Cauta in 21.294 retete
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un covrig ... cam polonez Mi-a spus alaltaieri, citez: ,,..." Haha, evident, glumesc. Covrigii fac cu ochiul, nu vorbesc. INGREDIENTE pentru aluat 300 g faina 150 ml lapte 10 g drojdie uscata 50 g unt la temp camerei 80 g zahar 2 pliculet zahar vanilat 1 ou 1 praf de sare pentru uns aluatul 100 [&] Post-ul COVRIGI POLONEZI CU UNT SI MIERE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai amintit ... - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp Loredana ... transmise catre restaurante cu specific traditional: Crama Haiducilor - Cluj Hanul Haiducilor ... in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National si ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... fiecare dimineata. Azi avem ochiuri romanesti, varianta mult mai sanatoasa a ochiurilor ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile  si se bea si mananca tot atat  e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 600 gr faina 300 ml lapte 70 ml ulei de masline virgin extra 50 gr zahar 10 gr sare 25 gr drojdie proaspata ---------- 1 ou de dat pe deasupra, mac si susan Ingredientes: 600 gr harina 300 ml leche 70 gr aceite de oliva virgen extra 50 gr azucar 10 gr sal 25 gr levadura fresca de panadero ---------- 1 huevo para pintar por encima, semillas de amapola y sesamo Se dizolva drojdia in 100 ml lapte (din cele 300 ml), se lasa 10 min acoperit cu o folie de ciolofan, dupa care se...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... castravete.[/note] [important]In mod traditional, iaurtul si apa se omogenizeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... volumul trei din ,,Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... incerca in rubrica blogurile culinare romanesti,( situata in coloana din dreapta ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Prajitura numita "La galette des Rois" se serveste, de obicei, pe 6 ianuarie in fiecare an cu ocazia sarbatoarii religioase numita Epiphanie. "La feve" - inainte era un bob de fasole, era ascuns in prajitura si cine il gasea mancand partea sa era regele. Regele trebuia sa ofere convivilor inca o prajitura si putea sa-si aleaga regina. Fevele in boabe de fasole au fost inlocuite cu o moneda in argint, iar in 1870 a aparut prima figurina in portelan, inlocuite apoi de figurine in plastic. In ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se pun la fiert urechile, piciorul, limba, carnea, inima, si slanina cu sorici. Rinichii se fierb separat, deoarece au nevoie de un timp de gatire mult mai scurt. Dupa ce au fiert se maruntesc toate ingredientele. Limba su curata înainte de pielita alba si apoi se taie bucati. În zeama care contine gelatina si va lega toate ingredientele se pun toate condimentele pentru a asezona toba de porc. Zeama nu trebuie sa acopere toate ingredientele taiate, lasându-le sa mai fiarba încet...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Astazi in micul nostru proiect vine ca un simplu si talentata profan in ale cucinatului, Radu Lacatusu . Este un bun prieten al nostru, plecat peste ocean, tocmai hat-departe in diaspora din S.U.A So, let's see... ce ne-a pregatit azi, Radu al nostru. dar.... mai inainte sa va mai spui ca Radu e cel ce tine in "proprietate" Masivul Ceahlau . Deci...muntzomanul nostru s-a apucat de gatit si sigur nu se va opri aici. Acesta e doar inceputul . Insa, stim bine ca atunci cand ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com