Cauta in 21.294 retete
2 kg faina 0.6 kg zahar 1\2 pachet unt z, vanilat, es rom, razatura de lamaie si portocala 0.500ml l. batut, 10 oua 250ml ulei, 100 ml smantana drojdie 125 gr nuca 500 gr Mod de preparare: In primul rand vreau sa va spun ca in bucatarie trebuie se fie cald , la fel si ingredientele trebuie sa fie caldute. Faina se cerne de 3 ori Doi pumni de faina se oparesc cu lapte fierbinte. Dupa ce se racoreste, se pune drojdia muiata in lapte cald, se amesteca bine si se lasa la crescut maiaua pana isi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... specific germanice, asemanatoare cu un cozonac la compozitie dar cu o forma ... ceva dulce. Incercati-l alaturi de cozonacii traditionali sau ca o alternativa la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aluat ca si cel pentru cozonac. Se framanta destul de mult ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... nu voiam sa las cuvantul "cozonac" sa troneze, atat de nonsalant ... focul ;) La final, se feliaza cozonacul si se pudreaza cu zahar ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... framantatul pana cand aluatul de cozonac se dezlipeste de pe vas ... tot aerul din aluat. Astfel cozonacul va iesi fraged si pufos ... frumos! In momentul in care cozonacul va ajunge la marginile vasului ... creasca. In momentul in care cozonacul a crescut, se unge cu galbenus ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... alba 180 gr panettone( sau cozonac) 3 linguri rom esenta de rom ... la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie) 250 g zahar 5 oua 100 ml lapte 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari 1/4 lingurita scortisoara praf de copt 200 g fistic 200 g fructe uscate (eu am folosit caise) 4-5 lingurite coaja de portocala rasa 1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu. 2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut (sa nu fie fierbinte, deoarece se opareste drojdia si nu mai creste aluatul) si o bucatica de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Cand s-a racorit destul, cat sufera mana, se amesteca cu drojdia si apoi se bate bine, pîna se fac basici mari. Se presara putina faina, se acopera cu un servet si se pune la un loc cald sa creasca. In acest timp se freaca galbenusurile, întai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Maia: Se pune faina intr-un vas si se face o adancitura in mijloc. Intr-un bol se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut si apoi se rastoarna in adancitura. Incet- incet se ia faina de pe marginea vasului si se amesteca cu laptele din mijloc pana se obtine in interior o compozitie de consistenta smantanii.Se lasa la fermentat 30min. Dupa cele 30min se adauga restul de faina, untul topit dar sa fie caldut, ouale, sarea, coaja de portocale, zaharul, ulei. Se amesteca usor, lasand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... face basici. Ca aroma, pentru cozonac se folosesc, cu precadere, coaja ... se pun in forme de cozonac, unse cu grasime. Se lasa ... de a fi introdusi in cuptor, cozonacii se ung cu ou, se ... pudra si se cerne peste cozonacii calzi, scosi din cuptor. Mod ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea ... cu mina. Pentru buna reusita a cozonacilor coca nu trebuie sa fie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se pune in tavi de cozonac lungi si inalte, pregatite cu ... unsa cu unt. Se unge cozonacul cu galbenus amestecat cu ulei ... cel mai jos pentru ca sa aiba cozonacul unde creste. Un cozonac moldovenesc bine framintat si copt creste foarte inalt pana la ... se desprinde ca o fibra lunga. Cozonacul moldovenesc avind multe oua se ... multa vreme, comparativ cu restul cozonacilor. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Sunt fanul cocacelelor Recunosc, toate imi plac! Mai ales regele lor, Prea-pufosul cozonac! INGREDIENTE 1 kg. faina Titan 1/2 l. lapte 300 gr. zahar 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 100 gr drojdie 150 ml ulei ciocolata, stafide, rahat, nuca pisata pentru umplutura PLAN DE LUCRU cozonac cu nuca si stafide se prepara mai intai drojdia. [&] Post-ul COZONAC CU NUCA SI STAFIDE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... reteta pasca cu aluat de cozonac, compozitia de branza este de ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , unindu-le la capete. Floarea cozonac de unge cu un galbenus ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Aluat: 1/2 cub drojdie, 100 ml lapte, 250 g faina, un praf de sare, 50 g unt moale, 1 ou, 50 g zahar. Mod de preparare: Pentru aluat se dizolva drojdia in laptele cald si se lasa sa cresca putin. Apoi se amesteca cu untul moale, oul, zaharul si faina. Se lasa 35-40 min intr-un loc cald acoperit cu un prosop de bucatarie. Galbenusele se amesteca cu zaharul si mascarpone. Se incorporeaza usor branza dulce de vaci si budinca praf. Albusele se bat spuma tare cu 125 g zahar si se amesteca cu masa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Intr-un bol punem drojdia , apa, lingurita de zahar si sarea si amestecam pana cand drojdia se dizolva. Adaugam 1-3/4 cani de faina si amestecam bine. Dupa ce am adaugat faina si am amestecat, acoperim bolul si il lasam intr-un loc usor cald pana cand cantitatea de aluat se dubleaza, proces ce dureaza aproximativ 45-50 de minute. Intre timp amestecam margarina cu restul zaharului pana cand acesta din urma se topeste si se formeaza o crema. Ouale batute le turnam in aluat impreuna cu faina ...
Reţetă de pe retete.eva.ro