ciucalai untura moldovenesti
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
cornulete fragede untura ardeal, torturi moldovenesti, aluat cu untura, saratele cu untura, cornulete cu untura, saratele chimen cu untura, ciucalai untura, cornulete cu untura si bors, cornulete fragede fara untura, prajitei pufosi cu fusul care se pregateau la nuntiile moldovenesti
... marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar ... pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de aluat si intindem bine cu sucitoarea. il taiem cu cutitul patratele ,punem gemul si il rulam.Dam la copt cc 20 min,iar dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceasta reteta traditionala romaneasca se pregateste pe 9 martie, cu ocazia sarbatorii crestine a Sfintilor 40 de mucenici din Sevastia si inceperea anului traditional agricol. Daca pe 8 Martie este ziua femeii, pe 9 Martie este ziua barbatului. In aceasta zi se fac nenumarate ritualuri pentru alungarea gerului. Cum sant 40 sfinti - femeile pregatesc 40 colaci mucenici, iar barbatii trebuie sa bea in aceasta zi 40 pahare de vin sau sa guste un pic de vin rosu care reprezinta jertfa celor 40...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe jumatate, se toaca ceapa prin masina si se caleste putin separat. Se pune totul intr-un vas mare, se omogenizeaza, se adauga, dupa gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curatat de carne si putin afumat, dar bine spalat. Se asaza varza tocata, apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de rosii, se acopera cu varza tocata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se-apropie ziua in care Bem 44 de pahare. Si ca sa nu ametim Mucenici de post servim!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Din faina, oua, sare si apa se prepara o coca care se intinde cu sucitorul pe planseta, se taie in patratele cu latura de 5-7 cm. Cartofii se fierb in apa cu sare, se curata, se dau prin masina de tocat. Carnea afumata se toaca marunt, se trage in ulei, se adauga ceapa tocata impreuna cateva minute, apoi se dau prin masina de tocat si se toarna peste compozitie, se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper. Cu aceasta compozitie se umplu coltunasii, se lipesc bine marginile si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un lighenas sau ceaun de 3 l, se pun laptele, untul, sarea si se fierbe (fara a afuma laptele). La primul clocot, se adauga malaiul, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Se ingroasa in cca. 5 min., dupa care se ia de pe foc. Cand e aproape rece, se adauga branza maruntita, smantana, galbenusurile, faina si se amesteca. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava (unsa cu margarina si tapetata cu faina) si se da la cuptor 40-50 min. Se taie in patrate...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si se calesc Aluatul: Oul ,untura ,laptele ,sarea si praful de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... lamaie cu portocala,cana de untura topita(sa fie calduta),sare ... de copt si pun putina untura sa nu se lipeasca cand ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si drojdia, deasupra se pune untura ," sa-i tina cald" la drojdie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
o pulpa de miel [ din spate ]. ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare , , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe . 200 gr bacon 1 lingurita boia rosie de ardei 1 lingura untura porc 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel verde 2 pahare vin rosu 1 kg cartofi nu foarte mari sare crengute de rozmarin verde
Reţetă de pe retete.eva.ro
... faina si peste ea adaugam untura,oul,smantana si praful de ... framantam aluatul.Este bine ca untura sa fie rece din frigider ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Inainte de incepe, untura trebuie sa fi stat in jur de ... , zaharul si sarea. Se adauga untura rece si se amesteca rapid ... foaie. Este foarte important ca untura din compozitie sa ramana foarte ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Se amesteca faina cu untura intr-un castron apoi in mijloc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... / gogosarul. Se pune la incins untura si se caleste ceapa cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , apa, ouale. Apoi se adauga untura topita cu sarea, zaharul si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si subtiri. Le calim in untura topita, impreuna cu o legatura mai ... umplut mielul, il ungem cu untura si il bagam la cuptor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se pune capac ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de copt. Unge formele cu untura (poti sa folosesti tava de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro