file de novac saramura mod de prezentare casarola
Pagina 5 din 5
1.Pestele se curata de intestine,de solzi(pe cai mici ,daca dorim ,ii putem lasa cu tot cu solzi),se cresteaza in partea de sus unde carnea este mai groasa,se spala,se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa.Dupa ce au stat ceva timp la sare(cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi),se frig pe gratarul cu carbuni,pe ambele parti,alaturi de rosii.Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane,dupa coacere. 2.Rosiile coapte,se curata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Delicios, simplu de preparat si o combinatie alimentara foarte potrivita pentru masa de seara. Ai nevoie de cateva ingrediente si de maxim 20 de minute pentru a gati acest fel de mancare. Ingrediente - 4 fileuri mici de peste (de exemplu chefal) Pentru sosul tzatziki - 1 iaurt mic - 2 castraveti mici - o jumatate de legatura de marar - 1 catel de usturoi - 2 linguri ulei de masline - 1 ardei iute rosu - zeama de la o jumatate de lamaie - sare, piper Pentru garnitura - 1 lingura de unt - 2...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta de vara, menita sa utilizeze castravetii ce se pregatesc sa dea in copt si sa domoleasca pofta de muraturi. Asadar, o reteta de muraturi instant, gata intr-o saptamana, pentru a va bucura mai repede de acesti castraveti murati-cruzi. Portii: 2,5 kilograme Timp de preparare: 40 de minute (plus 1 saptamana) Ingrediente: 2,5 kilograme castraveti de sezon (nu de sera) 5 linguri de sare mare 8 catei de usturoi 1 lingura boabe de mustar 1 lingura boabe de piper 3 foi de dafin 2-3 tulpini...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre cei mai apreciati pesti ai lumii, somonul atinge perfectiunea atunci cand este pescuit in apele nordice ale Pamantului. De pe tarmurile Marii Nordului se trage aceasta reteta de somon fiert inabusit, servit cu un sos specific suedez, pe baza de mustar si marar. Portii: 2 Timp de preparare: 20 minute Ingrediente: 2 fileuri de somon (a cate 150 grame fiecare) 25 grame de unt 1 lingurita rasa de faina 1 lingura mustar de Dijon 1 lingura mustar cu boabe 1 lingura zeama de lamaie 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: fileuri de crap 4 rosii 500 g ciuperci champignon 1 ceapa 1 lamaie patrunjel ulei 2-3 linguri de faina sare si piper Condimentati fileurile, treceti-le prin faina si prajiti-le in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit le scoateti pe o farfurie si le lasati deoparte. Intr-o tigaie caliti ceapa, adaugati ciupercile si rosiile curatate de pielita, lasand sa se gateasca pana sunt gata ciupercile. Condimentati dupa gust cu sare si piper, adaugati si pestele si lasati sa fiarba inabusit la...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Carnea de rapitor, ferma in textura si consistenta, fragezita intr-un amestec de pesto, usturoi si limeta, si fripta pe gratar are o prospetime deosebita. Servit cu o salata mixta cu grepfrut, aceasta delicatesta light este o bucurie gustativa lipsita de pacat. Portii: 2 Timp de preparare: 30-40 de minute Ingrediente: 2 fileuri de salau cu tot cu piele 3 linguri de sos pesto 3 catei de usturoi 1 limeta 200 de grame de salata verde mixta 1 grepfrut 2 linguri sos de soia 2 linguri otet balsamic...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de floarea-soarelui 4 pastravi afumati file 1 lingura de arpagic proaspat Mod ... si asezonati salata. 5 . Taiati pastravul file in fasii groase de 2 cm ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
... (platou) si deasupra se toarna saramura obtinuta. Peste tot se pune ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata rosiile de pielita, se taie in 4, se indeparteaza - prin presare - semintele (care se pun deoparte) si se aseaza pe tava de la aragaz. Se presara cu sare, zahar si putin cimbru (frunzulite), se stropesc cu 2 linguri de ulei, se dau la cuptorul incins la 100 grade C si se lasa sa se usuce aproximativ o ora. Se spala dovleceii, se taie in doua pe lung si li se scot semintele (cu o lingurita). Intr-o tigaie, se incinge (nu prea tare) 1 lingura ulei, se pun in ea dovleceii cu taietura...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In afara de peste, leurda, caperele intregi si lamaie, se amesteca toate ingredientele. Mixtura rezultata se toarna peste fileurile de peste, lasandu-se la marinat peste noapte. Apoi se frig fileurile cate 4-5 minute pe fiecare parte, punandu-se cate o lingura de marinata peste fiecare bucata de peste. Peste pestele prajit se toarna restul de marinata, ornadu-se cu leurda tocata, capere si feliute de lamaie. - 6 fileuri de chefal, 1 lingurita boabe de mustar, alta de boabe de piper si alta de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos se toarna peste peste si se tine la cald cca 15 minute. Se consuma cu mamaliguta calda. - 1,5 kg peste, 250 ml suc de rosii, 50 ml ulei, 25 g usturoi, 1 fir de cimbru, piper macinat, sare dupa gust. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... este gata, se adauga in saramura si se lasa sa mai ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat cele 4 bucati de pui, apoi se presara cu sare si piper. Spanacul si usturoiul se pun la fiert si se lasa pina cind apa da in clocot. Spanacul se scurge, se toaca marunt si se aseaza uniform pe bucatile de pui. Apoi, pe fiecare bucata de pui, peste spanac, se intind cu ajutorul unui cutit cite 2 triunghiuri de brinza topita. pieptul de pui se ruleaza, se trece prin oul batut si apoi prin pesmet, dupa care se prajeste in ulei. Se poate servi cu cartofi natur. - 4 bucati de pirpt de pui,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 minute. Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Acum cateva zile am gasit cu revista "Sante magazine" - un ghid mic in care sant enumerate toate categoriile de aditivi alimentari. Voi incerca sa fiu cat mai exacta, dar unele greseli de traducere sau exprimare pot sa se iveasca. Incep aceasta rubrica, pe care o voi completa in fiecare zi, pe masura ce traduc si scriu. Scrisi in rosu vor fii aditivi cu riscuri cunoscute. Precizez ca acesti coloranti sant utilizati in produsele alimentare consumate in Franta si de asemenea in tarile...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Carnea de caprioara dezosata se taie felii(fileuri), se sareaza, se pipereaza. Se presara cu rozmarin, cimbrisor si boabe macinate de ienupar. Se lasa cel putin 2 ore la rece. Ideal ar fi sa se lase o noapte intreaga intr-un vas de Jena, acoperit, pentru ca aromele sa patrunda in carne. Se pune untura intr-o tigaie si se prajeste fileurile de caprioara pe ambele parti. Se adauga vinul si se acopera vasul. Se fierbe pana cand carnea se inmoaie. Se scoate apoi carnea in alt vas, de preferat de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se ia un tub de muschi de vita si se bate usor cu podul palmei. Se condimenteaza si se trage intr-o tigaie incinsa cu unt pe ambele parti. Se face un sos din smantana si tarhon si se toarna peste muschiul de vita in tigaie. Se da in clocot. Se serveste cu diferite garnituri (orez sofranizat, sote de legume, ciuperci umplute). - 200 g muschi de vita, 150 g smantana dulce, 30 g unt, sare, piper, concentrat supe, 3 g tarhon. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Felia de carne se da prin faina si se pune la prajit in 50 g unt. Se rumeneste pe ambele parti, apoi se flambeaza cu putin coniac sau brandy, se pune sare, piper si se continua rumenirea sub capac. Se mai adauga putin unt, vinul alb, iar la sfarsit peste felia aranjata in farfurie se varsa ulei de trufe negre. - 1 felie carne de vita, faina si 50 gr unt pentru prajit, 1 lingura coniac sau brandy, sare, piper, un strop de vin alb, 1 lingura ulei de trufe negre. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Incingeti cuptorul la 240 grade C si ungeti o forma cu unt sau cu ulei. Spalati bulbii de fenicul, dupa ce-ati indepartat frunzele exterioare, taiati-i mai intai in doua si pe urma felii subtiri. Asezati feliile de fenicul pe fundul formei, turnati peste ele 2 linguri de ulei si presarati semintele de marar si fileurile de ansoa maruntite. Sarati, piperati si dati-le 15 minute la cuptorul incins. Intre timp, taiati feliile de paine - fara coaja - cubulete, puneti-le pe o farfurie, adaugati o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro