Cauta in 21.294 retete
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... fiarba la foc mic. Cind mincarea este pe jumatate fiarta se ... servire Inainte de a se servi, mincarea se orneaza cu patrunjel verde ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de afumatura.Cind se ia mincarea de pe foc, se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Noi mai mancam paste fainoase si am incercat mai multe variante dar nici una nu ne-a placut mai mult decat varianta asta cu sos de carne. In afara de faptul ca se face foarte usor este si foarte satioasa, asa ca poti sa mai pacalesti familionul sa sara peste o masa :D Ingrediente: - carne tocata (cel mai bun mi se pare amestecul de porc-vita, plus ca este si la indemana oricui) - ceapa - usturoi - rosii taiate, in suc propriu - masline - spaghete - sare, ulei Mod de preparare: Intai de toate...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... , de lut. Incercati-l si la ceaun, rezultatele vor fi spectaculoase. [note ... intr-o cratita adanca (ideal un ceaun). Adaugati si rumeniti bine carnea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 pui mare, 3-4 linguri ulei, 2 cepe, 1-2 legaturi marar, 2-3 legaturi patrunjel verde, sare Mod de preparare: Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile spalate si curatite de cotoarele mari se taie de citeva ori si se pun in cratita peste carnea preparata. Se amesteca, se toarna o ceasca de apa, se pune sare, se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol pana mai scade zeama.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 buc. dovlecei potriviti, 4-5 buc. rosii, 1 buc. ceapa, 1 lingurita faina, sare, piper, ulei, verdeata, foaie de dafin, supa de zarzavat Mod de preparare: Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat sau apa, foaia de dafin, sare. Se fierbe inabusit o jumatate de ora. La urma, se adauga patrunjelul si mararul taiate marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se adauga apa calda. Cind mincarea este aproape gata, se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... clocote, ca sa se lege.Mincarea se poate servi simpla, presarata ... si apoi se amesteca cu mincarea, imediat ce cratita s-a luat de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg fasole, 3-4 cepe, 4 linguri ulei, 500 gr. rosii, 2 ardei, verdeata, sare, 1 lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pana scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba; cind este aproape fiarta, se adauga 2-3 rosii curatate de pielita si o parte din verdeata, iar dupa ce au fiert bine, se adauga faina amestecata cu apa rece. Se lasa sa fiarba mai departe si dupa ultimul clocot se adauga restul de verdeata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 fire de praz, 1/2 pahar lapte, 1 pahar smantana, 2-3 linguri cascaval ras, sare, o lingura unt Mod de preparare: Se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pana se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune intr-o cratita pe foc cu untul si laptele si se lasa sa fiarba inabusit, scuturind mereu cratita ca sa nu se prinda prazul de fund. Apoi se asaza intr-o tava smaltuita sau intr-un vas de Jena, se toarna smantana deasupra, se presara cu cascaval ras si se da la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 ceasca de supa de carne (zarzavat), 2-3 castraveti murati, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de bulion Mod de preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei, se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele, se lasa sa fiarba inca 20 de minute. La sfirsit, se pune bulionul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. pulpa de porc, 150 gr. cirnaciori, 250 gr. creier, 150 gr. ciuperci, 50 gr. pasta de rosii, 100 ml de vin, 150 ml de ulei, sare, piper, usturoi, verdeata Mod de preparare: Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si se curata, se prajeste separat, apoi se adauga taiat peste carne si cirnaciori. Tot separat se calesc bine ciupercile si se adauga in compozitie. Dupa gust, se potriveste de sare, piper, vin,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , spre sfirsit, se pune in mincare. Dupa 10 minute de fierbere ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... lasa sa fiarba incet acoperit. Mincarea trebuie sa fie scazuta Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pana ce sosul scade bine (mincarea trebuie sa aiba foarte putin ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 buc. dovlecei, 1 buc. ceapa, 300 gr. rosii, 1-2 linguri untdelemn, verdeata Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi potrivit de mari si se acopera cu rosiile curatate de coaja si taiate rondele. Se lasa la foc mic. Se adauga apoi verdeata. Mod de servire Se servesc reci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
carne de gaina, 3-4 buc. gutui coapte, sare, 2 linguri de unt netopit, 2 linguri de zahar, 1/2pahar de vin alb, o ceapa, o lingura pasta de rosii Mod de preparare: Se rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa lasata de ceapa si carne a scazut, se toarna apa cat sa acopere carnea si se lasa vasul sa fiarba incet, pe foc mic. Dupa 30 de minute, se pune zaharul putin ars (rosiatic), stins cu 2 linguri de apa. Gutuile ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cuptor tinindu-se pana ce mincarea scade bine. Se rastoarna pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com