Cauta in 16.331 retete
Punem apa la incalzit un pic sa fie asa ca apa de vara ,intr-un vas punem cubul de drojdie si un pic de sare ,peste drojdie adaugam apa sa inmuiem drojdia si apoi vom framanta un aluat potrivit de tare ,dupa care il lasam la crescut cam o ora.Punem ulei in tigaie si lasam sa se infierbante bine apoi punem o turta la prajit pe o parte si pe alta.Dintr-un kg.de faina ne iese cam 10 turte prajite!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai! I ngrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul ... in doua si facem doua foi care se coc separat pt ... alte scopuri de ex.cornulete ,foie pt prajitura cu brinza,mere ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... -l in doua. Intindeti cele doua foi cu vergeaua (sucitorul, merdeneaua), acoperiti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bunatati. Fie ca alegem o reteta traditionala de cozonaci moldovenesti, sau alte ... la colectia noastra Retete Cozonaci Traditionali pentru toate gusturile si poftele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile  si se bea si mananca tot atat  e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... castravete.[/note] [important]In mod traditional, iaurtul si apa se omogenizeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Voi incerca sa va dau cateva idei de meniu, cu retetele realizate deja pe blogul meu. Voi reveni si cu alte exemple... Melcisori de Bougogne - Escargots de Bourgogne Boeuf Bourguinon Mihalt in bacon si rosii chery la cuptor Buturuga cu crema de castane si ciocolata - Buche chocolat marrons
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta este cunoscuta si sub numele "sarmale imprastiate" sau de Varza a la Cluj, am incercat-o si am gasit-o foarte buna si usor de realizat. Este tipul de reteta familiala care poate fi servita chiar si cand aveti invitati la masa, mai ales ca dintr-o varza facem 8-10 portii. Pregatiti totul inainte in vasul de gratin si il puneti in cuptor timp de 30-40 minute inainte de a-l servi. Compozitia este aceiasi ca si pentru sarmale, dar carnea nu o rulam in foile de varza murata, ci o ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
O mare parte dintre preparatele pe care le pregatesc de Sfintele Sarbatori Pascale sunt cele traditionale. Oua vopsite, drob, stufat, bors de miel, cozonaci si pasca nu trebuie sa lipseasca de pe masa traditionala de Paste. In plus, de fiecare data aleg si alte retete avand ca tema Primavara: flori si gaze, iepurasi si vrabiute, soare, verdeata, bucurie, veselie, pe scurt, renasterea naturii.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Pentru foi: tava mare de38/28cm 600g faina 200g untura (unt ... ce se imparte in doua foi. Prima foaie se intinde in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Facem aluatul, adica peste faina adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, sarea, zaharul ,doua oua, laptele dulce , framantam bine si lasam 25 de minute la dospit. Intindem foaia cu telul pana obtinem o foaie subtire.Adaugam ingredietele astfel, intai ungem cu sos de rosii ,adaugam bucatile de salam, rosiile taiate feliute,oregno, piperul si la urma cascavalul. Introducem la cuptorul incalzit pentru 25-30 de minute. Scoatem de la cuptor si servim calda dupa preferinta . Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro