Cauta in 21.294 retete
Exista anumite alimente care protejeaza tenul de factorii externi, se arata intr-un studiu aparut in Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie. Iata ce combinatii alimentare poti sa faci ca sa ai un ten curat si lipsit de riduri. Daca ti-ai facut lista de cumparaturi nu uita sa adaugi alimente care contin vitamina C, licopen, acizi grasi omega 3, cafeina si isoflavone din soia ca sa-i faci un bine tenului tau. Printre alimentele recunoscute pentru efectele lor revigorante si regeneratoare...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda... colinde... si asteptarea lui Mos Craciun. Asadar ingrediente : 300 gr faina 150 gr unt 150 gr zahar pudra 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt un varf de cutit de sare Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
8 cepe, 3-4 cepe, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual piper, sare Mod de preparare: Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sunt gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
un blat de tort(cumparat sau facut in casa), doua budinci de cacao si una de vanilie, ciocolata, biscuiti simpli, zahar Mod de preparare: Se prepara budincile conform indicatiilor de pe plic. Intr-un vas se prepara un sirop din zahar si apa cu care se insiropeaza blatul de tort taiat in prealabil in doua. Tortul se umple cu una din budincile de ciocolata, iar pe deasupra se orneaza in felul urmator: suprafata tortului se imparte in doua jumatati egale: o jumatate se umple cu budinca de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 buc. morcov, 1 buc. telina, 2 buc. pastirnac, ceapa, patrunjel, 2 foi varza, 2 buc. praz, 2 1/2 l apa, sare, 200 gr. suc de rosii, 1-2 linguri untdelemn, piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cind zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 kg varza,2 kg gogosari,1 kg castraveti,1 kg ceapa, 1 kg gogonele, 1 kg morcovi, 1l otet, 250 gr zahar, 100 gr boabe mustar, 10 gr piper, foi de dafin, sare Mod de preparare: Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii, castravetii in rondele cat mai subtiri. Cele de ceapa se desfac in inele, castravetii nu se curata. Gogosarii se aleg bine de seminte si fibrele iuti din interior. Se sareaza totul si se lasa pana a...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 g smochine, 125 g curmale fara simburi, 125 g prune uscate fara simburi, 100 g stafide, zeama de lamiie, 3 linguri nuci macinate, 100 g frisca Mod de preparare: Prunele si smochinele se lasa sa se moaie peste noapte in apa, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu stafidele si curmalele. Se amesteca cu nucile macinate si cu zeama de lamiie. Se pune aceasta compozitie in pahare si se acopera cu un strat de frisca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. telina, 2 buc. morcovi, 1 buc. pastirnac, 2 buc. mere, 300 gr. maioneza Mod de preparare: Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu maioneza, se pun pe platou. Mod de servire Se servesc ca antreu
Reţetă de pe www.retete-bune.com
morcov, ardei gras, gogosari, fasole verde, conopida, castraveti, ardei iute, hrean, telina - radacina, frunze, gogonele, sfecla rosie, varza rosie, casreaveti; sare, otet, apa, foi de dafin, piper, usturoi Mod de preparare: Toate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, piperul si cu apa la un litru de otet 1 1/2 apa. Cind otetul a fiert se toarna peste zarzavaturi si se acopera cu capacul. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2 l apa, 1 litru zeama de varza, maruntaiele si aripile de la o pasare(gaina, curcan, gisca sau amestecate), 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mare, 1/2 telina, verdeata tocata (patrunjel si marar), sare Mod de preparare: Se fierb maruntaiele cu zarzavatul si ceapa, taiate marunt. Se spumeaza si se adauga sare. Cind carnea este fiarta, se adauga zeama de varza fiarta separat, patrunjelul si mararul si se lasa sa dea citeva clocote.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Asta primavara am primit "cadou" o sticla de suc de rosii facut in casa. Pana aici nimic deosebit... doar ca l-am folosit la o supa de rosii si a fost cea mai buna supa pe care am mancat-o vreodata! Nici macar supa de vara cu rosii proaspete nu era asa de buna :) Trebuie sa recunosc ca pentru mine este o reteta de suflet, la fel de draga si de buna ca si doamna care mi-a dat-o! Secretul consta in adaosul de ardei rosu care ii confera un gust mai bun si o culoare mai vie. Postez reteta putin...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
1 portocala, 1/4 ceasca zahar pudra, 2 linguri gelatina de coacaze, 1 borcan compot de cirese, 1 lingurita nuci taiate, 2 mere, 50g stafide, 100g frisca Mod de preparare: Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite, gelatina de coacaze si nucile. Se asaza intr-un castron. Se acopera cu frisca. Se tine la rece o ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o portocala mare, 4 mere mai mici, scortisoara, vanilie, 3 cuisoare, esenta migdale, 150 ml vin alb dulce, 6 oua, 6 linguri faina, 15 linguri zahar, 50 g unt, 1 praf sare Mod de preparare: Se face un sirop din vin si apa in parti egale, care se fierbe impreuna cu scortisoara, cuisoarele, vanilia, esenta de migdale si 3 linguri de zahar. Se da in clocot si se raceste. Se taie merele si portocala felii si se aseaza intr-un castronel in straturi. Se toarna peste ele siropul si se lasa la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg cartofi, 4 cepe, verdeata, rosii, ardei verzi, sare, 1galbenus ou, smantana, zeama de lamiie Mod de preparare: Cartofii curatati si taiati in bucati se pun sa fiarba in apa rece, sare si ceapa taiata marunt. Cind au fiert, se adauga o parte din patrunjelul verde taiat marunt. Se drege cu galbenus de ou, smantana si zeama de lamiie. Vara se adauga rosii si ardei. Inainte de a se servi, se presara cu restul de patrunjel verde taiat marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 vinete mari, 10 gogosari, 15 ardei grasi, 4 kg rosii, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, sare Mod de preparare: Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pana incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 morcov, 1 ridiche neagra, 2 cartofi fierti sau copti cu coaja, 1 lingura nuci macinate, 1ceapa mica de apa rasa, 1 catel de usturoi pisat, putin zahar, untdelemn, sare, zeama de lamiie, 1 salata verde Mod de preparare: Se rade morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile macinate, zaharul si sarea, apoi se toarna untdelemnul amestecat cu zeama de lamiie; se amesteca totul bine, se aranjeaza pe farfurie si se garniseste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com