Cauta in 21.294 retete
Burta prefiarta, taiata în fâsii subtiri, se pune la fiert în apa cu putina sare. Se adauga ceapa, morcovul, pastârnacul tocate marunt si se lasa la fiert pâna ce burta devine moale. Când toate ingredientele s-au fiert, se pune usturoiul pisat, se adauga sare si câteva linguri cu otet, dupa gust, apoi se opreste focul. Într-un vas mare se bat galbenusurile de ou si smântâna, adaugându-se treptat câte un polonic de ciorba fierbinte, amestecând continuu. Când amestecul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Albusurile se bat spuma cu zaharul Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de albusuri Apoi punem cate o lingura de faina, apoi adaugam si lingura de cacao Daca ouale sunt mixate f bine atunci nu mai este nevoie de praf de copt(cine doreste poate sa amestece in faina 1 pliculet praf de copt) Se tapeteaza o forma inimioara se pune compozitia de blat si se da la cuptorul preincalzit la 180 de gr pana trece testul scobitorii Se scoate blatul din tava, se lasa la racit apoi se taie in doua...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... 5 linguri zahar 150 grame ciocolata neagra (85% cacao) Pregatirea blatului: Galbenusurile ... adauga imediat bucatile de ciocolata neagra impreuna cu untul, se omogenizeaza ... crema de ciocolata de ciocolata neagra si se lasa la frigider ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Aceasta paine se joaca cuperceptia noastra si suntem nesiguri daca este paine sau cozonac. Este o paine interesanta, de efect si totusi simplu de facut. Iata cum: Ingrediente: 2 pliculete drojdie 120 ml apa calduta 55 g zahar 675 g faina alba 1/2 lingurita sare 2 1/2 cani de lapte caldut 65 g unt 45 ml melasa 275 gr faina integrala Intr-un bol dizolvati drojdia in apa si cu o lingura de zahar. Adaugati treptat 350 g de faina alba, sare si restul de zahar. dupa ce ati amestecat bine, adaugati...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... sare 200 gr zahar o ciocolata neagra facultativ un paharut cu zmeura ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
De curand am avut onoarea de a fi invitata sa raspund la cateva intrebari pentru www.ghid-culinar.ro , interviu ce a inaugurat rubrica "Bloggerul de top al saptamanii", rubrica ce doreste sa va aduca mai aproape de oamenii din spatele blogurilor culinare romanesti. Asadar daca vreti sa aflati mai multe despre mine va invit sa cititi aici : http://www.ghid-culinar.ro/articole-culinare/bloggerul-de-top-al-saptamanii.html
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente: carne de porc carnati afumati 3-4 catei de usturoi branza telemea sos de rosii oua mamaliga Puneti la fiert mamaliga si va las pe voi sa o preparati asa cum stiti mai bine :) Intre timp pregatiti si carnea: - taiati carnea proaspata de porc in bucatele mici si caliti-le intr-o tigaie - langa ele adauga si carnatii si lasati-le pe amandoua sa lase grasime - pentru a evita o prajire prea intensa si nesanatoasa, adaugati putin sos de rosii indoit cu apa si lasati sa fiarba carnea si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... smantana pentru frisca - 250 g ciocolata neagra (70% cacao) Ingrediente crema de ... prepara ganach-un de ciocolata neagra: smantana pentru frisca se pune ... uniform crema ganache de ciocolata neagra. Se acopera cu cel de ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
O noua serie de praline, de data asta din ciocolata neagra cu aroma de portocale, umplute cu nuci si cu fistic. Ingrediente pentru 20+20 de buc.: Pentru umplutura de nuci: 200g nuci macinate fin, 100g zahar pudra, 100ml 1apte condensat, 1 lingurita cafea instant, 1 lingura coniac de buna calitate; Pentru umplutura de fistic: 200g fistic macinat fin, 100g zahar pudra, 100ml lapte condensat
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Am fost nominalizata de o cititoare (multumesc frumos! :)) la concursul blogurilor gustoase organizat de gustos.ro Si pentru ca va plac si va inspira retetele mele, va rog sa ma votati la urmatoarele categorii: Mancaruri traditionale romanesti Mancaruri din bucataria internationala Ciorbe si supe Fripturi Dulciuri diverse Blogul cu cele mai frumoase poze Cel mai bun blog culinar Ma gasiti usor - sunt prima pe lista :) Multumesc frumos, frumos de tot! :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Roquefort este una din cele mai cunoscute branzeturi cu mucegai albastru. Din lapte de oaie, roquefort este o branza traditionala maturata din regiunea Combalou, sudul Frantei. Branza roquefort se produce prin stropirea cheagului de lapte cu mucegaiul Penicillium roqueforti . Se lasa la maturat 3 luni, in folie, se spala in saramura ceea ce ii confera un gust intens sarat si o consistenta cremoasa. Roquefort este o branza fara coaja, de culoare alb-galbuie, strabatuta de firisoare de mucegai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... smecherie dintr-asta ar fi Bab Gulyas-ul, o varietate a gulasului care ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
Termenul al dente se refera la textura pastelor fierte (in special pentru pastele uscate) si la textura orezului din risotto . Este un termen specific bucatariei italiene si se traduce ad literam prin la dinte; se presupune ca termenul provine de la metoda prin care se verifica daca pastele sunt fierte sau nu. Pastele fierte al dente sunt fierte mai putin decat normal, mijlocul lor fiind un pic mai elastic. Acelasi lucru este valabil si pentru bobul de orez. De exemplu: daca pe pachetul de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In calitate de partener media, avem placerea de a va prezenta editia speciala pentru Valentines Day pregatita de Sweet Fest. In perioada 8-10 februarie 2013 sunteti asteptati la Hanul lui Manuc pe str Franceza nr. 62-64 unde puteti degusta si cumpara o varietate deosebita de dulciuri, de la praline belgiene si autohtone, prajituri de casa, prajituri maramuresene, specialitati internationale, ciocolata cu condimente, cupcakes, clatite preparate pe loc, dar si miere de albine si cozonaci ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Procedeul este acelasi ca pentru salata obisnuita de vinete, asa ca începeti prin a coace vinetele pe flacara sau în cuptor, având grija sa le întepati la jumatatea timpului de coacere. Când sunt gata, pasati-le cu furculita sau tocati-le cu o ustensila de lemn. Lasati compozitia la racit timp de 15 minute. Adaugati uleiul de masline si frecati-le bine. Imediat dupa aceea adaugati pasta de susan, lamâia, sarea si piperul. Nu uitati de usturoiul tocat marunt, care se pune spre final....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Simbol al bucatariei chinezesti, wokul este un vas de gatit, asemanator unei tigai, dar in forma de semi-sfera, cu maner lung de lemn. Forma de semi-sfera este ideala pentru gatit mai ales atunci cand este nevoie de mult ulei  uleiul se scurge de pe peretii vasului spre centru, eficientizand cantitatea de ulei folosita la gatit. De asemenea, peretii inalti si curbi sunt foarte folositori pentru stir&fry  modalitatea de gatire rapida a preparatelor chinezesti ce consta in prajirea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tajine (tagine) este numele generic pentru un tip de mancare din bucatariile nord-africane (Maroc, Tunisia, Algeria). Cuvantul tajine desemneaza, de fapt, vasul in care acest tip de mancare este gatit. Traditional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din doua parti: baza rotunda si putin adanca si capacul tuguiat, conic, foarte inalt, care pastreaza aburul in interior astfel incat mancarurile sa ramana suculente. Dupa preparea mancarii, capacul este dat la o parte, iar baza...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Multa vorbarie n-are rost, Ca ne e foame: calzone de post! INGEDIENTE pentru doua calzone 400 gr faina neagra 7 gr drojdie uscata 250 ml apa 15 ml ulei de masline sare pentru umplutura un fir de praz 100 gr masline o rosie mare un ardei capia PLAN DE LUCRU calzone de post preparam blatul: [&] Post-ul CALZONE DE POST DIN FAINA NEAGRA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se adauga pe rand in compozitia de albusuri.Apoi punem cate o lingura de faina, apoi adaugam si lingura de cacao.Daca ouale sunt mixate foarte bine atunci nu mai este nevoie de praf de copt(cine doreste poate sa amestece in faina 1 pliculet praf de copt).Se tapeteaza o forma inimioara se pune compozitia de blat si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.Se scoate blatul din tava, se lasa la racit apoi se taie...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sortiment de branza asemanator cu Gruyere, Fontina este de origine italina si se prepara din lapte de vaca. Cu textura ferma si consistenta elastica, adevarata Fontina provine din nord-vestul Italiei, din Alpi, iar procesul de productie este unul special: un calup de Fontina este produs din laptele obtinut de la un singur muls, nepasteurizat; branza este presata, fiarta si maturata 3 luni. Fontina autentica are o stampila cu varful Matterhorn din Alpi pentru a fi recunoscuta ca produs...
Reţetă de pe www.cevabun.ro