Cauta in 20.697 retete
Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune. Salata de ceapa Ingrediente si cantitati : 6 cepe mari dressing de salata 50 g. masline Mod de preparare : Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Se sareaza dupa gust si se lasa circa o ora sa se scurga de zeama. Se intoarce usor, presarandu-se intr-o sita, se aseaza intr-o salatiera, se stropeste cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 buc. cartofi, 4 buc. ardei grasi, citeva fire de ceapa verde, 4-5 buc. rosii, 100 gr. masline, sare, piper, otet sau zeama de lamiie, ulei, patrunjel tocat, 2 catei de usturoi Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii se taie fisii lungi subtiri, cepele verzi se taie bucatele cu cozi cu tot. Se freaca platoul cu usturoi, se amesteca bine toate legumele, se sareaza, se pipereaza, se toarna uleiul cu otetul sau zeama de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 5 rosii 3 castraveti 2 oua 1 ceapa (verde) ulei verdeata (patrunjel) Se toaca rosiile si castravetii, se fierb ouale tari si se taie cubulete. Se toaca marunt ceapa, se sareaza si se stropeste cu ulei de masline si verdeata. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din Gradina Imperiului . *** Summer Salad Ingredients: 5 tomatoes 3 cucumbers 2 eggs 1 (spring) onion oil parsley Cut the onions, tomatoes and cucumbers and mix them with the hard boiled eggs. In the end add salt and...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
4-5 cartofi, 2-3 morcovi, o radacina de patrunjel, 2 cepe mai mari, 200 g fasole verde, 200 g mazare boabe, 2-3 buchete de conopida, 2 ardei grasi, 4-5 rosii, putina fidea, smantana, sare, verdeata. Mod de preparare: Se pun la fiert cartofii, morcovii, ceapa si patrunjelul taiate mai marunt, apoi, dupa timpul de fierbere, celelalte legume: conopida, fasolea verde, mazarea, ardeiul gras, pastele fainoase, rosiile taiate. Se lasa sa fiarba si se serveste atit calda, cat si rece, cu verdeata si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 buc. rosii mijlocii, 2 buc. castraveti, 2 buc. ardei grasi, 1 buc. gogosar, 2 salate, o legatura patrunjel, ulei, zeama de lamiie, piper, sare Mod de preparare: Se curata castravetii de coaja si se taie rondele; ardeii si gogosarii spalati se taie fideluta, rosiile se spala si se taie felii nu prea groase, salata spalata se rupe in bucati sau se taie marunt, patrunjelul verde se toaca marunt. Se pune totul intr-o salatiera, se sareaza, se pipereaza, se stropeste cu ulei si zeama de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 150 gr. iaurt, marar, usturoi, sare, piper, 1 lingura ulei Mod de preparare: Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si se fierb cca. 10 minute. Intre timp se bat ouale foarte bine, apoi se amesteca cu iaurtul. Cand s-au fiert dovleceii, se ia supa de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu ouale si iaurtul. Se toaca mararul, se adauga la supa. Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varza alba frageda Marar uscat din abundenta Sare pt muraturi 1 lg potrivita la 1 l de apa Taiem varza fideluta dupa care o framantat putin ca sa intre mai bine. Asezam pe fundul unui borcan niste marar, punem varza, la mijloc iar marar si varza, lasam putin loc deasupra pt ca va fermenta. Dam in clocot apa cu sare si punem calduta peste varza. Punem borcanul intr-un vas mai adanc ca sa nu curga pe afara, acoperim cu farfurioara sau celofanul si lasam in bucatarie vreo 2-3 zile sa se...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
300 gr rosii, 500 gr cartofi, 3 ardei grasi, 2 castraveti de gradina, 1 cepa, 30 gr ulei, zeama de la 1/2 lamaie, sare, piper Mod de preparare: Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii, ceapa se taie solzisori, se amesteca adaugind uleiul, sarea, piperul si lamiia stoarsa pe deasupra. Se amesteca si se serveste intr-un castron.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o legatura de ridichi rosii, 4-5 rosii mijlocii, un castravete de sera cu coaja cat mai subtire (150-200 gr.), 3 ardei grasi nu foarte mari, 100-150 gr. cirese dulci mari, 100-150 gr. de branza dulce de vaci, 200 gr smantana, 50 gr. telemea sarata, sare,piper Mod de preparare: Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10 min. pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 buc. ardei grasi, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 5-6 buc. ridichi de luna, 2 buc. rosii, o capatina salata verde, 3-4 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare Mod de preparare: Salata verde se taie fidea, ridichile si rosiile rondele, mocovul se da printr-o razatoare mica, ceapa se toaca marunt. Se amesteca toate bine cu sosul facut din ulei, zeama de lamiie si sare. Ardeii grasi se taie in doua, se curata cotoarele. Se umplu jumatatile cu salata de mai sus, turnind si sosul pe deasupra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. carne fiarta sau fripta, 250 gr. cartofi noi, 1 buc. morcov, o salata de laptuci, 1 buc. castravete proaspat, 100 gr. fasole verde, 100 gr. mazare, citeva fire de ceapa sau usturoi verde, citeva masline, 2 oua, 1 buc. telina, 5-6 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper, mustar dupa gust; putin hrean ras Mod de preparare: Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau vinat se taie marunt. Se pot...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
400 gr. biscuiti, 150 gr. unt, 500 gr. branza de vaci, 200 ml frisca, 200 gr. zahar, 25 ml sirop de zmeura, 300 gr. zmeura, 4 foi de gelatina Mod de preparare: Se topeste unul pe foc mic si sa adauga biscuitii pisati, apoi sa pune la rece in frigider. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, siropul si se adauga frisca batuta si gelatina topita. Intr-un vas rotund se amesteca cu mare grija jumate din fructe. Deasupra se pune cu o lingura coca de biscuiti si apoi crema cu sirop de zmeura. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg castraveti proaspeti la un borcan de 3 l Marar uscat., cimbru, usturoi 1 l otet la 2 l de apa sau chiar la 3l daca vreti mai usori 1 lg de sare pt muraturi la litrul de lichid Foi de dafin, frunze de telina, boabe de mustar si piper Asezam marar si cimbru pe fundul borcanului, punem castravetii intepati sau taiati la capete, mirodenii peste, usturoi si saramura calduta luata de pe foc, apa cu otet si sare. Puteti fierbe si cu mirodenii. Ca sa nu dea pe dinafara la fermentatie punem un...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
3 cartofi, 4 oua,rosii, castraveti, ulei de masline, lamiie, frunze de menta uscate sau proaspete, sare Mod de preparare: Cartofi si ouale (in prealabil se fierb) se taie in bucatele. Apoi se adauga rosiile si castravetii, taiate in patratele. Se amesteca cu ouale si cartofii. Se adauga ulei de masline, sare, lamiie si citeva frunze de menta taiate maruntel (daca menta e uscata se freaca in mina pana se transforma in pulbere).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare, ardeiul si rosiile se taie cubulete. Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena. Se adauga 4 l apa, lingurita de Knorr, sare si piper, patrunjelul radacina razuit si frunzele de leustean intregi. Intr-e timp se fac perisoarele: carnea tocata de doua ori se amesteca impreuna cu ceapa razuita,. sare, piper, frunze de patrunjel si de marar verde. orez, 1 lingura faina si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Varianta I, asortata : 1 varza de 1 kg Frunze telina Marar uscat Cimbru Boabe de mustar Boabe de piper 1 morcov Cateva frunze de visin 1 lg sare de muraturi (22 gr) 1 l apa Tocam varza fideluta la cutit, frunzele de telina si patrunjelul le tocam marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare. Frecam varza cu morcovul si verdeata ca sa se inmoaie. Asezam pe fundul borcanului marar, frunze de telina, punem varza, deasupra mirodenii, marar, frunze de visin, cimbru. Fierbem apa cu sarea si punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se curata castravetii de coaja si se taie rondele; ardeii si gogosarii spalati se taie fideluta, rosiile se spala si se taie felii nu prea groase, salata spalata se rupe in bucati sau se taie marunt, patrunjelul verde se toaca marunt. Se pune totul intr-o salatiera, se sareaza, se pipereaza, se stropeste cu ulei si zeama de lamiie, se amesteca usor. Se serveste ca garnitura la omlete si la preparate calde din carne. - 2-3 rosii mijlocii, 2 castraveti, 2 ardei grasi, 1 gogosar, 2 salate, o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii, ceapa se taie solzisori, se amesteca adaugind uleiul, sarea, piperul si lamiia stoarsa pe deasupra. Se amesteca si se serveste intr-un castron. - 300 g rosii, 500 g cartofi, 3 ardei grasi, 2 castraveti de gradina, 1 cepa, 30 ml ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se ia branza si se piseaza cu o furculita pana devine marunta, dupa care se taie rosile in felii subtiri, castravetele in felii subtiri, ceapa in bucatele marunte, dupa care se adauga sarea si uleiul. In cazul in care salata este prea sarata sau uleioasa, se adauga apa pana e buna salata. - 100 g branza, 4 rosii, 1 castravete, 2 cepe, sare, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si se fierb cca. 10 minute. Intre timp se bat ouale foarte bine, apoi se amesteca cu iaurtul. Cand s-au fiert dovleceii, se ia supa de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se drege cu ouale si iaurtul. Se toaca mararul, se adauga la supa. Se serveste rece, cu usturoi pisat si piper. - 2 dovlecei potrivit de mari, 2 oua, 150 gr. iaurt, marar, usturoi, sare, piper, 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro