dulceata de caise cu gel fix
Pagina 1 din 5
Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si tapetata cu faina. Intinde dulceata si acopera cu cealalta foaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... acrisoara, discret parfumata, dulceata (sau gemul) de caise este simpla de ... si ideala pentru prajituri sau tartine. Usor de preparat, dulceata de caise este metoda ideala de ... la 200 de grade. [warning]Dulceata se amesteca constant in special ... semintelor de caise, taiat mare.[/tip] [important]Verificati daca dulceata e legata: turnati o picatura pe o farfurie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Buna, cum este vremea caiselor am pregatit cateva borcane cu gem ... ? am folosit miere in loc de zahar si are ca gel-fix alga agar-agar care are foarte multe propietati nutritive. Stiu ... gemul cu samburi de la caise si erea foarte bun, de ... migdale, cum aici samburii la caise sant amari... concluzia, deci am ... doua runde. 1 Reteta: 1200 gr caise 50 ml suc de lamaie ... gr migdale 2...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... de la intalnirea Marocului cu Tunisia, a carnii de pui cu dulceata caiselor uscate si a tajine-ului din Tanger cu tigaia din Romania ... de pui dezosat 200 grame caise uscate (evident, fara samburi) 2 cepe ... curata si se taie pestisori. Caisele se taie in doua. Intr ... s-a rumenit, se adauga ceapa si caisele si se prajesc usor. Se ... pipereaza dupa gust. Puiul cu caise se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... kg caise, 1 kg zahar, 30 ml zeama de lamaie, 1/2 l apa Mod de preparare: Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Dulceata de caise mi se pare una dintre cele mai fine ... ele ajuta caisele sa isi pastreze culoarea frumoasa in dulceata. Daca nu stoarceti macar putina ... culoare. Si daca tot faceti dulceata asta pregatiti si niste clatite ... se compara cu niste clatite faine umplute cu dulceata proaspata. Ingrediente -caise -zahar -lamai La ... pe foc si se fierbe...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Ingrediente 1 kg caise 800 gr zahar Mod de preparare Alegem caise foarte bine coapte, le scoatem samburii si le curatam de pielita. Punem caisele impreuna cu zaharul intr-o craticioara si le lasam cateva ore sa-si lase siropul. Punem apoi dulceata la foc iute amestecand continuu si avand grija sa inlaturam spuma formata. Dulceata fierbinte o punem in borcane pe care le capsam si le punem cu gura in jos pana...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... , sa vedeti cum e. Nu o sa regretati ;-) Ingrediente: 1 borcan cu Dulceata de caise si pere cu alune crocante (200g), 1 borcan cu dulceata de caise si pere(200g), 200g nuci, 2 linguri de miere, samburi ... si tapetata cu faina. Intinde dulceata-eu prima data am golit borcanul cu dulceata cu caise si pere cu alune crocante, dar a fost mult prea ... mai pun un borcan de...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... faina ,peste foaie se intinde dulceata si se presara nuca pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala caisele, se rup in doua si se scot samburii ... . Se aseaza deasupra jumatatile de caise (cu gura in jos) si se ung pe deasupra cu dulceata de caise incalzita putin. Se da ... presara cu zahar pudra. - 500 g caise, 2 oua mjlocii, 150 g unt sau ... , coaja rasa de la o lamaie, 5 linguri lapte, sare, 4 linguri dulceata de caise, zahar pudra, grasime si pesmet pentru...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... -un vas de teflon, migdalele taiate. Puneti gemul sau dulceata de caise sa se infierbante pe foc mijlociu, apoi amestecati-o cu ... (cealalta jumatate) de gem de caise si de migdale peste clatite ... de zahar, unt pentru prajit. Garnitura - 200 g gem de caise (sau dulceata), 60 g migdale curatate de coaja si taiate in feliute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Amesteca nucile, zaharul si scortisoara. Lasa-le deoparte. In alt vas, amesteca afinele si caisele. Intr-un vas mare, amesteca praful de budinca, uleiul, ouale, praful de budinca de lamaie si smantana. Amesteca-le cu o viteza medie vreme de 10 minute. Insereaza fructele. Pune jumatate din amestec in tava. Presara o parte din amestecul de nuci. Adauga cealalta jumatate din amestec. Presara deasupra ce a mai ramas din amestecul de nuci. Pune la copt la 350 de grade, o ora.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ungem cu fineti si cu dulceata de care vrem (eu am ... , alta cu fineti, una cu dulceata si asa mai departe). Apoi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... : o pulpa de porc 1/2 cana de dulceata de pere 3 linguri de sos ... ! Cand auzi de porc cu dulceata crezi ca este o gluma si ... de combinatie! :) Intr-o farfurie amestecati dulceata cu sosul si condimentele si ... , avand grija sa ajung bine dulceata si in aceste crestaturi. Dati la cuptor (unde dulceata se caramelizeaza) pana se coace carnea (depinde ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Amestecam bine toate ingredientele si framantam bine. Intindem aluatul, taiem in bucati de 12*14 cm, punem cate o lgt de dulceata de capsune in centrul acestora si le strangem la capete. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la cuptorul preincalzit la 200°C , 25-30 min. Pofta buna!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat albusurile spuma si zaharul si se omogenizeaza cu galbenusurile, uleiul, faina, mirodeniile si sarea. Compozitia se toarna în tava, iar caisele se taie în bucati medii, se dau prin faina si zahar si se asaza peste aluatul din tava. Se pune la cuptor si se tine timp de 15 minute la foc mare, dupa care se lasa înca 20 de minute la foc mic. Se taie, se pudreaza si se asaza pe platou!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prajitura cu dulceata si cafea este foarte gustoasa si poate fi o prajitura de post pentru cei care tin postul pentru ca nu contine oua sau alte grasimi animale. Se amesteca bine toate ingredientele de mai sus. Se pregateste o forma de copt rotunda care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute. Optional presarati nuca de cocos deasupra, cand e gata si cand s-a racorit putin.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie felii subtiri piersica si caisele, apoi amesteca-le cu sucul de lamâie si portocala într-un vas de salata. Adauga apoi uleiul de masline si sosul pentru salata. Amesteca cu verdeturile si pune sare si piper dupa gust. În final, adauga brânza Feta.
Reţetă de pe retete.eva.ro