Cauta in 20.697 retete
Se amesteca nucile macinate cu zaharul, albusul-acum eu am pus jumatate din cantitatea din ceasca, ca v-am spus ca aveam patru albusuri...zaharul vanilat si faina. Trebuie sa se formeze ca un aluat pe care sa-l intinzi...cu toate cele doua albusuri nu s-a legat si-atunci, avand exprienta de la umplutura cu nuca si suc de portocala de la mucenici, mi-am zis sa procedez intocmai, astfel incat am stors repede o portocala mica si am adaugat sucul in compozitie si gata aluatul!!!... Am pus pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 200 g unt sau margarina; 200 g faina; 50 g (2 linguri) zahar pudra; vanilie; 1 praf de copt; 3 galbenusuri batute spuma cu 120 g (4 linguri) zahar; 3 albusuri batute spuma; 15 nuci taiate; marmelada sau gem. Mod de preparare: 1. Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusurile si praful de copt. 2. Se framanta aluatul si se introduce la frigider o jumatate de ora. 3. Albusurile batute spuma se amesteca cu nucile taiate. 4. Din aluatul gata preparat, se taie o bucata si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
6 oua 10 linguri apa minerala 6 linguri ulei 500 g zahar 250g faina 1 plic praf de copt 4-5 piersici galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine apoi punem faina si praful de copt. turnam compozitia in tava. piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat. introducem tava in cuptorul incalzit bine si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul compt pe jumatate. intre timp batem bine albusurile cu 250g...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
250 gr. capsuni, 2 albusuri, 200 gr. zahar Mod de preparare: Se bate cu telul albusul cu zaharul, adaugindu-se treptat capsunile, pana ce se intareste spuma. Mod de servire Se asaza in cupe si se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu 6 albusuri pane se obtine o bezea; se probeaza intorcand vasul cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 banane, 150 g zahar, 1/4 baton vanilie, 4 linguri orez, 1/4 litru lapte, 2 bucati zahar, 2 oua, 1 lingura gelatina de fructe, 30 g unt Mod de preparare: Se prepara un sirop din 50 g zahar, vanilie si un pahar de apa, in care se inmoaie 5 minute bananele. Se scot si se raceste siropul. Se fierbe orezul 20 minute in lapte cu 2 bucati de zahar. Se desfac galbenusurile in siropul de banane si se amesteca cu orezul. Se asaza orezul movilita intr-o forma unsa, cu bananele puse de jur imprejur. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... va vorbesc este o negresa cu bezea, negresa pe care mama o pregatea ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Lectia 5 a fost ceva mai simpla,am folosit mult formele ptr taiat si apoi cu imaginatia a trebuit sa decoram plansa ptr haloween
Reţetă de pe bucataria-gabrielei.blogspot.com
... restul de zahar, ca pentru bezele. Se scoate tava, se unge ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
pt blat 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 praf de copt albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana spuma devine lucioasa si nu mai curge, se adauga galbenusurile, apoi faina si praful de copt se coace blatul si se lasa la racit pt crema 4 galbenusuri, 150g zahar, 3 linguri faina, 300ml lapte, 200g unt, 3 plicuri zahar vanilat, 3 linguri cappuccino galbenusurile, zaharul, faina si lapte rece se amesteca bine, bine pana se desfac toate cocoloasele se pune crema pe...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Tortul cu bezea si crema de vanilie Merge precum tramvaiul pe linie La orice ocazie, dragii mei La multi ani, Andreea! La multi ani, Andrei! INGREDIENTE pentru blatul de bezea 4 albusuri 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra) 1 lingurita amidon 1 lingura zeama de lamaie [&] Post-ul TORT CIOCOLATOS CU BEZEA SI CREMA DE VANILIE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... tos ramas pana cand rezulta o bezea tare. Cand blatul este gata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mi-a fost destul de greu sa incadrez aceste dulcegarii intr-o categorie. Le-as putea numi tarte, pentru ca au o baza de aluat si o umplutura. Le-as putea numi si fursecuri, pentru ca sunt mici si crocante. Cert este ca sunt delicioase si se potrivesc de minune langa o ceasca cu ceai, ori cafea, ori ciocolata... sau ce vreti voi. Reteta am gasit-o aici. Multumesc Dimitrana! Am facut insa o mica
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar; crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat; ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, felii de mandarine Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 chifle, 150 g unt ( din care 20 g pentru uns forma), 1 pahar cu vin rosu, 1 lingura zahar, albusuri, 150 g zahar, 2 linguri marmelada, 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Se curata chiflele de coaja si se taie felii de 1/2 cm. Se rumenesc in unt si cind s-au racit se ung cu marmelada. Se asaza intr-o forma de portelan si se stropesc cu vinul fiert impreuna cu zaharul si scortisoara. Cind au absorbit tot vinul, se pun intr-o forma unsa cu unt, acoperite cu albusurile batute spuma ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 galbenusuri, 210 g zahar tos, 2 linguri zahar vanilat, 5 albusuri, 30 g faina, 30 g amidon, 20 g cacao, 2 linguri stafide, 250 g zmeura, 250 g inghetata de ciocolata, 250 g inghetata de cafea Mod de preparare: Se tapeteaza cu hirtie o tava. Galbenusurile se bat cu 30 g zahar tos si zahar vanilat. Doua albusuri se bat cu 30 g zahar si se inglobeaza in crema de galbenusuri. Cuptorul se incinge la 180 grade. Se amesteca faina, amidonul si cacao si se toarna in crema de galbenusuri. Se aseaza...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 250 gr. zahar, o lamaie, unt, faina Mod de preparare: Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o lamaie.Compozitia trebuie sa fie destul de tare incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele cu o lingurita, potrivit de mari si se coc la foc foarte moale cam o jumatate de ora, avind grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 1/2 kg mere , 1/2 kg faina, 250 gr. zahar, 3 oua, 250 gr. unt, vanilie, coaja de lamiie, portocala Mod de preparare: Se prepara o coca de placinta din cantitatea de faina si se imparte in doua. O parte se asaza in tava. Merele rase, scazute foarte putin pe masina cu 3-4 linguri de zahar, putin rom, vanilie, coaja de lamiie sau portocala, se asaza in tava peste foaie. A doua foaie se intinde si se asaza peste mere, iar deasupra trei albusuri batute cu 200 gr. zahar pudra. Se coace la foc ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 albusuri, 1 dl (88 g) zahar Mod de preparare: Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pana se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Multumesc, Mara draga pentru minunatia asta de prajitura. E una dintre retetele alea de lasat mostenire nepotilor, pe cuvant! Sa va bucurati de ea, dragilor. E usor de facut si extrem de buna! ? 6 oua 150 g unt 100 g nuci taiate (optional) 12 linguri zahar 7 linguri faina mere calite * se freaca untul cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, faina si esenta de vanilie * se toarna in tava tapetata si se coace 5-8 minute * se scoate si se acopera cu un strat de mere calite * se bat ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com