Cauta in 21.294 retete
Se framanta un aluat de paine din faina, sare, dojdie si apa calduta si se lasa la dospit. Pentru umplutura de primavara se toaca verziturile si se calesc putin in ulei, apoi se lasa la racit.Cand s-au racit se amesteca cu smantana, sare. Pentru umplutura de vara se calesc in ulei cepele taiate solzisori cu ardeii taiati marunt, la final se adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucatele.Se calesc bine pana scade putin zeama care o lasa, dar totusi sa ramana mai zemoase. Cand e dospit ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... APOI SE PUNE MARAR TOCAT GHIVECIUL SE FACE IN FEL URMATOR ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de baza in bucatria balcanica, ghiveciul este prin definitie o mancare ( guvech ... este intamplator, pentru ca, traditional, ghiveciul este o mancare gatita intr-un ... , rezultatele vor fi spectaculoase. [note]Ghiveciul este mai gustos atunci cand ... si luati de pe foc. Ghiveciul de legume cu carne se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu foc mic pana cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... rotunde si se pun la ghiveci impreuna cu usturoiul. Se sareaza ... sosul a scazut. Dupa gust la ghiveci, se poate pune si un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se da la cuptor. Cind ghiveciul este aproape gata se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O mancare perfecta pentru ziua de Florii. Este o adevarata mancare de primavara. Ingrediente: un kilogram de peste (poti folosi doua feluri de peste, si merge foarte bine fileul), o ceapa mare, un morcov, o radacina de patrunjel, o telina, patru rosii mari, 100 de grame de mazare verde, 100 de grame de fasole verde, sare, piper, cimbru, o frunza de dafin, un pahar mic de vin alb, o legatura de patrunjel verde, o lamaie, doi catei de usturoi, ulei. Preparare: curata pestele, taie-l in bucati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Autor : Cristina P Ingrediente pentru 4 persoane : - 1 kg de miez de dovlecei - 200 g ceapa - 50 g fenicul - 3 bucati de usturoi - 1 conserva mijlocie de rosii - 3 linguri de ulei - sare si piper dupa gust Curatati ceapa si tocati, puneti intr-o oala in ulei incins la prajit pe foc domol. Curatati fenicul si taiati marunt, adaugati impreuna cu ceapa la calit. Curatati dovleceii de coaja si de mijlocul cu seminte, utilizati numai miezul, pe care il taiati in cubulete. Cand ceapa s-a calit si...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de dafin, piper, sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gogonele, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras(kapia), 1 kg morcov; Sosu l: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 1/2 l ulei, 1/4 kg zahar, 3 linguri sare, 400g mustar, foi de dafin, piper Mod de preparare: Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul separat din ingredientele de mai sus de la sos. Se fierb in sosul respectiv 5-7 minute Se pun rece in borcane si nu se dunstuiesc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
(Reteta am luat-o de pe un webseit de la un barbat ,din pacate nu mai am adresa respectiva deci mentionez ca nu i-mi apartine dar e foarte buna si cu siguranta am sa o mai fac cind am carne de miel) Ingrediente: 1 kg carne de miel taiata bucatele 2 cepe, tocate ca pentru mancare 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi, taiati cubulete 2 cartofi, taiati cubulete 3-4 ardei iuti, taiati in doua 3 rosii, decojite si feliate 1-2 lingurite sare Prepararea: 1. Carnea de miel se...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Reteta trimisa de Gabi Timp preparare: 30 minute Ingrediente: piept de pui, ceapa, usturoi, dovlecel, morcov, cartof, brocoli, fasolica verde, rosii. Mod de preparare: Carnea de pui, manzat la alegere se da in cateva clocote. Se ia o alta cratita in care se inabuseste ceapa in putin unt se adauga si restul de legume dar fara rosii, si usturoi, se adauga si carnea tocata marunt, cand sunt aproape fierte se adauga rosiile date pe razatoare si usturoiul tocat si se mai lasa 3 minute sa fiarba....
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
750 gr. carne grasa, 3 linguri untura, 1 patrunjel, 1 morcov, 2 ardei grasi, 1 vinata, 1 dovlecel, 1 mina bame, 1 mina fasole verde, 1 mina fasole grasa, 1 mina fasole tucara, 250 gr. mazare, 1 conopida mica, 2 cepe mari, 3 cartofi, 1 telina mica, 5-6 rosii mari, 2 catei de usturoi(facultativ), sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... da la cuptor pentru ca ghiveciul sa scada.Inaite de a-l servi ... smantana si se toarna peste ghiveci, lasind inca 10 minute cratita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. carne de vaca, 50 ml untdelemn, 100 gr. morcovi, 200 gr. cartofi, 20 gr. telina, 1 buc. ardei gras, 100 gr. varza, 50 gr. fasole verde, 200 gr. rosii, verdeata Mod de preparare: Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. vinata, 1 buc. dovlecel, 2 buc. cepe, 1 buc. conopida, putina fasole verde, putina mazare, 2 capatini usturoi, varza mica, 3 buc. rosii, 2 buc. ardei, 1 buc. morcov, 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Toate legumele bine spalate si taiate in bucati potrivite se pun intr-o cratita cu un pahar de ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Mod de servire Se poate servi atit rece cat si cald.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu foc mic pina cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 200 grame ciuperci, 1 vanata mica, 300 grame rosii, 60- 70 grame branza de oaie sau cascaval, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 morcovi, 10 patrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogosari, 5 kg. rosii, 15 cepe albe, 25 ardei grasi, 1 litru ulei, sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste in ulei, apoi se taie rosiile felii si, dupa ce s-a calit ceapa, se asaza zarzavatul stors intr-o cratita mai mare; un rind zarzavat, unul de rosii taiate si ceapa calita printre ele, apoi deasupra inca putin...
Reţetă de pe www.retete-bune.com