora la fiert, timp în care fierbi tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele se scurg si se adauga sosul de rosii, ciupercile taiate felii, rosiile cherry si câteva frunze de busuioc deasupra. Se pot servi si cu parmezan ras sau feliat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ciupercile reprezinta o alegere hranitoare si consistenta pentru masa de pranz sau pentru cina, mai ales daca doresti sa renunti pentru cateva zile (daca nu mai mult) la carne. Marele avantaj este ca le poti gasi in comert oricand, iar felurile de mancare pe care le poti prepara din ciuperci sunt nenumarate. Chiar am putea spune ca limita este cerul, astfel incat este bine sa experimentezi cat mai multe retete si sa iti lasi imaginatia sa gaseasca cele mai savuroase combinatii. Pofta buna! ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca ai exclus din meniul tau produse pe baza de carne si ai adoptat un regim vegetarian, iti voi recomanda in continuare un preparat realizat din soia. Ingrediente si cantitati: 4 cutii de pateu de soia - cu sau fara arome o canita de orez 2 cepe 2 legaturi de usturoi 1 legatura marar si una de patrunjel 3 morcovi 3 ou o conserva de ciuperci 100 g cascaval ulei Mod de preparare: 1 . In prima faza se fierbe orezul in apa pentru a se umfla. Apoi, alaturi de el se pun pateurile de soia, ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mare, dar si preparate lacto-vegetariene, deserturi, fructe si amestecuri de ... gustari reci si calde, preparate vegetariene sau cu carne. [note] Pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se mixeaza toate ingredientele în blender, adâugând câte putina apa pâna când obtii consistenta dorita. Se orneaza cu frunze de patrunjel, creveti si se consuma rece!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mancaruri exotice, pana la retete vegetariene, ai de unde alege si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente si cantitati: 450-500 g spanac proaspat, rupt cu mana 4 cani capsune, feliate 300-320 g felii de portocale si mandarine Ingrediente si cantitati pentru sos: 1/3 ceasca zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 2 linguri zahar 3/4 lingurita ghimbir 2 lingurite coaja de lamaie rasa Mod de preparare: 1. Asaza frunzele de spanac si fructele pe platouri. 2. Intr-un blender sau un borcan inchis ermetic, amesteca bine ingredientele pentru sos. 3. Stropeste din abundenta salata cu sosul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... vaca si ren (Juustoleipa) branzeturi vegetariene  facute fara cheag de provenienta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iata o reteta pentru un pranz delicios si fara multa bataie de cap! Acest pilaf de grau se prepara in cel mult jumatate de ora, iar ingredientele care il "asezoneaza" ii dau o aroma deosebita: ardei gras, ciuperci, ceapa... Sanatate si vitamine intr-o reteta vegetariana! Ingrediente: 1 ceapa tocata; 1 cana ciuperci taiate felii; 1 ardei gras, curatat de seminte si taiat bucati; 1 lingura de patrunjel, tocat; 1 cana grau fiert; 1/4 lingurita chimion; sare de mare si piper, dupa gust; 2 cani ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Va indemn cu tot dragul, pentru binele vostru si al familiei voastre, sa mergeti in piata si sa cumparati tot ceea ce gasiti verde: loboda, urzici, spanac, ceapa verde, stevie, untisor, leurda, leustean, patrunjel, marar si salata. Adaugati la acestea cativa morcovi proaspeti si plini de suc, o telina mica si usturoi verde. Cu toate acestea in sacosa, va propun o cura de sanatate! Retetele delicioase, mai jos! Ingredientele sunt pentru patru-sase portii. Incearca-le si spune-ne apoi cum ti...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru ca inca mai suntem in post si poate ati vrea sa va diversificati meniul, va recomandam o reteta utila si actuala, de doua portii, ingredientele gasindu-se pe piata in acest moment. Ingrediente si cantitati: 240 g. praz 60 g. masline 10 g. faina 20 ml. ulei 10 ml. otet sare pasta de tomate Mod de preparare: Se curata prazul, se spala, se taie in bucati de circa 10 cm. lungime si se inabusa in apa cu sare. Se adauga uleiul, faina diluata in putina apa rece si pasta de tomate (bulion), ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Ciorba de la Radauti Retete vegetariene de Paste 1. Supa de morcovi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Orezul integral se fierbe, se scurge si se amesteca cu putin ulei de masline, sare, verdeata dupa gust. 2. Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste 1 minute în apa clocotita. 3. Se pune ceapa tocata la calit, se adauga apoi pasta de ardei, condimentele si spanacul oparit. 4. Se amesteca bine împreuna, se mai lasa 5 minute, iar la final se adauga usturoiul pisat. 5. Se asaza orezul în farfurie, iar lânga el mâncarea de spanac.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune apa la fiert, dupa care se adauga mazarea, sarea, piperul si uleiul, lasându-se pe foc aproximativ 5 minute. Dupa ce ai oprit focul, se lasa câteva minute la racit, dupa care se toarna ingredientele într-un blender. Se adauga frunzele de menta si untul, dupa care se mixeaza pâna se obtine consistenta dorita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune tofu pe gratar câteva minute pâna capata o culoare. Orezul se fierbe si se lasa la racit. Buchetelele de broccoli se fierb la abur si se amesteca cu ulei de masline, usturoi pisat, sare si piper.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iti va lua ceva timp sa o pregatesti, insa va merita din plin tot efortul; este foarte usoara si gustoasa! Ingrediente si cantitati: 6 vinete mari 10 gogosari 4 cepe 1 pahar cu ulei 5 catei de usturoi sare Mod de preparare: 1. Se coc vinetele si gogosarii, se curata si se lasa sa se scurga. 2. Se toaca apoi foarte bine, se amesteca cu ceapa, care a fost calita putin, in prealabil. 3. Se adauga usturoiul pisat si sarea, se pune in borcanele mici, se capseaza si se fierbe in bain-marie 10...
Reţetă de pe retete.eva.ro