gogosari dulci pentru iarna bulgaresti
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salate pentru iarna cu gogonele gogosari si ceapa, fasole congelata pentru iarna, garnituri pentru friptura de porc, crema de menta pentru prajituri, sosuri pentru spaghete din bulion, compot de gutui pentru iarna, gogosele pentru umplut, tocana de legume cu orez pentru iarna, bait pentru miel
Ouale le-am batut cu un praf de sare si zaharul vanilat apoi am adaugat laptele ,apa minerala,uleiul si faina cernuta,amestecand continuu. Am obtinut o compozitie densa, nu foarte groasa , ceva mai subtire decat smantana . Le-am prajit in tigaia speciala de clatite ( care nu lipeste ) , le-am rumenit frumos pe ambele parti , apoi le-am umplut cu branza dulce . Le-am servit calde cu felii de rosie si castravete . POFTA BUNA !!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun pastele la fiert, timp în care preparam compozitia pentru umplere. Se amesteca brânza dulce cu aromele si cu oule batute bine. Dupa ce obtinem o compozitie omogena o adaugam peste pastele scurse bine si amestecam pâna ce aceasta se distribuie uniform. Ungem un vas de iena cu putin unt si adaugam compozitia obtinuta. Lasam la cuptor timp de 30 de minute la foc mediu. Dupa ce s-a racit, portionam dupa preferinte si ornam cu zmeura!
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Pentru aluat se inmoaie drojdia in putin lapte caldut si un praf de sare . 2. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu 4-5 linguri de lapte clocotit si se lasa sa se raceasca. 3. Cand este rece se amesteca cu drojdia si se pune la dospit. 4. Intre timp restul de lapte se incalzeste, se adauga zaharul, mirosurile, ouale batute bine si uleiul. 5. Cand drojdia s-a dospit se pune in faina, se dauga laptele si se incepe framantatul. 6. Pentru a framanta mai usor se topeste untul si, in timp ce ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... facut prima casuta de turta dulce, asta pentru ca stiam ca ... promis ca figurinele de turta dulce vor fi o traditie in familia ... clasica (deja) casuta de turta dulce, insa nu va spun mai ... reteta de baza de turta dulce si MAINE veti vedea la ... praf de copt pentru turta dulce - 125 ml apa - condimente dupa ... folosim diverse forme pentru a taia turta dulce. Asezam figurinele...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc. Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , ne plac foarte mult cartofii dulci, asa ca nu mi-a fost ... . Este un piure de cartofi dulci acoperit de o crusta foarte crocanta ... . Am folosit fulgi de porumb dulci, cu miere, pe care ii ... ca fel principal. Ingrediente: - 2 cartofi dulci mari (cca 1kg) - 100g unt ... vas termorezistent. Apoi pregatim cartofii dulci, pe care ii curatam, ii ... , mai ales ca prietenul cartoful...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza. Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... .Intr-un vas punem branza dulce,peste care adaugam samantana,zahat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe ... mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare... Ingrediente: 10 kg gogosari 1 litru de otet (9 grade) 2 litri de apa 400g zahar ... telina Mod de preparare: Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si ... sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa ... (in jur de 2 - 3),...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecam branza de vaci cu: 8 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, 2 linguri de smantana si daca compozitia este prea tare, adaugam si cateva linguri de iaurt de casa sa lapte batut. Cu ajutorul unei pensule, undem foile de placinta, pe fiecare parte cu ulei. La fiecare rulou de umplut cu branza, vom pune cate 4 foi de placinta. Punem peste cele 4 foi de placinta branza amestecata si apoi rulam si punem in tava, la cuptor pentru 30 de minute. Este o placintuta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se stinge bicarbonatul si amoniacul in iaurt, si se amesteca cu oul. Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine. La final se adauga faina si se framanta pana se ia coca de pe maini. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele, cojile de lamaie, esenta de rom si galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu branza prin rasturnare. Se imparte coca in 2 parti si se fac 2 foi pe masa tapetata cu faina. Se aseaza in tava unsa cu unt sau margarina pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt ... si otet Alegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe care ... aceasta fierbe, se oparesc putin gogosarii. Se scot, se aseaza frumos ... beci. Se mai deschid la iarna, cand se vor potrivi de minune cu mancarurile de sezon. Gogosari in sos Pentru 2,5 kilograme de gogosari ai nevoie de 250 grame de zahar,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
etapa 1 Drajodia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca. Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom. Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut. Am adaugat faina treptat in ploaie, amestecand bine. Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina? si tot asa pana am terminat ingredientele. Am framantat bine, apoi l-am acoperit vasul cu un prosop si am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna ... pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc ... in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu ... fund. Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei. - 500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 ml ulei ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... !!!!!) si nu imi pot imagina iarna fara s-o am in camara. Se ... simplu decat sucul de rosii. E dulce, aromata si merge de minune ... sau la supa de rosii iarna. Are o culoare fabuloasa si gustul ... pic mai dulce, dar nici in amestec cu gogosari sau doar din gogosari nu e de lepadat ... de ardei. Gasisem in piata gogosari amestecati cu kapia la 1 leu ... borcane !...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se ... sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga ... se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata ... vas cu apa. - 1 kg rosii, 4 gogosari, 4 ardei grasi, 1 morcov mijlociu, 1 ceapa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... preparat, nu necesita fierbere si gogosarii stau foarte bine asa! Plus ... . Ingrediente (pentru 1/2 portie - 3 kg de gogosari - 450 ml de otet - 3 linguri ... - o lingurita de conservant Spalam bine gogosarii, ii curatam si ii taiem ... mult) si il turnam peste gogosari. Amestecam bine e tot, acoperim vasul ... ca otetul trage apa din gogosari si deci vor fi in ... pus deloc apa, veti gasi...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de ciuperci mai mari cati gogosari ai si le pastrezi separat ... ciupercilor le tai felii. Cureti gogosarii de cotoare si seminte, ii ... taiate marunt. Umpli cu aceasta compozitie gogosarii si asezi pe fiecare gogosar o palarie de ciuperca, drept capac si-i asezi frumos in borcane ... le sterilizezi 35 minute. - 5 kg gogosari, 3 kg ciuperci, 2 kg ceapa, 200 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se da branza de vaca prin sita sau se striveste cu furculita, apoi se amesteca cu untul pana se omogenizeaza. Se ung feliile de franzela cu un strat uniform din aceasta pasta si se garnisesc cu gogosar. - Franzela, 2 linguri branza de vaca, 10 g unt, gogosar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gogosarii se taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar ... soia, in care se calesc gogosarii pana se inmoaie. La fel ... si un ardei iute langa gogosar. - 5 gogosari, 5 castraveti mici, 5 buchetele de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro