Cauta in 17.960 retete
Se pune faina intr-un vas ,incalzim apa sa fie calduta asa ca de vara si punem drojdia intr-un castron,sare si turnam apa peste drojdie cand se inmoaie drojdia o turnam peste faina si facem un aluat potrivit de tare,punem un prosop peste vas,facem semnul crucii si lasam sa creasca aluatul macar jumatate de ora ,apoi presuram pe masa faina si facem turte pe care le coacem pe o tabla foarte groasa pusa pe ochiul aragazului sau intr-un ceaun.Sunt extrem de gustoase,sunt o masa pentru postul...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Drojdia o facem astfel: O punem peste putin lapte indulcit (nu fierbinte) si o lasam sa creasca. Adaugam cateva linguri de faina. Ouale le batem cu grija si le mixam bine, pana cand devin o masa spumoasa. Adaugam putin cate putin zaharul, sarea si esentele. Punem faina intr-un vas mare, facem loc in mijloc si punem pe rand drojdia care intre timp a crescut, ouale batute spuma si restul de lapte. Framantam pana se incorporeaza toata faina si apoi punem putin cate putin uleiul si continuam sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face aluatul ca pentru paine si dupa ce a stat la dospit, se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se decupeaza bucatele mici cat pentru un corn. Se umplu cu gem si se ruleaza, apoi se aseaza in tava de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de min si apoi se ung cu apa si miere pentru aspect de stralucire. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un lighean se cerne faina,se adauga,1lingurita.de sare,un ou si laptele batut (pe care l-am dezmortit putin pe foc, am diluat drojdia in el si l-am lasat la crescut 5min).Toate acestea se framanta bine,daca e prea tare mai adaugam apa dezmortita(nu fierbinte ca distruge drojdia),daca e prea moale punem faina ,sa iasa un aluat ca o plastelina,elastic si care sa nu se lipeasca de mana(pe planseta de framantat sa avem tot timpul faina sa nu se lipeasca de ea) Acest aluat il lasam in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune intr-un vas faina si peste faina adaugam drojdia pe care am topit-o in iaurt caldut si zahar,mai adaugam si 1 plic de zahar vanilat ,apoi facem un aluat ,mai spre final adaugam si untul si framantam foarte bine aluatul.Apoi il lasam cam o ora sa creasca ,dupa care vom face o foaie mare din aluat ,o vom taia in patratele si vom pune pe fiecare patratel branza de vaci in care am adaugat zahar stafide si coaja de la o lamaie,Vom aduna marginile spre mijloc ,le vom pune in tava ,le vom...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Apoi se da la racit. Pâna se raceste ne ocupam de luat. Într-un castronel punem drojdia sfarâmata cu 2 lingurite de zahar, putina apa calduta si amestecam bine. Pe deasupra punem o lingura de faina si lasam la crescut. Dizolvam zaharul în apa calduta si adaugam peste faina. Apoi punem razatura de la o lamâie, zaharul vanilinat, drojdia crescuta, margarina si le amestecam pâna se omogenizeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca. Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba. Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa. Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim untul intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina .Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald. Miezul de nuca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune într-un vas apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamâie, sarea si vanilia si amesteca bine 2-3 minute. Adauga putin câte putin faina, amesteca, apoi framânta pâna obtii un aluat omogen, pe care îl lasi la dospit, la loc cald, o jumatate de ora, pâna îsi dubleaza volumul. Presara faina pe blatul de lucru si întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogosile, iar pentru a gauri centrul fiecarei gogosi folosesti o forma mai mica,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune într-un vas apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamâie, sarea si vanilia si amesteca bine 2-3 minute. Adauga putin câte putin faina, amesteca, apoi framânta pâna obtii un aluat omogen, pe care îl lasi la dospit, la loc cald, o jumatate de ora, pâna îsi dubleaza volumul. Presara faina pe blatul de lucru si întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogosile, iar pentru a gauri centrul fiecarei gogosi folosesti o forma mai mica,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face un aluat si se lasa la dospit intr-un loc caldut timp de 45 minute. In timp ce aluatul sta la dospit, se curata ceapa, se da prin razatoare si se lasa la scurs. Se caleste in ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se adauga orezul, o ceasca de apa fierbinte, mararul, piperul si sarea. Se ia de pe foc vasul in care se afla compozitia si se lasa acoperit, pana se umfla orezul. Dupa 45 de minute se imparte aluatul in doua si se mai framanta putin pe masa. Se intinde prima foaie in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face maiaua,se amesteca cu faina ,maslinele ,oregano si busuiocul se da la dospit o jumate de ora.Dupa dospire se intinde o foaie si cu forma de inima se decupeaza ,se pun in tava se dau cu ou,cascaval si oregano pe deasupra se mai lasa la dospit inca un sfert de ora si se coc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se framanata un aluat din ingredientele de mai sus ,se lasa la dospit o ora apoi se intinte o foaie ,se fac fac forme rotunde de placinta sau patrate dupa preferinta fiecaruia ,se umplu cu sunca si cascaval ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se coc in ulei 2-3 minute pe ambele parti Se servesc calde !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dizolvam drojdia intr-o cana cu lapte dulce cald si doua linguri de faina .Cernem faina in vasul in care urmeaza sa facem aluatul.Separat intr-un castron se bat 4 galbenusuri , se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si se toarna peste faina. Peste faina mai adaugam laptele dulce, drojdia dizolvata, o lingurita de sare, sticluta de vanilie si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Acoperim vasul si il lasam sa creasca intr-un loc cald. Miezul de nuca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cipercile se curata, se taie cubulete si se fierb cu putina sare – daca sunt proaspete. Ceapa se toaca marunt si o calim impreuna cu ciupercile, sarea si piperul dupa plac. Cand s-a racit punem pesmetul sau painea inmuiata in lapte si patrunjelul tocat. Separat batem spuma albusurile. Incorporam in amestecul de ciuperci galbenusurile si cu o paleta, cu grija, adaugam albusurile amestecand de sus in jos. Intr-o tava pe care am pus hartie de copt intindem foaia de aluat peste care turnam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bunica facea varzarile simple, dar eu le-am dat un gust in plus cu kaiser ;-) Intr-o adancitura facuta in faina cernuta se sfarma drojdia marunt, se toarna putin lapte caldut(cam 70 ml), zaharul si asteptam cateva minute sa creasca maiaua. Apoi spargem ouale, untul tinut la temp. camerei(eu am pus 100 g), o lingura de sare si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen. Se lasa la dospit o ora intr-un loc cald(pe aragaz). Se toaca marunt varza. Se prajeste putin kaizerul taiat feliute intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
se incalzeste putin laptele ,se adauga drojdia ,zaharul si sarea ,faina cat cuprinde ,se framanta un aluat mai moale care se lasa la crescut o ora , Se ia cate o bucata din aluat se intinde ,se pune cate o lingura de branza dulce se impacheteaza se lasa la crescut in tava unsa si tapetata cu faina 30 minute ,se ung placintele cu ou batut si se dau la cuptor pana se rumenesc Se pudreaza cu zahar Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut. Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile cu zaharul alb si cel vanilat. Se da umplutura deoparte. Cand a crescut aluatul se imparte in doua bucati si se intinde pe masa (se presara putina faina) si se intinde cu sucitorul. Se vor obtine doua bucati de aluat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Punem pe foc margarina, laptele ciocolata. amestecam pana se topeste ciocolata. Adaugam cacao si amestecam bine. Adaugam esenta de rom. Turnam compozitia fierbinte peste biscuitii pe care i-am rupt cu mana. Amestecam totul bine si punem salamul pe folie de aluminiu si face o rulada. Dam la rece cel putin 5 ore.
Reţetă de pe retete.eva.ro