Cauta in 21.292 retete
Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos . Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pune hartiute in tava pentru briose. Topeste untul, ciocolata si zaharul impreuna cu 100ml apa calda intr-o oala, amestecand ocazional, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Adauga ouale si extractul de vanilie in amestecul de ciocolata. Adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si mixeaza pana la omogenizare. Adauga cu lingura aluatul in tava pentru briose, si lasa deoparte 5 minute inainte sa dai la cuptor pentru 20-22 de minute. Dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda... colinde... si asteptarea lui Mos Craciun. Asadar ingrediente : 300 gr faina 150 gr unt 150 gr zahar pudra 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt un varf de cutit de sare Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
8 cepe, 3-4 cepe, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual piper, sare Mod de preparare: Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sunt gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
un blat de tort(cumparat sau facut in casa), doua budinci de cacao si una de vanilie, ciocolata, biscuiti simpli, zahar Mod de preparare: Se prepara budincile conform indicatiilor de pe plic. Intr-un vas se prepara un sirop din zahar si apa cu care se insiropeaza blatul de tort taiat in prealabil in doua. Tortul se umple cu una din budincile de ciocolata, iar pe deasupra se orneaza in felul urmator: suprafata tortului se imparte in doua jumatati egale: o jumatate se umple cu budinca de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ca sa puncteze la impresia artistica, Un morcov facea echilibristica Pe marginea oalei cu zacusca l-am vazut Dar l-a distras o vanata si a cazut. INGREDIENTE pentru zacusca 500 de grame de vinete, cantarite dupa ce au fost coapte si decojite 250 de grame de morcovi curatati de coaja si razuiti 400 grame ardei copti, [&] Post-ul ZACUSCA CU VINETE, ARDEI SI MORCOVI apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
3 buc. morcov, 1 buc. telina, 2 buc. pastirnac, ceapa, patrunjel, 2 foi varza, 2 buc. praz, 2 1/2 l apa, sare, 200 gr. suc de rosii, 1-2 linguri untdelemn, piper Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cind zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 ml.frisca lichida 2 lingurite zahar pudra 100 ml smantana dulce 2-3 plicuri intaritor de frisca Se pun toate impreuna intr-un castron si se bat cu mixerul la viteza ceea mare citeva minute(atita cit v-om avea o frisca destul de tare ).Se va orna dupa preferinta tort-ul cu citeva ore inainte de servire dupa care se va pune la rece. Frisca va sta bine pe tort deoarece are in ea si smantana
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
4 kg varza,2 kg gogosari,1 kg castraveti,1 kg ceapa, 1 kg gogonele, 1 kg morcovi, 1l otet, 250 gr zahar, 100 gr boabe mustar, 10 gr piper, foi de dafin, sare Mod de preparare: Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii, castravetii in rondele cat mai subtiri. Cele de ceapa se desfac in inele, castravetii nu se curata. Gogosarii se aleg bine de seminte si fibrele iuti din interior. Se sareaza totul si se lasa pana a...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 5 kg vinete 2 kg ardei capia 2 kg rosii 1 kg ceapa 1/2 l ulei sare, piper Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii. Se curata se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Adaugam vinetele si ardeii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca adaugam si rosiile date pe razatoare si mai fierbem aproximativ 30 minute. Punem zacusa fierbinte in borcane (borcanele trebuie sa fie curate si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si jumatate (pina scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 g smochine, 125 g curmale fara simburi, 125 g prune uscate fara simburi, 100 g stafide, zeama de lamiie, 3 linguri nuci macinate, 100 g frisca Mod de preparare: Prunele si smochinele se lasa sa se moaie peste noapte in apa, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu stafidele si curmalele. Se amesteca cu nucile macinate si cu zeama de lamiie. Se pune aceasta compozitie in pahare si se acopera cu un strat de frisca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru. Mod de preparare: Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. telina, 2 buc. morcovi, 1 buc. pastirnac, 2 buc. mere, 300 gr. maioneza Mod de preparare: Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu maioneza, se pun pe platou. Mod de servire Se servesc ca antreu
Reţetă de pe www.retete-bune.com
morcov, ardei gras, gogosari, fasole verde, conopida, castraveti, ardei iute, hrean, telina - radacina, frunze, gogonele, sfecla rosie, varza rosie, casreaveti; sare, otet, apa, foi de dafin, piper, usturoi Mod de preparare: Toate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, piperul si cu apa la un litru de otet 1 1/2 apa. Cind otetul a fiert se toarna peste zarzavaturi si se acopera cu capacul. Mod de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... se potriveste gustul sarat. Aceasta zacusca se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... servire Se poate pastra pe iarna sau se poate servi rece ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... -vie.blogspot.com/2011/06/zacusca-raw.html Ingrediente: 1 ardei gras ... sare si piper si gata zacusca, e un deliciu extrem de sanatos ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
1/2 kg ulei, 1 1/2kg ceapa, 1 1/2kg morcov, 3 kg gogosari (sau capia) copti, 3 kg rosii (numai sucul, 1 1/2 kg peste (poate fi si macrou), sare, mirodenii Mod de preparare: In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com