Cauta in 21.294 retete
Într-un bol, amesteca bine iaurtul, usturoiul si un praf de sare. Pune la fiert într-o cratita apa, otetul si sarea. Lasa la fiert la foc mare. Când apa clocoteste, redu focul si sparge cu atentie ouale în apa, având grija sa ramâna separate. Fierbe ouale pâna când albusul se coaguleaza în jurul galbenusului si apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit. Topeste untul într-o craticioara mica, adauga boia si amesteca bine. Toarna sosul de iaurt peste oua, apoi deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se adauga carnea de pui, apa, ceapa, piperul boabe si sarea într-o oala mare. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mare, pâna când începe compozitia sa fiarba, dupa care se reduce caldura la mic spre mediu, pentru aproximativ 45 de minute. Daca se formeaza spuma, îndeparteaz-o cu ajutorul unei linguri. Se pun bucatile de pui pe un tocator. Se strecoara zeama si se arunca celelalte ingrediente. Daca exista o abundenta de grasime, îndeparteaz-o cu ajutorul unei linguri. Pastreaza 2...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , alaturi de prieteni, si a vedea cum apetisanta friptura se transforma intr ... foarte usor sa le cureti. Cum faci focul Daca ai un ... totusi riscuri minime de sanatate. Cum testezi temperatura focului Tine mana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... scrie un articol intreg despre cum fierbem apa? Probabil ca nimeni ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... usor pe toata fata, exact cum as face cu orice alta ... ) ca au observat efecte miraculoase, cum ar fi diminuarea ridurilor, dupa ...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Exista 3 metode de verificare : zgomotul pe care il face, cu un pahar de apa, sau cand le spargem putem determina cu aproximatie prospetimea lor. Metoda zgomotului Cel mai usor si rapid, punem oul langa ureche si il deplasam incet, daca auzim ca continutul se deplaseaza in interiorul cochiliei, este un ou destul de vechi. Prospetimea oului in cochilie Cu un pahar de apa, putem determina mai bine vechimea oului. Un ou foarte proaspat, facut cu cateva ore inainte, punga de aer este foarte mica,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... se umple cu ardei grasi , rosii . Cum facea bunica mea , si cum m-a invatat si pe mine, am sa descriu in aceasta reteta ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Ingrediente: 200 gr faina 100 gr unt sau margarina 1 ou 6 linguri apa un praf sare Mod de preparare: Punem intr-un vas faina ,sarea, margarina la temperatura camerei, oul si apa. Framantam si obtinem un aluat sfaramicios, dar omogen care in sectiune trebuie sa arate cam asa: Punem aluatul intr-o folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 3 ore. Impartim aluatul in 6. Presaram masa de lucru cu faina si intindem o foaie de aluat rotunda . Punem foaia de aluat in forma de tarta unsa cu...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... exclusiv prin fierbere, merita  asa cum veti vedea  a fi luata in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Taierea porcului e un moment aparte in viata gospodariilor romanesti si are loc, de regula, o data pe an in luna decembrie, mai des daca nuntile, botezurile si evenimentele de peste an o cer. Astfel incat, pana la dezvoltarea tehnicilor de refrigerare/congelare, doar in saptamana taierii porcului se consuma carnea proaspata a animalului. In rest, peste an, se consuma carnea de porc sarata si uscata la vant, prajita si conservata in untura, dar cel mai adesea afumatura: carne, slanina/sunca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapeteaza doua tavi întinse cu hârtie pentru copt. Bate bine ouale, într-un bol mediu. Cerne împreuna zaharul pudra, cacaua, scortisoara si sarea. Adauga-le în ouale batute si amesteca pâna când obtii o compozitie fina, timp de aproximativ un minut. Adauga extractul de vanilie si bucatile de ciocolata si amesteca pâna sunt comple încorporate. Compozitia va fi groasa si lipicioasa. Foloseste o lingura mare pentru a lua portii din aluat si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pui la cuptor poate ca stie sa gateasca toata lumea si, desi e delicios,parca nu strica sa mai schimbam din cand in cand reteta. De aceea,va propunem pui la cuptor dupa o reteta din gastronomia internationala. Ingrediente: 1 pui de marime potrivita; orez (semi-fiert) - 1 pahar;migdale (decojite si prajite in unt) - 1 pahar; seminte de brad (prajitein unt) - 1 pahar; carne tocata (prajita usor in ulei) - 1/2 pahar;lapte acru - 1 pahar; sare; piper; nuca de cocos rasa; ulei;...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , inainte de a o introduce la congelator. Cum congelam aluatul pentru paine? Aluatul ... camerei, apoi introdu-o la cuptor. Cum decongelam painea? Este preferabil ca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o cana mare, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie, apoi amesteca bine, pentru a obtine o pasta fina. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca cu grija. Pune cana în cuptorul cu microunde si lasa timp de doua minute, pâna când negresa s-a copt în interior, iar atunci când înfigi o scobitoare iese curata. Lasa la racit timp de cinci minute înainte de a mânca.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pune doua grilaje/gratare deasupra a doua tavi mari pentru copt. Rupe frunzele de varza în bucati mari, eliminând ramificatiile groase din mijlocul frunzelor. Presara parmezan, stropeste cu ulei, apoi asezoneaza cu sare si piper. Aranjeaza frunzele pe gratarul metalic, într-un singur strat. Pune la cuptor si lasa pâna când frunzele devin aurii si crocante, aproximativ 30-40 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te pregatesti pentru o aniversare si pe langa a prepara bucatele, ai si grija asezarii lor. Indiferent daca te decizi sa asezi masa intr-un stil oficial, obisnuit sau tip bufet, confortul invitatilor tai trebuie sa fie primul aspect de care sa tii cont. Trebuie sa eviti numarul mare de persoane asezate la o masa si aranjamentele centrale, care impiedica vederea invitatilor. Incearca sa-i pozitionezi in asa fel incat nimeni sa nu fie afectat. Nu aseza cescutele de cafea sau ceai, ori...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: - 1 lingura de faina - 40 g cacao in pudra - 5 oua - 150 g zahar - 20 cl smantana groasa foarte rece - 100 g ciocolata in bucatele - 250 g castane fierte - 100 g zahar - un pic de sare - 5 cl apa - 1 lingura de zahar - 2 linguri de rom Preancalziti cuptorul la 220
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente (pentru 4 pizza mari cu diametrul 32) pentru aluat: 1 kg faina 500 ml apa 14 gr drojdie uscata 5 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1 lingurita sare Mod de preparare Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cel mai popular dressing francez pentru salata, vinegreta, isi trage numele de la unul dintre ingredientele sale, otetul ( vinaigre , in franceza), care, alaturi de ulei, formeaza baza vinegretei. In esenta, vinegreta reprezinta o emulsie care reuneste toate adaosurile care pot da gust unei salate: ulei, otet, sare, piper, ierburi. Vinegreta cu mustar este specifica bucatariei franceze, in special in Paris, unde e nelipsita de pe masa oricarui bistro sau restaurant, dar este la fel de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro