Cauta in 16.330 retete
... raceasca si scoate din forma. Serveste placinta cu miere si frisca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune în blender rosiile, ardeiul, castravetele, usturoiul, jumatate din cantitatea de ceapa rosie tocata si jumatate din cantitatea de busuioc. Amesteca cu blenderul pâna când compozitia devine cremoasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Pune supa în boluri pentru servit si adauga în fiecare bol ceapa, busuioc, rosii cherry tocate si câteva picaturi de ulei de masline. Serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumata si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , dar folosit international desemneaza sunca spaniola, uscata, din carne de porc ... scumpa varietate de sunca uscata spaniola, preparata din carne de porc ... iberico de recebo  sunca uscata spaniola, preparata din carne de porc ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ajo blanco, tradus prin usturoi alb, o supa rece, racoroasa, pe baza de lapte de migdale, aromata cu usturoi, indesata cu paine, imblanzita cu ulei de masline si inviorata cu otet este una dintre cele mai deosebite creatii culinare din Peninsula Iberica. Mai veche decat mai popularul ei frate gazpacho (ajo blanco se mai numeste si gazpacho alb), povestea acestei supe specifice Anadaluziei (in Malaga si Granada) si chiar Extramadurei se suprapune peste istoria Spaniei. Se presupune ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In clasamentul meu de carnuri (caci am asa ceva), puiul este pe locul 2 (pestele ocupa primul loc) si incerc sa il gatesc in cat mai multe moduri posibile (mai multe retete cu pui gasiti aici). Azi am incercat o reteta a la Nigella Lawson, de cartea careia ma bucuram in postarea aceasta , o reteta plina si bogata in arome (ca doar e a la Nigella). Este o mancare perfecta pentru zile friguroase cand iti vine da stai in casa la caldura, sa mananci ceva gustos si sa nu faci nimic altceva. ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... boia carcatita & creveti in stil spaniol - pune o oala cu apa la ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
... (de buna calitate) - 300 ml. frisca Glazura originala :) - 400 ml. cafea ... fie doar calduta) Bateti spuma frisca: Imediat ce crema incepe sa ... cu nonsalanta peste crema de frisca :)) Faceti in asa fel incat ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Iarasi un tort simplu decorat doar cu niste flori din pasta de zahar.
Reţetă de pe adinascakes-torturiingalati.blogspot.com
Macroul la gratar/plita ( caballa a la plancha ) este un peste foarte iubit in Spania, in special in nordul basc. Peste oceanic, gras si consistent, macroul se gateste simplu si se serveste cu legume la gratar. Incercati-l alaturi de un sos simplu dar eficient, un soi de mujdei cu rosii. Portii: 3 Timp de preparare: 45 minute Ingrediente: 3 bucati macrou 5-6 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper patrunjel tocat pentru sos 2 rosii 3 linguri mujdei Preparare: Curatati pestii:...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pentru sirop - 250 g smantana pentru frisca - 1 lingura de zahar pudra - 1 plic ... vanilat - 1 plic de intaritor pentru frisca Se cerne faina pe masa ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... muschi intr-o marinata cu parfum spaniol. Portii: 4 Timp de preparare: 40 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul aluat ... care se coc separat pt Cremes. Mai putem acest aluatul sa ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Am fost 2 ani in urma la mare , si am ramas incantata de gustul si modul , cum se preprara acesti pestisori - sardine. sub denumirea de CILINGUITO . Mi s-a spus, ca pe tot tarmul mediteranean este raspandit acest gratar. Am intrebat , care sunt prioritatile acestui gratar fata de cel , obisnut pentru toti. In primul rand, fumul , care contine multe impuritati de la lemn , se ridica in majoritatea cazurilor in sus, iar in partea , unde se coace pestele vine numai caldura jaraticului. Se poate...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Indiene cu frisca si glazura de ciocolata E o reteta simpla care trebuie-ncercata. INGREDIENTE pentru blat 3 oua 3 linguri zahar 3 lingui faina ingrediente pentru sirop 150 ml apa 2 linguri de zahar Pentru umplutura 200 ml frisca lichida ingrediente pentru glazura de ciocolata 50 gr ciocolata 20 gr unt 20 ml smantana dulce [&] Post-ul INDIENE CU FRISCA SI GLAZURA DE CIOCOLATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... 200 gr iaurt 500 gr frisca lichida 4 linguri miere de albine ... si mierea de albine. Mixam. Frisca lichida o batem pana se intareste ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
O varianta a crevetilor pil-pil , crevetii picanti cu dovlecei ( camarones con calabacines ) sunt un preparat rapid, la tigaie, care insoteste cu placere un vin bun. Simpli, rapizi, gustosi  creveti picanti cu dovlecei. Vezi aici si reteta de Creveti in foietaj. Reteta: Creveti picanti cu dovlecei Ingrediente: 2 cani creveti mici, decorticati (500 grame) 2 dovlecei mici 5 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 ligurita boia de ardei iute 1 lingura rasa boia de ardei dulce (preferabil...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sunt indragostita de chorizo iute! Il strecor in tot soiul de combinatii si nu reuseste niciodata sa ma dezamageasca. De aceea, nu puteam sa nu il folosesc tocmai in omleta de dimineata! :) Ingrediente 2 oua 1 fir ceapa verde 1/2 ardei rosu cateva feliute de chorizo sare si piper putin ulei sau untura Am batut bine ouale cu sarea si piperul. Cand s-a facut frumos si putin spumos, am adaugat restul ingredientelor tocate. Am turnat totul intr-o tigae in care am incins putina untura si am prajit...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com