Cauta in 21.294 retete
Daca folosim ciuperci proaspete, le spalam, le taiem felii si se pun la fiert în apa cu sare timp de 5 minute. Dupa fierbere se calesc în putin ulei. Cele din conserva se spala si se prajesc si ele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia. Orezul se spala în apa si se prajeste putin într-o tigaie mai mare încinsa cu ulei pâna devine sticlos. Se adauga 4 cani cu apa si se fierbe la foc mic pâna scade apa. Se mai adauga sare dupa gust. La sfârsit, se adauga si ciupercile.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de post si mancare pentru vegetarieni. In rolul principal cartoful. Cateva ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... indicate ingrediente la mesele festive vegetariene, in special la care exista ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tocana de legume spaniola ( pisto ) este inrudita indeaproape cu ratatouille -ul frantuzesc cu care are multe in comun, dar isi tradeaza totodata si influenta maura. Originar din sud estul Spaniei, regiunea Murcia, pisto se serveste cu oua ochiuri desupra, practica intalnita in nordul Africii unde ouale se servesc amestecate cu legume si multe rosii (vezi omleta marocana , regasita cu mici diferente si in Tunisia, Algeria, etc.). Un fel de mancare gustos si usor, excelent ca garnitura sau ca...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încinge cuptorul la 230 de grade Celsius Pe o tava de aragaz, asaza o foaie pentru copt Pune sparanghelul si ciupercile într-un bol stropeste cu uleiul de masline, apoi presara rozmarimul, sarea si piperul. Amesteca bine si asaza sparanghelul si ciupercile în tava, într-un strat uniform. Pune la cuptor si lasa timp de 15 minute, pâna ce sparanghelul se înmoaie putin.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este o reteta unde predomina ingredientele vegetariene, quiche a fost considerat mai mult ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toaca marunt ceapa, pe care o calesti în ulei încins laolalta cu morcovul taiat rondele. Adauga mazarea, toarna apa pâna acoperi amestecul de legume si lasa oala la fiert timp de 10 minute. Când morcovii sunt fierti, taie marunt rosiile decojite si adauga-le. Pune sare si piper dupa gust si lasa oala la fiert înca 10 minute. Când mâncarea este fiarta, presara marar verde, tocat marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -aromat-picanta, aceasta compozitie de toamna este o desfatare pentru iubitorii mancarurilor vegetariene. [readalso] Vezi si reteta de Supa crema de dovleac . [/readalso ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de caracter specifica Toscanei si mancarurilor florentine. Iar daca in regiunea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... locurile turistice gasiti cam toate mancarurile definitorii pentru cultura culinara belgiana ... si din bunatatile ,,uscatului", din mancarurile si fripturile atat de deosebite ... . Una dintre cele mai speciale mancaruri ale Belgiei este Konijn in ... este neaparat un paradis al vegetarienilor. Cu toate acestea, andiva este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... larga de feluri de mancare: mai multe tipuri de carne, mancaruri vegetariene, preparate traditionale, dar si preparate etnice sau de inspiratie mai ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de la salate sau alte mancaruri si aveti prin preajma o bucata ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cat mai mult meniul. Asezarea mancarurilor tip bufet scoate cel mai ... mare, dar si preparate lacto-vegetariene, deserturi, fructe si amestecuri de ... gustari reci si calde, preparate vegetariene sau cu carne. [note] Pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Imam bayildi, tradus aproximativ prin expresia cutremurarea imamului (lider religios musulman), este o delicatesa vegetariana prin excelenta, simbol al bucatariei turcesti. Nu se cunoaste cu certitudine originea numelui sau insa exista cel putin trei variante care sugereaza de ce ar fi lesinat imamul la vederea acestei mancari. Prima, ca ar fi vazut pretul ingredientelor folosite; a doua, pentru ca ar fi vazut cantitatea de ulei folosita si a treia, si probabil cea mai apropiata de realitate,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu o multitudine de sortimente de mancaruri gata gatite sau de semi ... care 10-12 la halba), mancaruri traditionale bine preparate si servite ... extraordinare. In materie de localuri vegetariene, va recomandam restaurantul Lotus dar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Specific Asiei Centrale, dar mai cu seama tarilor nord africane, intersectand arome si mirodenii variate, cuscusul este prin definitie mancarea deserturilor, a locurilor salbatice si pustii, mancare exotica asemeni celor care o prepara. Istoria cuscusului este intrinsec legata de istoria evreilor sefarzi, alungati in secolul XV din Spania si Portugalia de Inchizitie si stabiliti in nordul Africii. Cuscusul se intinde ca o linie a istoriei, din vestul peninsulei Iberice, trecand prin sudul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Spectacol de toamna tarzie, cu ploaia batand rece in geam si caldura casei ripostand ferm. Si pe masa, raspandind aburi de bunatate, sta o cana de supa crema de conopida gata sa aduca sentimente bune . In textura moale si pufoasa a supei de conopida se asterne in tihna linistea sufletelor cu trupuri satule. O poezie de supa, simpla si curata. Portii: 6 Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 1 conopida de dimensiuni medii 1 cartof 1 ceapa mare 3 catei de usturoi 1,5 litru de supa de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... doua dintre cele mai cunoscute mancaruri malaieziene, ce se regasesc la ... se mananca cu curry-uri vegetariene si chutney (sosuri groase din ... musulmani si sunt binevenite dupa mancarurile picante dragi tuturor indienilor, indiferent ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
De cum da spanacul prin gradini (fie ca e primavara sau toamna), prin Ardeal si, pe alocuri, in Banat, incepe sa faca ochi(uri) prin cratita. O reteta importata din alte lumi si alte vremi, ce pastra initial un strop de rafinament frantuz, mancarea de spanac cu oua ochiuri s-a incapatanat sa ramana in interiorul arcului carpatic. Iat-o aici in  probabil- cea mai rafinata forma a sa, in care frunzele de spanac se contopesc in densitatea unui sos Bechamel. O reteta cu dedicatie pentru Raluca,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro