Cauta in 16.939 retete
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din nou foaia,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde usor (pentru a nu iesi jumarile la suprafata),aluatul trebuie sa fie de aproximativ 1 cm grosime. Se taie formele dorite,se aseaza in tava,se ung cu ou,se presara chimen(optional) si se dau la cuptor,la foc mic pentru cca 35-40...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si textura chiftelutelor plutitoare prin borsul dichisit cu legume si tamaiat ... o cutie de rosii decojite 1litru bors sare si piper macinat o legatura ... , dupa care se adauga borsul fiert separat (borsul se da un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... au fiert legumele, adaugati si borsul si eventual (daca doriti) si ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... fiind aceasta ciorbita delicioasa, acest bors de peste cu bulion de ... si taiate cubulete) - 500 ml. bors - 4 linguri pline cu orez - 3, 4 linguri ... de minute. Se pune apoi borsul care a fost pregatit dinainte: se ... dupa aceea se adauga ciorbei (borsul nu se pune "crud" in ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... a primaverii din Bucovina, gatita cu bors de-adevaratelea  de putina, inmultit ... blid ciobit pe margine, acest bors organic este un omagiu adus ... de minute Ingrediente: 3 litri de bors 2 maini de urzici tinere 2 legaturi ... folositi orez). Puneti la fiert borsul impreuna cu 5 litri de apa ... si leusteanul. Potriviti de sare. Borsul cu verdeturi de primavara se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pasta concentrata de rosii 1 l de bors sau corcoduse congelate Vegeta 1 lgt ... greu, punem rosiile, iarasi verdeata, borsul oparit si mai lasam sa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Ingrediente 0,4 kg carne de vita cu os 1,5 kg varza proaspata 4 cartofi 1 ceapa 5-6 rosii 2-3 ardei grasi 1-2 morcovi 2 linguri de ulei verdeata foi de dafin sare piper Mai intai se pune carnea la fiert la foc mic si se spumeaza pe parcurs. Apoi se adauga pe rand cartofii taiati cubulete, varza taiata subtire, ardeii si morcovii. Se adauga verdeata: dafin, marar si patrunjel. La sfarsit daca vreti puteti sa puneti si smantana. Reteta din Gradina Imperiului .
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... cald. Dupa 24 ore, cand borsul s-a limpezit, se poate folosi pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune uleiul la incins, impreuna cu ceapa, usturoiul si chimenul si se mesteca, in jur de patru minute, pana in momentul in care ceapa devine aurie. Dupa se adauga sfecla, varza, cartofii, telina, morcovul, frunzele de dafin, sarea si piperul. Se fierb ingredientele la foc mediu, aproximativ 10 minute, pana cand sfecla se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si zaharul brun. In tot acest timp, continuati sa amestecati. Adaugati apoi apa, reduceti focul si lasati sa fierba timp de 40 minute....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Se adauga boabe de piper, ardeiul gras taiat fideluta, borsul si untura sau uleiul. Se acopera cratita si se lasa sa ... , sare, piper, 1 ardei gras, 2 linguri cu ulei sau untura, 2-3 lingurite de bors concentrat sau 1/2 litru bors, 2 cepe. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prepara un maiaua amestecând zaharul, 2 linguri faina, drojdia si putina apa calda. Maiaua se lasa la crescut 10 minute apoi se amesteca cu restul ingredientelor cu exceptia brânzei. se framânta un aluat elastic care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se rup bucati de marimea unui mar, se întind sub forma unui disc de cca.0,5 cm si se taie sub forma unor ,,raze,,. Telemeaua se taie in bastonase potrivite si se învelesc în aluat. Se coc 30-35 minute in cuptorul încins la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... daca la carciumi se foloseste borsul de casa (sau ma rog ... de apartament si mai mereu bors de casa, l-am folosit din ... - praz - morcovi - suc de rosii - bors - leustean (mergea mai bine niste ... . Adaugam si coastele afumate, punem borsul, potrivim de sare si piper ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... marunt si se calesc in untura (se poate si ulei, dar ... pentru cozonac sau rotunda) cu untura apoi presarati cu boabele de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata cartofii ,se taie cuburi si se pun la fiert,peste ei adaugam gogosarul ,tocat marunt,morcovul tocat marunt si ceapa,tocata marunt si prajita,cand legumele sunt fierte adaugam peste ele pasta de tomate,sare dupa gust si borsul de tara si lasam sa traga un clocot dupa care vom adaugam patrunjel si leustean.Urzica o spalam si o punem la fiert sa traga un clocot,dupa care o scurgem de apa si o tocam marunt,o adaugam la final peste ciorba de legume.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... o razatoare fina cu zaharul, uleiul, borsul, adaugati fiana in ploaie si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1 tacam de pui 1 ceapa mare 2 morcovi 1 telina 1 pastarnac 1 cana de orez 500 ml bors 1 legatura leustean sare Mod de preparare: Carnea se fierbe separat. Intre timp se curata si se dau legumele pe razatoarea mare si se adauga in zeama cand carnea e pe jumatate fiarta. Se lasa la foc mic cca 15 min, dupa care se adauga orezul. Cand toate au fiert, se pune borsul, leusteanul si se potriveste de sare si se mai lasa la foc mic 5 min. Enjoy!
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Se pune intr-un vas inalt faina si se amesteca cu untura,si nu uitam de sare. Apoi adaugam galbenusul si smantana si le amestecam.Inmuiem drojdia in putina apa calda si o punem peste ingredientele din vas.Framantam bine si lasam sa dospeasca. Dupa ce a dospit aluatul luam cc 3-4 linguri de aluat si intindem bine cu sucitoarea. il taiem cu cutitul patratele ,punem gemul si il rulam.Dam la copt cc 20 min,iar dupa ce se racesc le putem pudra cu zahar! Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... faina intr-un vas, pui untura (nu topita) si framanti pana cand faina a cuprins toata untura. Pui drojdia la inmuiat in lapte ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si se calesc Aluatul: Oul ,untura ,laptele ,sarea si praful de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro