Cauta in 20.697 retete
Într-un blender, se adauga ouale, laptele batut, zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca aceste ingrediente la cea mai mica viteza, timp de câteva secunde, pâna când se obtine o compozitie omogena. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca iar toata compozitia timp de 15-20 de secunde sau pâna când aluatul este omogen. Se încalzeste o tigaie adânca la temperatura medie spre scazuta. Cu ajutorul unei perii de patiserie, se unge un inel de inox...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru prepararea aluatului se procedeaza astfel. În putina apa calduta se pun drojdia si zaharul, faina, grisul si sarea. Se framânta zece minute, aluatul obtinut se înveleste într-o foaie de plastic si se lasa pentru 20 de minute într-un loc calduros. Sosul se obtine din usturoiul taiat felii subtiri care se caleste în ulei de masline încins. Dupa un minut, se pun rosiile din conserva cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amesteca bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De multa vreme caut o solutie cu care sa-mi curat bine si USOR mobila de bucatarie ... am tot incercat tot felul de solutii, de combinatii, cumparate, facute in casa ... nimic nu m-a multumit ... Pana intr-o zi, cand am primit de la cineva un recipient micut, cu un lichid verzui in el ... mi-a zis sa il incerc ... Ei bine, l-am incercat, si de atunci sunt DEPENDENTA !!!! Nimic nu curata mai bine, mai usor si mai frumos, mobila mea de bucatarie !!! Solutia se numeste Kitchen Cleaner si este de...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... noua provocare Electrolux Passion4Cooking de Ziua Copilului. Monkey bread e o chestiune atat ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Se amesteca toate legumele între ele, morcovul poate fi ras sau taiat rondele, si se adauga tonul împreuna cu condimentele. Pe lânga faptul ca este satios, este si foarte sanatos!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sângele proaspat de porc se pune într-o cratita si se acopera cu apa rece. Dupa ce s-a închegat, se adauga putina sare si se lasa la fiert câteva minute. Apoi se scoate cu o paleta si se pune la racit. Într-o cratita mare se fierb timp de 2 ore soriciul si carnea de porc, împreuna cu 2 linguri de sare si foile de dafin. Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat împreuna cu sângele fiert. Orezul de pune la fiert la foc mic timp de 10 minute, dupa care se scurge de apa. Ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nautul trebuie pus în apa de seara, la fel cum se procedeaza si cu fasolea. Apoi se fierbe pâna când bobul devine usor de pasat. Împreuna cu putin din apa în care a fiert, nautul se paseaza în blender pâna când obtinem o pasta cremoasa. Daca vi se pare tot vâscoasa, mai adaugati putina apa. Se completeaza cu zeama de la o lamâie medie si cu cele 2 linguri de pasta de susan (tahini), un praf de sare si putin piper. Înainte de servire, se presara putina boia si se serveste cu mare...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se iau primele 3 ingrediente(uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Nu cred ca am ajuns sa va spun ca locul in care ne-am cazat a fost, de fapt, la vreo 4 km. departare de Omis...departe de lumea dezlantuita :P ...dar cu toate astea, in putinele zile pe care le-am petrecut pe tarmul Marii Adriatice, am "poposit" zilnic in Omis, pe stradutele lui inguste si cochete...si pe la restaurantele ademenitoare in care am servit tot felul de specialitati-bunatati, cea care m-a impresionat cel mai tare fiind burekul :P M-a cucerit intru totul si acum nu imi ramane decat...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Ingrediente: Pentru Blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina 1 plic zahar vanilat un vf de cutit sare Pentru crema ganache: 400 gr ciocolata amaruie 400 ml frisca lichida Pentru gogosele: 1 cana apa 1/2 cana ulei 200 gr faina 4 oua Pentru crema de smantana 600 gr smantana acra 100 gr zahar pudra 150 gr mascarpone 1 lingurita coaja de lamiae/portocala 1 cutie kirsch grutze Pregatim prima data, compozitia pentru blat, e bine ca ouale sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com
... ne prezinta blogul ei "Toata ziua in bucatarie" . Daaa chiar asa ... Timisoara! ... si scriu pe blogul Toata ziua in bucatarie ... da toata ziua in bucatarie! Pentru ca-mi place sa stau in bucatarie ... o vizitati pe Andreea care e "Toata ziua in bucatarie" si face o mancare ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ai stat, ai cautat retete, ai experimentat tot ce nici cu gandul nu ai crezut ca este posibil, in speranta ca masa de acest An Nou va fi una cu adevarat speciala. Pe langa traditionalele preparate pe care le pui pe masa in fiecare an, iti oferim acum trei retete inedite, care vor imbogati "oferta" pentru invitatii tai. File de porc cu mere si varza Un fel de mancare special, care se poate prepara in mai putin de 30 de minute. Ideal, nu-i asa? Unde mai pui ca ingredientul de baza este carnea...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intii de toate, topim untul la MO sau "in baie de aburi"... (cam asa as vrea eu o baita la ora asta...), apoi il mixam impreuna cu zaharul, pina ce acesta din urma se topeste (din dragoste...) si obtinem o crema spumoasa. Intr-un castronel punem ouale dupa ce le-am dezbracat de coaja si le zbatem putin impreuna cu cele doua linguri de lapte. Apoi adaugam peste crema de unt, un pic din compozitia cu oua, un pic din faina cernuta impreuna cu praful de copt, pina terminam de incorporat toate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In fiecare an, la masa de Revelion, dupa ce ai "jonglat" cu diverse arome, iti doresti sa gusti ceva dulce, special pregatit pentru acest moment unic din an. Daca in restul timpului te multumesti cu prajiturile clasice, care se prepara rapid si cu care te-ai obisnuit, de Revelion cu siguranta iti doresti sa incerci ceva nou, deosebit. Indiferent ca beneficiezi de ajutorul unui membru al familiei sau nu, poti pregati singura prajituri speciale, de sarbatoare, cu putina imaginatie si efort. ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastravul eviscerat se umple cu lamâia taiata felii, dupa care se împacheteaza individual în staniol si se pune la tava. În jumatate de ora ar trebui sa fie gata, asa ca fiti cu ochii pe ceas! Între timp, sparanghelul se trage la tigaie în putin ulei, si se lasa la racit pâna este gata pestele. Se verifica fragezimea carnii cu furculita. Sparanghelul se amesteca cu putin otet si se formeaza un pat pe care ulterior vom pune carnea. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un vas se încalzeste laptele si smântâna, la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc si se adauga granulele de gelatina. Se amesteca bine si se lasa la racit lichidul timp de 10-15 minute. Se ung 4 forme conice, sau cescute de cafea, cu putin ulei si se toarna lichidul din vas în ele. Când lichidul este rece se introduc formele în frigider pentru minimum 2 ore. La servire, formele se rastoarna pe o farfurie....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tortul este imbracat in frisca. Cele doua inimioare sunt din jeleu rosu (se gaseste la pliculet -Dr. Otker). Am preparat jeleul dupa instructiunile de pe plic si l-am turnat intr-o forma(doua inimioare unite), pe care in prealabil am uns-o cu ulei. Cand s-a intarit jeleul, am pus inimioarele pe tort, apoi am colorat putina frisca(as fi vrut sa obtin culoarea rosie , dar avand doar colorant lichid la vremea aceea, a iesit roz...) si am facut broderia pe tort.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ne-am prins de ce ziua poarta pantaloni scurti si seara cate un pulover grosut. E frig. Ziua ai si 25 dar pana ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Simt nevoia sa va marturisesc ca ma simt putin vinovata fata de voi, cititorii mei fideli, ca v-am neglijat in ultimul an si am postat retete atat de rar. Pe de alta parte insa vreau sa va multumesc, pentru ca datorita voua, cei care prin comentariile lasate ati apreciat in mod special retetele mele festive, am reusit sa-mi canalizez priceperea catre un proiect de suflet despre care
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com