Cauta in 21.294 retete
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci. Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci. Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 pui, 1 ceapa, 1 lingura unt, 1 1/2 lingura faina, sare Mod de preparare: Se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cat s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si sare. Se spumeaza si se lasa sa fiarba acoperit pana este gata, iar ceapa se arunca. Separat se prajeste faina in untura fara insa sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea, amestecand repede sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste bucatile de carne. Se mai lasa sa deau un ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
by Alice albinutza Am facut o reteta foarte gustoasa, banala, poate pentru unii, dar gustoasa si mai ales numai buna si pentru mititica mea. O reteta culinara pe care mai toate noi am gustat-o, candva, in bucataria bunicilor noastre. Asadar ingrediente: pulpe de pui de tara (sau nu) 500 ml supa de carne o ceapa potrivita 50 gr faina 300 ml smantana un morcov, un patrunjel, o bucatica de telina (optional) putina sare si eventual un cub knor de gaina Se curata morcovul, ceapa, patrunjelul si ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Ingrediente: - 1 kg ciuperci proaspete - 2 cepe medii - sare, piper, vegeta - 3 linguri smantana ceapa se pune la calit cu un strop de apa ciupercile se taie feliute cand e transparenta, se pun ciupercile peste ea, si se amesteca cu grija amestecam des dar cu blandete, pana cand ne intra toate ciupercile si in vas deja s-a adunat ceva apa de la ele presaram ceva condimente si o lingurita de faina si amestecam bine adaugam smantana, dupa gust (eu am pus de 3 ori cantitatea din poza, la 1 kg...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
500g piept de pui 300g ciuperci 2 cepe 2-3 catei de usturoi 1 ceascuta supa de pui 1 cescuta smantana 1 lingura faina marar sare, piper Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam ciupercile si o cescuta de supa de pui.....sau apa. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic cu capacul pus aproximativ 15 minute pana s-a...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Pentru sugari care au depasit varsta de 9-10 luni Ingrediente: - 100 ml apa - 50 ml lapte - 100 g faina simpla sau rumenita - 10 g unt Mod de preparare: Se topeste untul intr-o cratita dupa care se adauga faina si se amesteca. Nu este indicat sa se incinga prea tare, iar faina trebuie sa fie usor rumenita. Se stinge cu apa sau zeama de supa de zarzavat sau carne, dupa care se adauga laptele. Se lasa la fiert pana ce compozitia devine consistenta ca o crema. Mod servire: Cu bucati de carne ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
un pui de 1,5 kg, 2 linguri de ulei, 2 cepe, 1 ardei gras, 1 gogosar, 4 catei de usturoi, 2 linguri de faina, 300 ml smantana Mod de preparare: Ceapa, ardeii si gogosarii se taie marunt, se calesc in ulei, se pune carnea de pui transata, se da un clocot, se adauga apa cat sa acopere carnea, se fierbe la foc mic pana cand carnea este fiarta. Intr-un bol se pune smantana impreuna cu cele 2 linguri de faina si se amesteca pana nu mai sunt cocolosi, se toarna peste carne, se lasa sa fiarba 3 min....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
maruntaiele si aripile de la un pui, 200 ml lapte, 2 linguri faina, sare, 15 ml ulei Mod de preparare: Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert puiul, amestecand in permanenta pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga laptele, uleiul si inca putina sare. Dupa 5-10 minute, se pun bucatile de pui si se continua fierberea pana cind ciulamaua se ingroasa. Mod de servire Se serveste calda, cu mamaliguta
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cartofi mari, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1 patrunjel mic, 2-3 linguri faina, 2 linguri unt sau untura, 1/2 pahar lapte, sare Mod de preparare: Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu 1/2 litru apa. Cind este fiert zarzavatul, se strecoara si se arunca, se pun cartofii taiati bucati in zeama de zarzavat, sarea si laptele si se lasa sa fiarba pana cind sunt fierti cartofii. Se prajeste in alta cratita faina cu untul sau cu untura pana ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Reteta trimisa de Oana Timp preparare: 1 h Ingrediente: 1 piept de pui; 400 g smintama grasa, un morcov mic, 1/2 ardei, 1/2 cana lapte, 1 lingura de faina, patrunjel, sare si piper Mod de preparare: Se pune carnea la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul, iar dupa primul clocot se arunca apa, se spala carnea si se pune iar la fiert. Separat intr-o cratita se pune smintina pe foc (trebuie sa fie o smintina calitativa ca sa nu se brinzeasca) iar cind clocoteste se adauga faina dizolvata in...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
300 g carne ,40 g faina ,30 -50 g unt sau untdelemn, 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat.100 ml smantana sau lapte,patrunjel ,"Vegeta", sare. Mod de preparare: Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita ,ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea ,adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov,telina, patrunjel,o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare .In oala obisnuita sau in oala sub presiune ,zarzavatul fierbe impreuna cu carnea.Cind carnea este ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 3 cepe, 3 linguri unt, 3 linguri faina, sare Mod de preparare: Se prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si sare. Se ia spuma si se adauga ceapa intreaga: cind carnea este bine fiarta, se prepara sosul alb. In untul topit se adauga faina, se amesteca bine fara sa se rumeneasca. Se stinge apoi cu zeama in care a fiert puiul, strecurata si limpezita. Se lasa sa mai dea citeva clocote, se potriveste de sare, se adauga ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. ciuperci, o lingura unt sau ulei, o lingura rasa faina, sare, o ceasca lapte Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sunt gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste usor faina in unt, se stinge cu zeama in care au fiert ciupercile, se adauga o cescuta cu lapte si se lasa sa fiarba pana cind sosul este potrivit de gros. Se adauga ciupercile fierte si se mai lasa pe foc 5-7 minute. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu mamaliguta
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cind ciupercile se moaie bine, scotindu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertindu-se peste ciuperci cu care se amesteca, lasind sa fiarba ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci albe de padure sau de cultura, 50 g unt, 25 g faina, 100 ml smantana, o ceapa, marar, patrunjel, piper, sare. Mod de preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 30 minute, intr-o cratita cu 1/4 l apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa taiata in sferturi, pana cind ciupercile se moaie bine, scotindu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu o lingura de apa rece desertindu-se peste ciuperci cu care se amesteca, lasind sa fiarba ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 kg ciuperci, 1 pahar mare lapte, 100 gr. ulei, sare, piper, usturoi, o lingura de faina, smantana dupa gust Mod de preparare: Se spala bine ciupercile. Se curata, se taie in felii subtiri. Se calesc intr-un vas cu 100 gr. ulei (sau unt) aproximativ 5 minute, dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit, adaugind din cind in cind putina apa, pana se fierb ciupercile (20 minute). Cind sunt fierte, se adauga o lingura de faina, un pahar mare cu lapte, sare, piper,usturoi, dupa gust, si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pasare, 1 dl ulei, 1 lingura faina, 50 gr. unt, 300 gr. ciuperci, 1 buc. morcov, 1/2 buc. telina, 1 buc. ceapa mica, sare, piper Mod de preparare: Se curata pasarea, se spala si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si telina. Separat, se fierb ciupercile taiate felii, in putina apa. Intr-o cratita se pune uleiul si cind este incins se adauga faina. Dupa ce s-a ingalbenit putin se stinge cu zeama de carne si se lasa sa fiarba in continuare amestecand mereu sa nu se prinda. Dupa 5-10 minute se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ciulamaua de pui poate fi inclusa in alimentatia copiilor intre 1 si 3 ani fiind o reteta delicioasa pentru cei mici. Ingrediente: 600g carne de pasare 80g ceapa 50g morcov o radacina de patrunjel 5 lingurite de unt sau ulei 2 lingurite de faina 100ml lapte supa de carne Mod de preparare: Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat intr-o cratita se incinge untul si se amesteca impreuna cu faina. Dupa aceea se stinge cu lapte si zeama in care s-a fiert carnea, amestecand...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro