Cauta in 21.294 retete
... sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde si turtite. Se infierbinta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... usturoi si se toarna peste chiftele. Se presara ceapa verde, tocata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un amestec obisnuit din tocatura, se prepara chiftele de marime medie si se rumenesc bine in ulei incins. Se toarna sos de rosii, iar deasupra se presara rondele de ceapa, tavalite prin faina si rumenite in ulei incins. - 600 g carne tocata, sos de rosii italian, 3 cepe, putina faina, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg carne, 2 oua, miezul de la o felie mai groasa de franzela, 1 ceapa, verdeata, sare, piper, pesmet, 250 g ulei, 1/2 kg cartofi, muraturi sau salata Mod de preparare: Se curata carnea de pielite si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, miezul de franzela inmuiat in apa si stors. Se adauga apoi ouale, verdeata tocata marunt, sare, piper si se amesteca bine. Se ia dupa aceea cantitatea necesara si cu mina uda se da forma dorita, rotunda sau lunguiata. Se dau prin pesmet...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 dovlecei de marime mijlocie (cca 1 kg amindoi), un ou, 30 g faina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu varf marar taiat marunt,50 g branza telemea rasa sau cascaval ras, untdelemn. Mod de preparare: Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasindu-se 30 minute sa-si lase apa.Apoi, se limpezecs de sare, se storc in pumni si se pun intr-o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne, 2 oua, 6 cepe, 1 felie franzela, 1 cartof, 1/2 morcov, 1/2 telina rasa, 1 lingura faina, 2 linguri bulion, 2 linguri grasime, multa verdeata si sare Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu franzela inmuiata, ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, verdeata si sarea. Se fac chiftelute, se tavalesc prin faina si se prajesc in grasime foarte bine incinsa. Se asaza in cratita si se toarna deasupra sos de bulion, iar iarna sos de rosii. Se adauga o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de 1 1/2 l, se asaza in ea chiftele (bilele) neinghesuite, una linga alta ... acru si se toarna peste chiftele, cit sa le cuprinda. Chiftelele ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Sosul: se amesteca bine smantana cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza coaja rasa de lamaie, frunzulitele de cimbru si semintele de dovleac curatate si taiate marunt. Se gusta de sare si piper. Chiftelutele: se curata ceapa, cartofii si para (se indeparteaza semintele si partea lemnoasa), se dau pe razatoare si se amesteca cu oul, faina, sarea si piperul. Se prajesc, pe rand, in uleiul incins (ies opt bucati) si se servesc fierbinti, impreuna cu sosul de smantana. - Pentru sos: 250 g ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii se curata si se fierb. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocata se caleste. Cartofii fierti se scurg, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert, ceapa calita, patrunjelul tocat si ciupercile date prin masina de tocat. Se adauga boia, sare si piper. Din compozitia rezultata se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei. - cutie ciuperci, 2 cartofi potriviti, 2 linguri orez. 2 cepe mici, frunze de patrunjel, sare, piper, ulei, 3 linguri faina. Livrare la domiciliu! ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... negru si rosu. Se modeleaza chiftele plate din aceasta compozitie si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si i se da forma de chiftea. Se pregatesc la inceput 10 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Amesteca pesmetul cu apa si smantana si las-o la rece pentru o jumatate de ora. Taie marunt ceapa si caleste-o in ulei. Amesteca toate ingredientele pana se va forma o pasta groasa. Uda-ti mainile si formeaza chiftelutele. Prajeste-le in ulei 3-5 minute. - 500 g carne de vita tocata, 1/2 cana de pesmet, 1 1/2 cana de smantana, 1 ceapa, 1 lingura de ulei, 1 ou, 1 lingura de sare, 1/4 lingura piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piciorusele se dau, crude, prin masina de tocat sau in lipsa acesteia, se toaca foarte marunt cu cutitul impreuna cu putina ceapa uscata. Se amesteca bine cu putina faina, usturoi, piper macinat, patrunjel si marar tocate marunt, un ou, miezul imuiat in iaurt, de la 2 felii de piine, stors bine si sare dupa gust. Piftelele facute cit mai plate se dau prin pesmet si se pun direct pe tabla incinsa, frecata mai intii cu slanina sau cu o picatura de ulei. Se unge partea cruda cu o pana de ulei si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se dezoseaza si se taie in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga foaia de dafin, semintele de mustar, putina sare si piper. Se fierbe pestele, se paseaza si se lasa sa se raceasca. Usturoiul se piseaza impreuna cu putina sare si se pune intr-un castron. Se adauga cartofii si morcovul curatati de coaja si dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Mararul se spala si se toaca o jumatate din legatura. Se presara mararul tocat peste cartofi, se adauga pestele, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... va fi moale. Se fac chiftele si se prajesc. Se servesc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata, ii cureti si ii pasezi. Amesteci laptele cu 40 g de tarate, lasi deoparte compozitia 10-15 minute, apoi adaugi cartofii pasati, jumatatea de ou si jumatate din unt. Formezi apoi 3-4 chiftelute pe care le treci prin tarata ramasa si le prajesti in unt. - 2 cartofi, 50 g tarate, 40 ml lapte, 20 g unt, 1/2 ou. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea tocata se amesteca cu franzela inmuiata, ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, verdeata si sarea. Se fac chiftelute, se tavalesc prin faina si se prajesc in grasime foarte bine incinsa. Se aseaza in cratita si se toarna deasupra sos de bulion, iar iarna sos de rosii. Se adauga o foaie de dafin, verdeata si la urma putin otet. Se scad bine. Tocatura se poate prepara si fara zarzavat. Chiftelele se servesc cu zeama de rosii. - 1/2 kg carne, 2 oua, 6 cepe, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc vinetele, se curata si se aseaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca si se incorporeaza ouale, sare, piper si faina, astfel incit sa fie compozitia potrivit de moale. Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe o parte si pe alta. Separat, se fierb citeva rosii, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita. Se pune sare si o lingurita de zahar. Se lasa sa dea in citeva clocote. Se aseaza chiftelele in sosul de rosii si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie in patru o varza mijlocie si se fierbe 10 minute. Se scurge bine de apa, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt. Cind a tras tot untul, se da la o parte sa se racoreasca putin. Se freaca bine cu ouale, smantana si faina sau pesmetul, cu sare si piper. Se ia cu lingura din compozitie si se da drumul intr-o cratita cu apa clocotita. Se fierb si se servesc cu unt topit, sau cu smantana. Se pot praji chiftelele in untura si se servesc fierbinti, cu sos de rosii. - 500 g varza,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura). Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea. Presarati un praf de sare si piper. Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute. Adaugati otetul...
Reţetă de pe www.eculinar.ro