Cauta in 21.292 retete
Se adauga laptele într-o oala, împreuna cu un vârf de cutit de sare, si se lasa la foc mic, eventual pe o plita, sa se încalzeasca. În momentul în care începe sa fiarba, se adauga grisul treptat, în ploaie, astfel încât sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca în mod constant compozitia, pâna când aceasta se îngroasa. Poti lasa pe foc grisul pâna când obtii consistenta preferata de tine, însa nu uita ca, în momentul în care se raceste, se mai întareste putin. Se poate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , patrunjelul tocat, busuiocul, sarea, piperul negru si uleiul de masline. Pune ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 gr. musetel, 250 ml apa, 1-2 lingurite zahar Mod de preparare: Se pune apa la fiert si, cind da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se indulceste dupa gust. Mod de servire Se serveste caldut
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ciorba este un preparat traditional, un amestec din radacinoase, legume, leguminoase, apa, bors si de cele mai multe ori si carne. Dupa preferinta ciorbele se acresc cu bors, suc de lamaie, sare de lamaie, suc de rosii, zeama de varza, corcoduse sau zarzare. Verdeata este nelipsita de la prepararea ciorbelor, de obicei se adauga patrunjel, leustean, marar sau tarhon. Principalul avantaj al ciorbelor este ca poate fi consumata la orice ora din zi, indicata chiar si in unele diete (ciorba de...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Ingrediente: Blat: 3 oua 80g zahar 80g faina 60g nuci macinate fin un praf de sare Umplutura sarlota: 3 oua 160g zahar 30g gelatina fina(3 plicuri) 200ml lapte 600ml frisca lichida 2 linguri caco neagra 1 lingurita esenta de rom Sirop: 1 lingurita ness 200ml apa 2 lingurite zahar 2-3 lingurite Amaretto Mod de preparare: Se prepara blatul alb cu nuca.Se freaca bine cele 3 galbenusuri cu jumatate din cantiatea de zahar si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Apoi se bat albusurile spuma,se...
Reţetă de pe silvia-gusturisiarome.blogspot.com
o mana frunze de ghimbir taiate, 6 cani apa, o lingurita scortiosara, 2 lingurite miere, felii de lamaie Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca ingredientele, fara miere si lamaie, si se lasa la fiert 20 de minute. Se indulceste si se serveste cald in pahare, decorate cu felii de lamiie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. sfecla rosie, 1 buc. telina, 2 buc. praz, 3 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. varza, 3 linguri untura, o lingura faina, 3 linguri bulion, o foaie dafin, 250 gr. carne de vaca, marar, sare, 1 pahar smantana Mod de preparare: Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne grasa de vaca, zarzavat de supa, 1 sfecla rosie, 1/2 l bors, 2 linguri smantana, sare, piper Mod de preparare: Se taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat marunt ca fideluta, sfecla rosie rasa pe o razatoare mare si putin piper. Cind este fiarta, se pune borsul clocotit si se lasa sa mai dea citeva clocote. Mod de servire Se serveste la masa dres cu smantana.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g miere, 180 g unt, 250 g faina, 250 g gris, 1 ou, 1 galbenus, 1 pachet zahar vanilat, 1 lingura rom, 1/2 praf de copt, 100 g nuci pisate, 50 g zahar tos Mod de preparare: Mierea se incalzeste moderat, impreuna cu untul, deasupra unui vas cu aburi, dupa care se adauga oul, galbenusul, zaharul vanilat, romul si 4 linguri din faina amestecata cu gris. Se bat pana se face spuma si se trece compozitia pe planseta, unde se incorporeaza in restul de faina si gris, in care s-a amestecat, in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-15 boabe de macese, 1 pahar apa, 25 gr. zahar Mod de preparare: Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite. Mod de servire Ceaiul se serveste indulcit, cald sau rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 g smantana, un praf de copt, 100 g zahar, un ou, 250 g faina, 1/8l lapte. Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele foarte bine cu ajutorul mixerului si se lasa 10 min sa se odihneasca. Se face un sul din aluat si se taie felii care se pun la copt in tava pregatita cu hartie. Se coc la foc potrivit apoi se lasa sa se raceasca si se taie in 2. Se umplu cu gem.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Galbenusurile de oua fierte tari si trecute prin sita se freaca intr-un vas cu untdelemnul. Se adauga sardelele tocate marunt, otet sau zeama de lamaie, sare, piper si mustar. - 3 galbenusuri, 200 g untdelemn, 3 sardele in ulei, 1 lingurita mustar, sare, piper pisat, otet sau lamaie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi ceapa, morcovul, patrunjelul, 1 telina, toate taiate marunt, iar mai la urma sfecla taiata ca fideaua si varza, cartofii curatati si taiati si bulionul. Se lasa sa fiarba cit e necesar fara insa ca sa se sfarme zarzavatul. Se adauga borsul fiert separat si strecurat, verdeata si sarea necesara. In castron se bat bine 2 galbenusuri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune apa la fiert si, cand da in clocot, se toarna peste florile de musetel. Se acopera si se lasa sa stea 10-15 minute, apoi se indulceste dupa gust. Se serveste caldut. - 1 g flori de musetel, 250 ml apa, 1-2 lingurite zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea, cascavalul ras si se amesteca adaugind si faina de cartofi. Se framinta cu faina de griu un aluat, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Din acest aluat se ia cite putin si se formeaza bastonase lungi de 1-5 cm, de grosimea unui creion. Se asaza in tava lasind intre ele un spatiu liber de 1 cm. Se coc la foc potrivit. - 220 g faina, 140 g faina...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala macesele si se pun sa fiarba in apa clocotita 5-10 minute, acoperite. Se iau de pe foc si se lasa sa stea acoperite. Ceaiul se serveste indulcit, cald sau rece. - 10-15 boabe de macese, 1 pahar apa, 25 g zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
250g zahar, 3 cesti apa, 1 ceasca esenta ceai rusesc, 2 sticle apa minerala, 2 lamii, 1 portocala Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu cele 3 cesti de apa pana se topeste. Intre timp, se pregateste o ceasca esenta de ceai rusesc foarte concentrat. Se amesteca cu siropul racit, cele doua sticle de apa minerala, sucul de la cele doua lamii si de la portocala
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300g zahar, 1 ceasca ceai rusesc, 4 linguri ulei,1/2 pachet praf de copt, 1 lingurita scortisoara, 10-12 ... de preparare: Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... merge cu o cana buna de ceai la orice ora din zi ... fiecare: cardamon, scortisoara si piper negru Frecati bine untul cu zaharul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1. Pune pe foc 250 ml de apa cu zaharul si lasa pâna se se transforma într-un sirop mai gros. Da deoparte si pune pliculetele de ceai si acopera. Lasa la infuzat 4-5 minute. Scoate pliculetele si lasa sa se racoreasca 2. Adauga apoi sucul de la cele patru lamâi, mierea, restul de apa rece si frunze de menta usor zdrobite. Amesteca si da la rece macar o ora. 3. Strecoara bautura racoritoare într-o carafa, adauga cuburi de gheata si decoreaza paharele cu felii de lamâie...
Reţetă de pe retete.eva.ro