Cauta in 21.292 retete
Data viitoare cand iti vei petrece jumatate de zi frecand tigaile si cratitele de pete "nesuferite", care nu se dau duse, aminteste-ti sa iti arunci privirea si pe acest ghid! Crede-ma, te va scuti de o gramada de nervi si de timp pierdut... De la sucul de rosii "turnat" cu generozitate pe covor pana la mainile patate, avem grija de tine! Iti scoatem orice pata! Tigaile din fonta Freaca petele cu o "minge" din folie din aluminiu si sterge apoi vasele cu o carpa moale. Sucul de fructe Nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Oul este, alaturi de lapte, sursa proteica cel mai usor de produs si utilizat. Plin de calitati, oul contine vitamine, minerale, grasimi si proteine complete, majoritatea localizate in galbenus. Albusul contine predominant apa si cateva proteine. Un ou cu masa de 50 grame are o valoare energetica de 90-100 calorii si echivalenta ca valoare nutritiva cu aproximativ 150 ml de lapte sau 40 grame de carne sau 20 grame branza uscata. Digestibilitatea oului este foarte ridicata: 97% pentru albus si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... gateste sa se sprijine pe el, daca preparati ceva ce necesita ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
De origine franceza, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legatura formata din mai multe verdeturi, proaspete sau uscate. In mod traditional, bouquet garni contine patrunjel, cimbru si foi de dafin. Ceea ce face bouquet garni diferit de verdeturi, este ca aceasta legatura se foloseste la procesul de preparare, dar se scoate din mancare inainte de servire. Verdeturile se prind in legatura cu frunze de praz sau cu o sfoara (daca folositi sfoara, va fi mai usor sa scoateti legatura din...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Branza este unul din cele mai complexe alimente ce se prepara din lapte. Fie ca vorbim de branzeturile din lapte de vaca, sau de la alte mamifere (oaie, bivolita, capra sau chiar ren si camila), branzeturile sunt o sursa fantastica de calciu si grasimi pentru organism. Exista peste 650 de tipuri de branzeturi in toata lumea, din care cele mai multe sunt preparate din lapte de vaca. Tipuri de branzeturi Clasificarea branzeturilor se poate face dupa mai multe criterii  tipul de lapte din care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... in localitatea Gemmano (luna august) . Tot satul se umple de mese ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) sau congelati (decorticati sau cu tot cu crusta). In prezent, crevetii ... se doreste folosirea lor cu totul) presupune indepartarea capului, a cozii, a crustei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Branza tilsit sau tilsiter este un sort de branza semi-tare, de origine elvetiana. Branza tilsit a fost creata de elvetienii din Valea Emmental veniti in secolul XIX sa se stabileasca in Tilsit (teritoriile Prusiei, actualmente in Rusia). Cum ingredientele pe care le foloseau in patria mama nu erau toate identice sau disponibile, , branza tilsit a fost maturata cu alte tipuri de mucegai si bacterii, rezultatul fiind o branza cu gust intens. Branza tilsit se caracterizeaza prin gauri...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Rucola ( Eruca Sativa ) este o planta comestibila, din familia Brassicaceae (familia verzei). Creste in bazinul Mediteranei si lungimea sa variaza intre 20 si 100 cm. Denumirea de rucola a intrat in limba romana din italiana, desi in limba romana exista termenul de voinicica pentru aceasta planta. Denumirile acestei plante in alte limbi: garden rocket sau rocket salad (in engleza  UK), arugula (in engleza  SUA), rauke (in germana), roquette (in franceza), oruga sau arugula (in spaniola)....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tabasco este denumirea comerciala (marca inregistrata) a sosului foarte iute produs de compania McIlhenny din USA (Luisiana). Desi originar din Mexic, acest sos este produs de McIlhenny inca de pe vremea Razboiului Civil si a ajuns sa fie mentionat ca ingredient in alte sosuri renumite ce se comercializeaza in toata lumea. Sosul Tabasco este produs din ardei iuti ( Capiscum frutescens, varianta tabasco ), otet si sare. Aceasta varianta de ardei iuti poarta numele unui stat din Mexic...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inapoi la pagina principala despre paste . Penne - tip de paste scurte, de forma tubulara, ce se comercializeaza ca paste uscate. Numele de penne provine de la latinescul penna care inseamna pana de scris. Exista doua tipuri de penne: penne lisce (netede la exterior) si penne rigate (cu striatii la exterior), cele din urma fiind cele care se gasesc, de regula, in magazine. Se gatesc al dente cu diverse tipuri de sos (pesto, etc). Datorita striatiilor exterioare si a formei lor tubulare,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Avocado (Persea americana) este un arbore originar din America Centrala si de Sud. Numele desemneaza atat arborele, cat si fructul de forma unei pere. Arborele subtropical de avocado creste pana la 20 de metri si face anual aproximativ 120 de fructe. Fructele au o lungime ce variaza intre 7 si 20 cm, cu un sambure mare in mijloc. Avocado este folosit atat ca fruct (consumat ca atare), cat si ca ingredient la supe creme, sucuri, deserturi, sosuri sau sandvisuri. Una din cele mai cunoscute ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din jumatati de stridii cu tot cu cochilie, acoperite cu piure ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... pentru ca quinoa sa absoarba tot lichidul. Quinoa se fierbe, asemeni ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Una din cele mai nobile plante folosite in bucatarie si cea care a dat si denumirea examenului celui mai important  balalaureatul, dafinul (laurul) este originar din bazinul Mediteranei, dafinul mediteraneean este raspandit din Turcia pana in Maroc, dar este cultivat si in Statele Unite si regiunile din sud-vestul Rusiei. Prezentare: Dafinul (Laurus Nobilis) este un arbore care ajunge pana la 10-18 m inaltime. Are flori alb-galbui si fructe albastru-negre de marimea unor alune (se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Telemeaua este branza romaneasca cea mai asemanatoare cu feta greceasca. Branza sarata, din lapte de vaca (sau oaie, bivolita, sau amestec), telemeaua are un continut de grasime de aproximativ 25% si o textura moale, dar mai granulata decat casul dulce. Telemeaua se matureaza in saramura, iar sortimentele din lapte de capra sau bivolita sunt considerate adevarate delicatese. Exista si variante de telemea cu seminte de chimen negru (cernusca) si/sau piper, ce poarta numele de telemea de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ragu este denumirea generica a sosurilor italiene pentru paste pe baza de carne. Denumirea provine de la verbul francez ragouter (a creste pofta de mancare, a imbogati gustul), de unde provine si ragout  un soi de tocana frantuzeasca. Ragu se face prin adaugarea de carne (tocata sau maruntita) la o baza de legume tocate si sotate (in italiana aceasta baza se numeste soffritto). Ingrediente: ragu alla bolognese (specific orasului Bologna)  baza de legume sotate (ceapa, telina, morcov), carne...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inapoi la pagina principala despre paste . Spaghetti  cele mai populare paste din toata lumea. Paste lungi, subtiri si cilindrice din faina de grau dur ( Triticum durum) ; numele provine de la cuvantul spago (diminutiv spaghetto) care inseamna linie/coarda in italiana. Mot-a-mot, spaghetti s-ar traduce linii mici. Spaghetti se folosesc cel mai adesea in combinatii cu sos de rosii sau sosuri de branza. Sunt folosite si pentru stir-fry , in special pentru anumite feluri americane preparate la...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din congelator, se pun cu tot cu ambalaj intr-un vas ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro