Cauta in 21.294 retete
pt blat 6 oua 200g zahar 4linguri apa 50ml ulei cacao 10 linguri faina 1 plic praf de copt se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu zaharul, cand s-a format o spuma tare se adauga apa. galbenusurile se freaca cu uleiul pana se deschid la culoare. se incorporam albusurile in galbenusuri panand treptat cate 2 linguri de compozitie amestecand usor. se adauga si faina, praful de copt si cacaoa compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Cevabun.ro a pregatit pentru numarul de mai-iunie al revistei Esquire Romania un material cu sfaturi si recomandari pentru tehnica gratarului. Tot acolo mai puteti gasi o reteta de ham-burgeri recomandata de noi si una de frigarui propusa de Adrian Hadean . Un amplu ghid cu gratare si marinate pentru gratar vom publica si noi in zilele care urmeaza.
Reţetă de pe www.cevabun.ro
am Amandina e o prajitura insiropata si are o aroma buna,numele ei i-mi ... daca va mai amintiti dar amandina avea o glazura mai aparte din ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
blat: 10 oua, 300 g faina, 200 g zahar, 30 ml ulei, 50 ml apa, 20 ml, zahar ars, o lingurita pudra de migdale, Mod de preparare: Blatul:se separa ouale. albusurile se bat spuma cu zaharul. galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars(nici cald, nici rece). se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pana totul se omogenizeaza. se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Branza va fi adaugata la sfarsit in sos, taiata in bucatele. Sosul nu trebuie sa clocoteasca si cand branza a topit il retrageti imediat de pe foc, daca nu branza se va transforma ca in grasime, sosul va deveni prea sarat si gustul va fi denaturat. Am patit lucrul asta, saptamana trecuta, cand am vrut sa fac ramequin de branza topita pe foc si gratinata in cuptor. Invatam multe, facand experiente gresite.Am vrut sa fac o reteta dintr-o carte, dar nu aveam prea multe detalii, cum si cand si de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Te-ai saturat - hai, spune - de rutina? De gogosi, placinta si clatite? Ce-ar fi sa faci tortul amandina? Transforma mofturosii in termite Ingrediediente pentru blat 6 oua 180 gr de zahar 30 ml apa 40 ml de ulei 8 linguri de faina 1 plic praf de copt 3 linguri de cacao Ingrediente pentru crema [&] Post-ul TORT AMANDINA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu. Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipedia. Am observat de nenumarate ori... Fotografia plantei de pe Wikipedia: Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut : - planta seamana...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in ultimul moment.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba de origine naturala extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846, cand chimistul francez Nicolas Leblanc, in 1971, cautand a transforma sarea in sodium, a inventat carbonatul de sodium. Dar, procedeul de fabricatie era foarte artizanal si poluant, utiliza amoniac, la temperaturi ridicate cu eliberare de deseuri toxice. Cinci ani mai tarziu, John Dwigth si Austin Church, doi brutari din New -York, descopera ca ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente: Briose 12 bucati 4 oua 5 lg suc de portocala(proaspat) 80 gr zahar 200 gr faina praf de copt Sirop: 150 ml suc de portocala(proaspat) 50 gr zahar 50 ml apa Crema 400 ml frisca lichida 200 gr ciocolata 100 gr ciocolata alba dulceata de zmeura Mod de preparare: Briose Preparam tavitele ptr briose...le ungem cu unt si tapetam cu faina Separam oualele,batem albusurile spuma,
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com
Inainte de a scrie acest subiect m-am documentat in carti (mai multe) si am o anumita experienta, pentru ca imi plac biscuiti sau fursecurile facute de casa. Cand facem acasa propriile noastre fursecuri, stim exact ce am pus ca si ingrediente, nu avem nevoie sa fim chimisti. Ingredientele pe care le folositi sant aceleasi ca si pentru aluat de tarte zis "pate sablee" - ceea ce in romana ar insemna aluat nisipos. Dar, cum vad in multe bloguri acest aluat cand in franceza, cand in romana,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... 20 de minute la cuptor. Amandinele trebuie sa fie rumenite uniform ... de migdale. In felul acesta, amandina va putea fi rasturnata cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste -pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii -carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa -zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert -zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pestii, cu exceptia celor care sant preparati sarati, uscati sau afumati, trebuie consumati foarte, foarte proaspeti. Pestii vanduti congelati nu trebuie sa aibe cristale de gheata intre punga de plastic si peste (daca apar cristale in interiorul pungii, inseamna ca produsul s-a decongelat si recongelat, ca temperatura nu a fost respectata, deci atentie). Acest semn, de cristale intre produs si ambalaj , pentru orice produs congelat, inseamna ca temperatura de congelare nu a fost respectata....
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru a obtine o culoare frumoasa a carnei, inainte de a o pune in cuptor, facem o prajire in cratita cu ulei. Untul hraneste carnea, nu da culoarea, deci folositi ulei. Asezonati carnea pe o fata cu sare si piper, puneti la prajit in cratita. Daca asezonati inainte, sucul carnei se va elibera.Asezonam cu sare si piper cealalalta parte si o intoarcem pentru a o praji. Cand intoarceti carnea, nu folositi furculita, pentru nu a impunge carnea si sucul sa iasa. Aceasta etapa o puteti face in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : - 1 lingura de bicarbonat - 1/2 ceasca de sapun negru lichid - 0.5 litri apa calda - 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai - 5 picaturi de ulei esential de lavanda Toarna toate ingredientele intr-o sticla de spalat vase si amesteca bine.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti la fiert apa, cand clocoteste puneti la fiert migdalele intregi timp de 2 minute si apoi le treceti prin apa rece.Dupa aceea, cu unghia inlaturati foarte usor pielea. Daca vreti sa obtineti migdale in pudra este mai bine sa le prajiti in cuptor, le supravegheati sa nu se arda, dupa care le mixati. Astfel prajite vor da mai putin ulei, nu veti obtine o pasta ci migdale in pudra. Si gustul va fi mai bun daca le prajiti un pic.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com