Cauta in 16.218 retete
Încalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapeteaza doua tavi întinse cu hârtie pentru copt. Bate bine ouale, într-un bol mediu. Cerne împreuna zaharul pudra, cacaua, scortisoara si sarea. Adauga-le în ouale batute si amesteca pâna când obtii o compozitie fina, timp de aproximativ un minut. Adauga extractul de vanilie si bucatile de ciocolata si amesteca pâna sunt comple încorporate. Compozitia va fi groasa si lipicioasa. Foloseste o lingura mare pentru a lua portii din aluat si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pui la cuptor poate ca stie sa gateasca toata lumea si, desi e delicios,parca nu strica sa mai schimbam din cand in cand reteta. De aceea,va propunem pui la cuptor dupa o reteta din gastronomia internationala. Ingrediente: 1 pui de marime potrivita; orez (semi-fiert) - 1 pahar;migdale (decojite si prajite in unt) - 1 pahar; seminte de brad (prajitein unt) - 1 pahar; carne tocata (prajita usor in ulei) - 1/2 pahar;lapte acru - 1 pahar; sare; piper; nuca de cocos rasa; ulei;...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taierea porcului e un moment aparte in viata gospodariilor romanesti si are loc, de regula, o data pe an in luna decembrie, mai des daca nuntile, botezurile si evenimentele de peste an o cer. Astfel incat, pana la dezvoltarea tehnicilor de refrigerare/congelare, doar in saptamana taierii porcului se consuma carnea proaspata a animalului. In rest, peste an, se consuma carnea de porc sarata si uscata la vant, prajita si conservata in untura, dar cel mai adesea afumatura: carne, slanina/sunca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , inainte de a o introduce la congelator. Cum congelam aluatul pentru paine? Aluatul ... camerei, apoi introdu-o la cuptor. Cum decongelam painea? Este preferabil ca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o cana mare, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie, apoi amesteca bine, pentru a obtine o pasta fina. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca cu grija. Pune cana în cuptorul cu microunde si lasa timp de doua minute, pâna când negresa s-a copt în interior, iar atunci când înfigi o scobitoare iese curata. Lasa la racit timp de cinci minute înainte de a mânca.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 180 grade Celsius. Pune doua grilaje/gratare deasupra a doua tavi mari pentru copt. Rupe frunzele de varza în bucati mari, eliminând ramificatiile groase din mijlocul frunzelor. Presara parmezan, stropeste cu ulei, apoi asezoneaza cu sare si piper. Aranjeaza frunzele pe gratarul metalic, într-un singur strat. Pune la cuptor si lasa pâna când frunzele devin aurii si crocante, aproximativ 30-40 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te pregatesti pentru o aniversare si pe langa a prepara bucatele, ai si grija asezarii lor. Indiferent daca te decizi sa asezi masa intr-un stil oficial, obisnuit sau tip bufet, confortul invitatilor tai trebuie sa fie primul aspect de care sa tii cont. Trebuie sa eviti numarul mare de persoane asezate la o masa si aranjamentele centrale, care impiedica vederea invitatilor. Incearca sa-i pozitionezi in asa fel incat nimeni sa nu fie afectat. Nu aseza cescutele de cafea sau ceai, ori...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: - 1 lingura de faina - 40 g cacao in pudra - 5 oua - 150 g zahar - 20 cl smantana groasa foarte rece - 100 g ciocolata in bucatele - 250 g castane fierte - 100 g zahar - un pic de sare - 5 cl apa - 1 lingura de zahar - 2 linguri de rom Preancalziti cuptorul la 220
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente (pentru 4 pizza mari cu diametrul 32) pentru aluat: 1 kg faina 500 ml apa 14 gr drojdie uscata 5 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1 lingurita sare Mod de preparare Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa calduta putin cate...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cel mai popular dressing francez pentru salata, vinegreta, isi trage numele de la unul dintre ingredientele sale, otetul ( vinaigre , in franceza), care, alaturi de ulei, formeaza baza vinegretei. In esenta, vinegreta reprezinta o emulsie care reuneste toate adaosurile care pot da gust unei salate: ulei, otet, sare, piper, ierburi. Vinegreta cu mustar este specifica bucatariei franceze, in special in Paris, unde e nelipsita de pe masa oricarui bistro sau restaurant, dar este la fel de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aflat in topul alimentelor favorite printre copiii americani, untul de arahide este o pasta obtinuta prin macinarea arahidelor. Popular pe continetul Nord American  unde a fost preluat din traditia nativilor amerindieni -, in China si Olanda, untul de arahide se consuma tartinat sau este folosit ca ingredient in diverse preparate, in special dulci. Untul de arahide se comercializeaza si in magazinele romanesti dar este extrem de usor de realizat si acasa. Portii: 800 grame Timp de preparare:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ca sa obtii cafeaua perfecta pentru dimineti somnoroase, foloseste un ibric, o cafea macinata de calitate si putin zahar, de preferat brut. Proportiile sunt foarte importante, asa ca pentru o ceasca obisnuita ar trebui sa folosim aproximativ 170-180 ml apa si 2 lingurite de cafea. Pentru ibric, cafeaua trebuie sa fie macinata fin si de preferat chiar înainte de a o pune la fiert. Pune cafeaua în ibric înainte ca apa sa dea în clocot, astfel îsi va pastra mai bine aroma. Focul trebuie sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... trebuie gatite "al dente", dupa cum spun italienii, insemnand sa fie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru ca asocierea vinurilor cu preparatele culinare este adeseori o provocare, Organizatia Somelierilor din Romania ( OSR 2011 ) ne pune la dispozitie un instrument deosebit de folositor: un ghid simplu cu ajutorul caruia se pot face acorduri intre vinuri si bucate. Nu este un material exhaustiv, ci doar un minim indreptar pentru cei care doresc sa serveasca un vin potrivit la masa. Ghidul este impartit in doua categorii: Vinuri rosii si Vinuri albe. La fiecare categorie exista...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încinge uleiul de masline într-o tigaie mare pentru paella, la foc mediu. Adauga ceapa, ardeii si ardeiul iute, apoi redu focul si caleste timp de 10 minute sau pâna când legumele si ceapa s-au înmuiat putin, fara sa se rumeneasca. Adauga apoi boia afumata, sofranul, usturoiul, dovleceii si rosiile. Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute, apoi pune orezul, adauga supa fierbinte si lasa pâna începe sa fiarba în clocot. Redu focul si fierbe 10-15 minute, amestecând ocazional, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... colon! Iata cateva idei pentru cum puteti sa va faceti gratarul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Avocado este, dupa parerea mea, unul din fructele minune tinand cont de beneficiile pe care le aduce. In ciuda numarului mare de calorii, consumul lui este indicat chiar si celor care tin cure si asta datorita proprietatilor sale. Fructul de avocado este bogat in grasimi saturate, benefice pentru organism. Regleaza activitatea glandelor din organism si este bogat in potasiu, vitamina K, B6, C si E, scade nivelul colesterolului din samde (reduce colesterolul rau si creste colesterolul bun, ...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... celorlalte componente. [readalso] Vezi aici cum se fierbe orezul .[/readalso] Reteta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro