Cauta in 21.294 retete
Bucataria italieneasca nu inseamna doar pizza si paste. Complete, complexe si savuroase, preparatele traditionale sunt combinatii inspirate, din care rezulta mancaruri gustoase si foarte sanatoase. Bucataria italiana este vestita prin retetele care folosesc fructe de mare si alte vietati marine. Se mananca multa carne de miel, orez si citrice. Un simbol al bucatarieie italiene este si celebra mozzarella - o branza nobila, produsa din lapte de bivolita (azi, din ratiuni economice, si din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceremonia de investitura a presedintelui american Barack Obama a inclus si doua dineuri. Cu alte cuvinte, doua meniuri speciale. Primul dineu a avut loc la scurt timp dupa depunerea juramantului, in cladirea Congresului American, unde au participat peste 200 de persoane. Sarbatoarea a continuat cu zece baluri, dar seara a fost deschisa de dineul de la Neighborhood Ball. Astfel incat, iti propunem o experienta inedita: ce ai zice daca ai pregati, la tine acasa, unele dintre preparatele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
...tot reteta mamei, si da, tot foarte buna :))) Ingrediente: - 7 kg. castraveti - 150 g. sare grunjoasa - 5 litri apa - boabe de piper - 9 catei de usturoi - morcov taiat rondele - 3 fire de hrean subtiri - 3 bete de marar - cateva frunze de visin Mod de preparare: Se spala bine castravetii (in doua, trei ape). Se taie la ambele capete. Se prepara saramura din apa, sare, piper, marar. Se umplu borcanele cu castraveti (se aseaza in asa fel incat sa incapa cat mai multi). Se pune hrean,...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si se sterg cu un servet. Se tin apoi 12 ore in apa sarata, se scurg si se aseaza in borcane sau in butoiase bine spalate, oparite si afumate. La fund, se aseaza frunze de visin si marar uscat, apoi se aseaza castravetii care se indeasa bine. La fiecare strat de castraveti se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
by Alice albinutza Astazi a venit la noi nimeni alta decat Adina Ciocalau sau mai bine spus cea pe care o cunoasteti cu totii ca si Mi Tinita . Trebuie sa o stiti. E fata blonda, umblata prin lume, intoarsa de curind pe meleaguri mioritice, mama " maruntelelor". Ei, cum sa nu o stiti? E fata cu blogul cu japonezarii, tot felul de mancaruri asiatice si mai ales cea care ne-a delectat pe toti indecembrie cu casuta ei minunata de turta dulce. Pentru ca-i sunt draga, cred eu :)), Adina a ales sa...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean. Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... nu am cumparat gogosari pentru murat . Ingrediente alese cu grija: - 10 ...
Reţetă de pe dedairis.blogspot.com
Am facut si anul acesta gogosari in otet . De fapt in fiecare an repet reteta asta, pentru ca nu a dat gres niciodata. Gogosarii nu se inmoaie, ci raman crocanti pana anul viitor (daca nu ii mancam inainte). De data asta m-am hotarat sa folosesc cumva si strugurii albi ce zaceau prin frigider, nefiind agreati de nimeni din familie. Doar nu era sa-i arunc! Si mi-am adus aminte ca si mama punea asa, gogosari umpluti cu struguri si erau tare buni. Prin urmare, pe langa reteta simpla, am pus si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
https://pofta-buna.com/vinete-umplute-murate/ Gina Bradea
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ies grozave insa si pepenele murat fara alte legume e si mai ... daca se consuma imediat ce s-a murat. Se pune calduta spre fierbinte ... i-am mancat imediat ce s-au murat dupa vreo 10 zile pt ... tin peste iarna. Varianta 1 cu muratoarea la cald : Borcanul nr 1 : super ... scos pe balcon. Varianta 2 cu muratoarea la rece : super buni, am ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Foarte buni, aromati si acrisori, ceapa si morcovul sunt la fel de bune ardei romanesti si bulgaresti, boabe de piper mozaic, rosu, alb, verde si negru boabe de mustar otet de vin alb de 9 grade sare grunjoasa 1/2 lingurita la 1 borcan de 800 ml ceapa alba si rosie o bucatica de hrean morcovi Ardeii si legumele spalate se pun pe servet si se usuca foarte bine, nu trebuie sa ramana strop de apa. Taiem ceapa rondele sau solzisori si legumele in diferite forme. Legumele sunt bune sa mai taie...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu saramura la rece iar cei murati pusi pentru iarna cu muratoarea la cald. Peste legumele pregatite in borcan punem saramura din ... cat de cald e. Pentru cei murati saramura va fi la cald ... sau alte legume. Varianta II murati pt iarna : Dovlecei Usturoi Bete ... la 1 l apa facuta la cald Muratoarea se da in clocot si ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Acum sunt la mare moda preparatele culinare gatite fara foc. Specialistii in nutritie spun ca sunt foarte sanatoase, iar gurmanzii exclama in cor ca sunt ingredibil de delicioase. In plus, astfel de preparate fac adevarate minuni atunci cand vine vorba de economia timpului tau care, nu-i asa, este extrem de pretios in aceasta epoca a vitezei. Toate aceste elemente foarte importante s-au reunit si in reteta unei prajituri cu branza, asa numita cheesecake, delicoasa, usor de facut si, sa nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Varianta 1 reteta tibetana in ulei : 4-5 capatani de usturoi 1 ardei iute optional 150 ml vin alb 150 ml otet Ulei de masline extravirgin 1 lgt cu sare 1 lgt zahar 2 cuisoare sau o foaie dafin Piper boabe mozaic Menta Busuioc Oregabo Leustean Vinul si otetul se pun la fiert, adaugam 1 lgt rasa de sare, zaharul si 2 cuisoare. Cand a dat in clocot se pune usturoiul curatat si ardeiul intreg, se mai da un clocot. Scoatem usturoiul pe servet de hartie sa se usuce. Neaparat cel care va fi pus in...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi avem o prezenta mai putin extrovertita in blogosfera culinara de la noi din tara, o fata gingasa si firava si foarte timida. O fata retrasa si cu un bun simt de-ti aminteste de bunele maniere pierdute in neantul urban. E fata de la Alldaycooking , Nicol. Daca nu o stiti, apai mergeti la ea si vedeti ce minunatii mestereste ea zilnic (allday, no?) in bucatarioara ei tipic banateana. Te vei indragosti instant. Ma bucur ca deruland acest proiect (sper sa tina cat mai...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi in micul nostru proiect vine ca un simplu si talentata profan in ale cucinatului, Radu Lacatusu . Este un bun prieten al nostru, plecat peste ocean, tocmai hat-departe in diaspora din S.U.A So, let's see... ce ne-a pregatit azi, Radu al nostru. dar.... mai inainte sa va mai spui ca Radu e cel ce tine in "proprietate" Masivul Ceahlau . Deci...muntzomanul nostru s-a apucat de gatit si sigur nu se va opri aici. Acesta e doar inceputul . Insa, stim bine ca atunci cand ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
pepeni, castraveti, gogonele, frunze de telina, frunze de hrean Mod de preparare: Se aleg pepeni mici, care nu se mai coc, se verifica sa nu fie loviti si mucegaiti. Se spala si se pun in borcane, intercalind printre ei castraveti, gogonele si pentru aroma frunze de telina si hrean. Pentru fiecare litru de apa, se pun 25 g de sare. Se fierbe saramura, se lasa sa se raceasca, se toarna peste muraturi si se leaga cu celofan.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ce au in comun "Regina cantecului popular", "Pasarea Maiastra a teatrului romanesc" si "Fata Care Gateste Cu Flori"? BUNUL GUST, CALATORIA SI HARUL unesc aceasta intalnire a artelor: TEATRU - MUZICA - GASTRONOMIE intr-o seara de [&]
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com