Cauta in 21.435 retete
Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Este o placinta de post, asa cum doar bunica stia sa faca. Intr-un castron cerne faina. Adauga zaharul, un praf de sare si margarina. Framanta toate aceste ingrediente si toarna treptat apa rece. Aluatul trebuie sa fie suplu, sa ia repede forma pe care i-o dai, fara sa-si revina. Acopera-l si lasa-l la rece doua ore. Intinde aluatul in doua foi nu foarte groase. Asaza prima foaie intr-o forma de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina. Intinde dulceata si acopera cu cealalta foaie. Lasa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg caise tari, 200 g zahar, 3 pahare apa, 1 lingurita zeama de lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a topit, se pune zeama de lamiie si caisele scoase din apa rece. Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote, luind spuma in timpul fiertului. Mod de servire Se serveste rece.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... vaci, 200 g faina, 2 oua, 12 caise, 12 bucati de zahar, 70g ... stea 20 min. Se spala caisele, se sterg si se cresteaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 zahar, 300 g caise decojite si strivite, zeama de la 2 lamii, 60 ml apa Mod de preparare: Se face un sirop gros din zahar si apa. Cind s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamiie. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune la congelator.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... lamiie. Umplutura: 800 gr. de caise Mod de preparare: Intr-un ... , se scoate tava, se pun caisele taiate felii si se da ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600g carne, 1/2 kg caise uscate, 3 linguri zahar, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt ... mai multe clocote se adauga caisele spalate si tinute putin in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 1 litru lapte, 1 pahar frisca, 1/4 kg caise Mod de preparare: Se freaca ... este aproape gata se adauga caisele coapte, curatate si strivite bine ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. caise, 150 gr. zahar pudra, zeama de la o lamiie, 1 pahar vin alb Mod de preparare: Caisele se curata de coaja, li se scot simburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de lamiie si, la sfirsit, paharul cu vin alb. Se da la rece. Mod de servire Se serveste peste 4-5 ore
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... preparare: Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... rosu si unul verde, 400 g caise din doza, o ceapa mare rosie ... sarata. Se toaca ceapa, ardeii, caisele se storc si se taie ... taie cuburi, se amesteca cu caisele si ardeii si se introduc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , o lingura cacao, 4 linguri gem de caise, coaja rasa de lamie, 3 albusuri ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... g faina, 4 linguri lapte, 1 kg de caise Mod de preparare: Se amesteca ... copt si se pun deasupra caisele jumatati si ornamentul. Pentru ornament ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg piersici sau caise, 250 gr zahar, 2 oua, coaja de la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg caise proaspete, 300g orez, citeva linguri zahar, coaja de lamiie, 1 litru apa, 2 linguri unt Mod de preparare: Caisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai fiarba impreuna 20 minute. Se adauga untul topit inainte de a servi Mod de servire Se servesc calde sau reci
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... 2 linguri scortisoara 1/4 cana zahar 1/2 cana caise uscate, taiate 1 cana afine zdrobite ... alt vas, amesteca afinele si caisele. Intr-un vas mare, amesteca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
400 g caise, 200 g branza de vaci, 180 g zahar, 200 g frisca, 1 paharel cu lichior, vanilie sau zahar vanilat Mod de preparare: Se spala fructele, se scot simburii si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere pe jumatate. Dupa 15 minute de fierbere, se paseaza fructele, se combina cu zaharul, vanilia, lichiorul si branza de vaci. Se omogenizeaza bine compozitia si cind aceasta este complet rece, se pune frisca si se aseaza in tavite speciale care se pun apoi in congelator.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... sau romul si marmelada de caise, batindu-le in continuare pe ... reci. - 3 albusuri, 150 g marmelada de caise, 150 g zahar tos, 20 ml ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se face un sirop gros din zahar si apa. Cand s-a racit, se adauga fructele si zeama de lamaie. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune la congelator. - 1/2 kg zahar, 300 g caise decojite si strivite, zeama de la 2 lamai, 60 ml apa. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si cu gustul special al caiselor Ingrediente: pentru blat - 250 de ... ; pentru umplutura - un kilogram de caise, trei linguri de zahar, 50 ... . 4. Spala si scoate samburii din caise. Aranjeaza pe toata suprafata tartei caise, dupa cum iti place. Presara pe deasupa samburii de caisa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro