Cauta in 124.375 retete
... dupa o reteta Ana Pan, tortul Dobos nu poate sa va iasa ... . Incercati-l si veti vedea... Tortul Dobos se pregateste din 6 blaturi, care ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se poate servi. - 8-10 foi „Dobos”, 4 galbenusuri, 100-150 g zahar pudra ...
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Dobos-tort Cu Cacao Ingrediente 5 galbenusuri, 150 gr. zahar, 3 linguri faina ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Pentru foi: 8 oua mari, 160 gr. zahar, 120 gr. faina, 80 gr. unt, 15 ml rom. (cantitatile sunt 15 gr.faina, 20 gr.zahar, si 10 gr. unt pt. un ou pentru o foaie); crema: 250 gr. unt, 200 gr. zahar, 3 oua, 80 gr. cacao sau 150 gr. ciocolata de menaj, 3 linguri apa si o lingura rom; glazura: 150 gr. zahar tos pt. caramel, 2 pachetele vanilie. Mod de preparare: Foile: albusurile se bat spuma tare, se adauga tot zaharul tos si o lingura cu rom si se bat in continuare pana se intareste spuma. Apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tort Dobos Ingrediente BLATUL oua 6 buc zahar 150 g faina 150 g zahar ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Ingrediente Foi: 500 g de faina, 100 g de unsoare sau margarina, 100 g de zahar, 2 linguri de miere, 1 ou intreg, 200 g de lapte, o lingurita de amoniac, putina sare. Crema: 400 g de unt, 300 g de zahar, 250 g de apa, 100 g de faina, 2 oua intregi, o lingura de cacao, 1 plic cu zahar vanilat. Mod de preparare Se framanta toate la un loc, se imparte aluatul rezultat in 6 si se intind 6 foi care se coc pe dosul tavii (foile trebuie sa ramana albe. Se amesteca ouale cu zaharul, faina, cacao si...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
10 oua, 200 gr. zahar pudra, 120 gr. faina fina, coaja rasa si zeama de la o lamiie, unt; Crema: 6 oua, 200 gr. zahar, 200 gr. unt, 6 batoane(linguri pline) ciocolata rasa, 4 linguri apa Mod de preparare: Galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamiie se freaca pana se obtine o crema. Se adauga albusurile batute spuma si faina putin cite putin, amestecand incet. Din aluatul obtinut se fac zece foi subtiri cat muchia unui cutit si se coc intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt. Cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blatul: 10 albusuri si galbenusuri, 10 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita rom.Crema: 8 oua, 8 lingurite zahar, Afulgi de ciocolata, un pachet unt, 1-2 lingurite rom Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor. Se intind cateva linguri de aluat pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 galbenusuri, 150 gr. zahar, 3 linguri faina; crema: 4-5 oua intregi, 250 gr. zahar, 3 linguri cacao, 250 gr. unt, o lingura apa Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc foile in forma de tort, unsa si presarata cu faina. Intre foi se pune urmatoarea crema: se freaca ouale cu zaharul, se adauga cacao subtiata cu apa, se amesteca pe baia de apa pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Tort Dobos Ingrediente Pentru foi: 8 oua mari, 160 gr. zahar, 120 ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Faina se amesteca separat cu cacaoa. Se pune laptele peste faina si se amesteca bine inainte de a-l pune pe foc, ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune vasul pe foc mic si se amesteca incontinu sa nu se prinda crema de vas. Ciocolata se rupe bucati sau se da prin razatoare. Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... si taiate . Pentru foaia de dobos : mixam albusurile spuma tare, adaugam ... . Asamblare : blat - crema - foaie de dobos - glazura de ciocolata - fulgi de ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... marcheaza) . Apoi se pune peste dobosul deja umplut si sa da ... marcheaza) . Apoi se pune peste dobosul deja umplut si sa da ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Reteta: Tort dobos Ingredientele retetei culinare: Blat: => 8 oua => 160 g zahar => 120 g faina => 80 g unt SAU POTI CUMPARA FOILE DIN COMERT Glazura: => 150 g zahar tos Crema: =&a ...
Reţetă de pe www.retetelebucatarului.ro
... trebuie sa incercati si tortul dobos, un deliciu pentru papilele gustative ... prezentare pentru o portie de tort dobos, decorat cu bucatele de alune ... , cacao Fotografia prezentata in reteta de Tort dobos apartine Stu Spivack ...
Reţetă de pe www.retete-on-line.ro
... Dobos Torte, referred to as drum torte, is a lavish Hungarian sponge ...
Reţetă de pe bucatarasul-vesel.blogspot.com
... de vremurile copilariei. Acest Tort Dobos este una din retetele cu ... va sfiiti sa serviti tortul dobos alaturi de vinul Sfanta Ana ...
Reţetă de pe www.bucatareselevesele.ro
... ". Mama mi-a adus aminte de dobos cand ne plimbam impreuna prin ... coceam 5-6 foi de pandispan pentru dobos. Cu crema era simplu, da ... aducem aminte cu totii de dobosul copilariei noastre, luat de la ... pe ambalaj si o intindem peste dobos. Ce ziceti, a fost rapid, nu ... amintiri placute legate de prajitura Dobos si sa o devorati cu placere ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... marcheaza) . Apoi se pune peste dobosul deja umplut si sa da ...
Reţetă de pe www.wikifood.ro
Un desert fabulos ce nu necesita o introducere extra sonora. Imaginile ii spun povestea... Blat ( pt 6 foi) 6 oua+125g zahar+140g faina+35g unt topit si racit - se separa ouale - albusurile se bat cu 2/3 din zahar, galbenusurile cu restul - se amesteca cele 2 compozitii, apoi se adauga alternatic si cate putin faina si untul - se coc 6 foi subtiri, cca 7 minute la 370F (187C) pe tava asternuta cu hartie de pergament - se lasa la racit pe hartia de pergament pe care s-a copt * am facut 3 foi...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com