Cauta in 21.294 retete
... gr nuca macinata 100 gr mac macinat 150 gr zahar Se ... zaharul, apoi cu nuca si macul. Adaugati usor si spuma. Scoateti ... peste amestecul cu nuca si mac. Din aluatul ramas puneti deasupra ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Blat: - 8 albusuri - 200 g zahar - 100 g mac - 100 g nuca de cocos - 4 linguri ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Se spune ca din vechile bucatarii imperiale ale Palatului Topkapi din Istanbul, s-a strecurat si pentru muritorii de rand reteta acestui deliciu. Desi istoria nu este destul de clara in ceea ce priveste provenienta acestei prajituri, exista dovezi care arata ca sultanii vechilor timpuri, serveau aceste dulciuri supusilor lor, in timpul Ramadanului. Ca este de origine turca, mongola, bizantina sau romana, ori este umpluta cu nuci, fistic sau alune, stim ca baclavaua este cea mai cunoscuta ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
1/4 kg foi de placinta, 350 gr nuci, 250 gr ulei, 1/2 kg zahar, vanilie Mod de preparare: Se unge o tava cu ulei, se asaza 3-4 rinduri de foi de placinta, fiecare unse cu ulei, apoi peste ele se presara nuci curatate si pisate, amestecate cu 100 gr. zahar. Se acopera cu restul de foi unse fiecare, ca si primele si apoi se taie cu un cutit uns cu ulei fierbinte. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se opareste cu sirop fierbinte preparat din 400 gr. zahar, vanilie si 2 pahare apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cand vii seara acasa de la serviciu si ce-ai mancarea pregatita in week-end s-a sfarsit ieri, e cazul sa treci la treaba sau sa pui mana pe telefon pentru o livrare la domiciu. Asadar daca ai o punga de melcisiori, lapte, branzeturi si sare, printeaza reteta. Ingrediente: 500 grame melcisiori 200 grame branza de vaca 250 grame telemea 100 grame parmezan 50 grame de unt 250 ml lapte 2 linguri de faina pesmet sare, piper si paprika Intr-un vas se pune apa la fiert, cu un praf de sare, iar cand...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa Mod de preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamiie Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). O portie din amestecul de nuci se intinde pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca. Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi. Puneti jumatate din compozitia de fructe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se aseaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se presara din nou nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, procedandu-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie foile in patrate (sau alte forme) si se pun la cuptor 30 min. Intre timp, se prepara un sirop astfel: intr-o oala, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilinat. Dupa cateva clocote, se ia de pe foc si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra....
Reţetă de pe www.eculinar.ro