Cauta in 21.294 retete
... ca aroma si gust din aceste cirese albe. Gustul initial a acestor cirese nu este atat de pronuntat, dar fiind preparat in dulceata ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Vapoare plutitoare, avioane zburatoare. Priveste norii, trec, ramai cu ochii-n soare Banc sec? Nu, haha. Zemos ca fructul moale Zic: mancati cirese. Sunt ravasitoare. INGREDIENTE pentru blat (dimensiuni 35
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
1 kg pere, 3 pahare apa, 300g zahar, zeama de la o lamiie, o bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare: Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest timp se pun la fiert zaharul si apa, se adauga perele, scortisoara si cuisoarele. Se lasa sa fiarba acoperit pana se moaie perele. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. mere, 1 lingura zahar, 1 pahar apa, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa fiarba in sirop la un foc mai tare, pana cind se inmoaie, fara sa se sfarime. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: - 1 kg. kiwi - 700 ml apa (aprox.) - 180 g.- 200 g. zahar maxim(45 g/ borcan) - 4 borcane + capace cu filet Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramine pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane.Deasupra se pune zaharul. Apoi se toarna apa. Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atita apa,cit sa acopere borcanele. Se pun la fiert.In momentrul cind apa ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
600 gr. capsuni congelate, 2 linguri indulcitor, citeva frunze de menta Mod de preparare: Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul caldut. Mod de servire Se serveste cu menta pe deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi. In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant. Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului. Se capseaza sau se leaga cu ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1/2 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luind spuma in timpul fiertului. Mod de servire Se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg coarne, 3 kg pere curatate de coaja si seminte, 1 kg zahar pisat Mod de preparare: Perele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pana a doua zi, cind se pun pe foc sa dea 2-3 clocote. Se toarna fierbinte in borcane si se sterilizeaza in baia de apa sau se pune in paturi groase sa se inabuse.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
prune, pentru sirop: 400 gr. zahar la 1 litru apa Mod de preparare: Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa astfel 1-2 minute, dupa cum au coaja mai groasa sau mai subtire. Imediat ce se scot din aceasta apa clocotita, se scufunda in apa rece. Pielita crapa si prunele se pot curata foarte usor. Prunele curatate de pielita si fara simburi se asaza in borcan, bine indesate. Se toarna siropul fierbinte si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cum saptamana asta am primit cirese, am profitat sa fac dulceturi, cirese in sirop, clafoutis si aceasta reteta de prajituri pe care ... - 50 g migdale in pudra - 18 cirese - colorant verde Preancalziti cuptorul la ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
...mi-ar fi placut mult de tot sa am ocazia sa va servesc cu un mar, proaspat cules din pom... ...are un gust ce nu poate fi descris in cuvinte... ...toate compoturile din anul asta s-au bucurat de-un mare succes in sanul familiei :P...dar cel mai mult ma bucura faptul ca Bogdi le-a savurat, pe fiecare-n parte, cu mare pofta :)) Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1/2 kg. gutui, 200 gr. zahar, 3 pahare apa, putina scortisoara Mod de preparare: Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii potrivit de groase. Se pun in apa rece. In acest timp, se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit la foc incet pana se inmoaie. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe de sezon (prune, caise, visine etc.), zahar dupa preferinta, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe in apa in care au fiert, se pune zahar dupa dorinta, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si se fierbe sa se topeasca. Se da la rece, se amesteca continutul, se toarna in sticle si se tine in frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zilele trecute sotul meu a ajutat niste prieteni ce se mutau in casa noua. Dupa o dupa-masa lunga s-a intors acasa cu o galeata plina cu cirese proaspat culese din noua gradina. The yumm!! Nu imi amintesc sa mi se fi intamplat vreodata sa am la dispozitie mai multe cirese decat poate stomacul meu duce :) Dar de data asta o asa mare galeata plina cu fructe ne-a facut knock-out pe toti.
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
... e rece cu nitica dulcetica de cirese pe deasupra. Foarte bun! Parol ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pana se moaie fructele. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg. prune bistritene, otet, apa, sare, zahar, scortisoara Mod de preparare: Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din cantitate va fi otet, iar restul apa. Sare aprox 30 g. la litru, zahar aprox. 150 g la litru. Se adauga scortisoara si se da un clocot. Dupa racire se toarna peste prunele din borcane. Se leaga cu celofan dublu si se fierb in bain marin timp de 25 minute. Se acopera si se lasa sa se raceasca. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com