Cauta in 139.626 retete
... facut aseara din nou tochitura moldoveneasca mai mult pentru a reface pozele ... de vara . Facem des tochitura moldoveneasca, mai ales in perioadele reci ... am purces in micuta noastra bucatarie de bloc si am facut o reteta de tochitura moldoveneasca... Asadar ingrediente: carne de porc ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Pentru aluat iti trebuie: 1-1,5 kg faina 500 ml api calduta 1 cub de drojdie sare. Pentru umplutura iti trebuie: 500 g branza de vaci 400 g telemea de oaie 3 oua. Pregatesti asa : Pui jumatate din cantitatea fainii intr-un vas mai mare, adaugi sarea, apa calduta si drojdia (dizolvata in apa calda cu zahar) si framanti un aluat mai moale. Lasi la dospit circa 2 ore intr-o incapere mai calda si amesteci cand creste aluatul (trebuie sa creasca de 3 ori). Dupa aceea pui restul de faina si...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Iti trebuie: 2 oase de porc 2 cepe fidea 4 linguri zarzavat de la borcan 1 lingura bulion 1 l bors acru sare piper vegeta. Pregatesti asa: Pui oasele taiate bucati la fiert in 3 I de apa, iar dupa ce a fiert carnea de pe oase si ai luat spuma, pui ceapa cu zarzavatul. Cand a dat intr-un clocot torni borsul, potrivesti de sare, piper si condiment, adaugi apoi fideaua si bulionul si mai lasi la fiert 10 minute. Pofta buna!
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Iti trebuie: 1,5 kg branza de vaci 1 kg faina 50 g drojdie 600 g zahar 375 ml lapte 9 oua 1 lamaie 200 g margarina 100 g stafide sare 3 plicuri de zahar vanilat 100 g gris 100 g smantana 1 ou 50 ml lapte pentru uns. Pregatesti asa: Dizolva drojdia in putin lapte caldut, adauga 50 g faina si 50 g zahar si lasa la dospit. Dupa 15 minute, adauga 250 g de zahar, restul de lapte si faina, margarina topita, trei oua intregi, sare, jumatate din coaja rasa de lamaie si stafide, 1 plic cu zahar...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Iti trebuie: 500 g carne de pui 1 morcov 1 telina 1 radacina pastarnac 1 ceapa 2 ardei grasi colorati 1 legatura leustean 30 g taitei grasi 500 ml bors sare 100 g smantana. Pregatesti asa: Fierbi carnea de pui in 4 l de apa cu sare, dupa gust, circa 15 minute, apoi iei spuma. Cureti si tai bucati morcovul, ceapa, telina, ardeii si pastarnacul. Adaugi legumele in ciorba si le lasi sa fiarba circa 30 de minute. Pui taiteii si mai lasi sa fiarba timp de 5 minute. Adaugi borsul fiert in...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... e cam complicat sa stai la bucatarie cu o mana pe aparat si ... moldovenesti. Poate n-o fi ea chiar moldoveneasca, pentru ca pestele sarat vine ...
Reţetă de pe povestigustoase.com
... faptul ca este o mancare traditionala moldoveneasca, cartofii prajiti pentru Povestelnic reprezinta ... locul de onoare in dulapul-bucatarie, un cutit ascutit foc (azi ...
Reţetă de pe povestigustoase.com
... cu carne de porc Tochitura moldoveneasca Varza cu friptura de porc ... care nu-mi lipsesc din bucatarie Cum sa depozitam corect mancarea ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
carne de porc 120 g carnaciori cabanos 80 g ficatei de pui 80 g telemea 120 g ou 1 Mod de preparare Carnea, cabanosul si ficateii se prajesc in ulei. Intre timp se pregateste o mamaliga. Cand este gata mamaliga se ia cu polonicul si se pune pe un platou. Langa aceasta se pune un ou ochi si se adauga putin piper pe deasupra. Alaturi se pune branza data prin razatoare si pe urma se adauga si carnea pregatita in prealabil. Pofta buna!
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
carne de vita 700g (cu os) morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 ceapa mare 1 orez 2 linguri oua 2 smantana 1 cana ulei 1 cescuta bors 1 l leg. leustean 1 sare piper Mod de preparare Spalati bine carnea si oasele si puneti-le la fiert in 4 l apa rece si putina sare. Cand incepe sa fiarba, luati spuma de cateva ori, apoi adaugati zarzavatul spalat si tocat marunt. Cand carnea este fiarta, adaugati orezul si acriti cu borsul fiert separat. Potriviti de sare si piper si dregeti ciorba...
Reţetă de pe bucataria.realitatea.net
... pranz. Papanasii prajiti, de origine moldoveneasca, sunt replica papasanilor fierti de ... bine intr-un robot de bucatarie sau folosind un mixer de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cunoscuta drept Julfa, o delicatesa veche, moldoveneasca. Mi-a fost insa greu sa ... spunea in cartea sa, Din bucataria taranului roman : "Pelincile Domnului, turte ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Un tort racoritor, dulce acrisor, de vara, sub forma de piramida din clatite umplute cu visine si acoperit cu multa frisca. Este un desert de inspiratie moldoveneasca si se mai numeste si ,,Cusma lui Guguta". Eu am aflat de existenta lui dupa ce a fost preparat la ,,Cireasa de pe tort", iar dupa o cautare [&] The post Tort de clatite cu frisca si visine appeared first on Bucataria - marea aventura .
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com