turta in foi traditionala
Pagina 5 din 5
... porc dar si de vita, traditionala friptura de porc (cine nu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sau rece si, in mod traditional, se serveste garnisita cu partea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se toaca ceapa marunt ,se pune la calit si se lasa sa se raceasca. Se spala orezul si se pune la foc mic pentru 10 minute , dupa care se lasa sa se raceasca.Verdeturile se spala, se toaca marunt si se adauga totul peste carnea tocata.Se adauga bulionul, sarea si piperul, se amesteca si ne pregatim sa rulam sarmalutele. Pe fundul oalei se pun frunze de vie, cateva cotoare de leustean si patrunjel verde, un rand de sarmale si cateva rosii chery si tot asa pana terminam sarmalele. Deasupra se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sau reteta de unde a pornit totul! :) Ingrediente 400 gr de faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare 200 gr unt 170 gr zahar brun 170 gr zahar esenta de vanilie 2 oua mari 300 gr ciocolata Mai intai se freaca bine untul cu zaharul alb. Se adauga zaharul brun si se continua cu mixerul pana obtineti o pasta. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat aluatul, se incepe adaugarea fainii amestecata cu praf de copt si sare. Se adauga treptat, in ploaie, in timp ce se...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... pachet foi de placinta + 800g branza sarata 5 oua 400ml smantana 1 legatura ... Bella, acestea pachete au cate15 foi de placinta, deci am folosit ... mare de la aragaz asezam 5 foi, unse cu unt, punem jumatate ... umplutura, asezam cu grija celelalte 5 foi, turnam restul de umplutura si ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Sunt cele mai simple foi pt CREMES. Facem 2 aluaturi diferite. Primul ... in doua si facem doua foi care se coc separat pt ... alte scopuri de ex.cornulete ,foie pt prajitura cu brinza,mere ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... -l in doua. Intindeti cele doua foi cu vergeaua (sucitorul, merdeneaua), acoperiti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Punem apa la incalzit un pic sa fie asa ca apa de vara ,intr-un vas punem cubul de drojdie si un pic de sare ,peste drojdie adaugam apa sa inmuiem drojdia si apoi vom framanta un aluat potrivit de tare ,dupa care il lasam la crescut cam o ora.Punem ulei in tigaie si lasam sa se infierbante bine apoi punem o turta la prajit pe o parte si pe alta.Dintr-un kg.de faina ne iese cam 10 turte prajite!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sunt perfecte umplute cu gem, dulceata, marmelada. Poti incerca sa le ungi cu nuca pisata amestecata cu miere de albine, sau crema de ciocolata topita amestecata cu smantana. Poti pune in aluatul de clatite cacao si vei obtine clatite maronii, foarte gustoase. Incearca sa le umplii cu mere rase si calite sau crema de vanilie. Evident pot fi servite cu frisca sau inghetata. Imaginatie sa ai! I ngrediente: 12-13 linguri cu varf de faina, 4 oua mari, 2 linguri rase de zahar pudra, un praf de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... bunatati. Fie ca alegem o reteta traditionala de cozonaci moldovenesti, sau alte ... la colectia noastra Retete Cozonaci Traditionali pentru toate gusturile si poftele ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente : 240 grame faina 130 grame zahar 65 ml apa 25 grame unt 1 ou 1/4 lingurita bicarbonat sodiu 1/2 lingurita scortisoara 1/4 lingurita praf de cuisoare 1/2 lingurita praf de ghimbir pentru glazura: un ou, 80 grame zahar pudra si o lingurita apa
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Clatitele sarate iti ofera o infinita posibilitate. Merg umplute cu piure de spanac, cu ciuperci (calite in ulei cu sare si piper, cu un catel de usturoi si legate cu sos alb), sau carne tocata (calita bine impreuna cu ceapa, sare si piper si un galbenus, doua). Nu in ultimul rand merg foarte bine cu varza murata, calita. Ruleaza clatitele sarate, cu ce umplutura vrei, aseaza-le intr-o tava unsa, care merge la cuptor, si lasa-le 20 de minute in cuptor, la foc potrivit. Serveste-le calde,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta clasica de gulas unguresc. Are exact gustul gulasului pe care l-am mancat in Ungaria. - 600 gr carne de vita mai moale (de la umar), taiata in cuburi de 2x2 cm - 2 linguri ulei sau untura - 2 cepe medii taiate fin - 2 catei de usturoi, feliati - 1-2 morcovi, feliute rotunde sau cubulete - 1 pastarnac, feliute sau cubulete - 1-2 frunze de telina - 2 rosii medii, decojite si taiate cubulete, sau 1 lingura pasta de tomate - 2 ardei verzi, taiati foarte marunt sau rasi pe razatoate -...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
300 gr. faina, 250 gr. zahar, 5 oua, 1 canita (pt. cafea) miere, 1 canita ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, 100 gr. nuci (taiate cu cutitul - facultativ), 1 lingurita scortisoara pisata, 1 varf de cutit cuisoare pisate, coaja de lamiie, esenta de vanilie, zahar pudra Mod de preparare: Se ard trei linguri de zahar, se sting cu o canita de apa si se lasa la racit. 5 galbenusuri se freaca cu zaharul, se adauga, pe rind, siropul de zahar ars, alternind cu faina. Se pune mierea intr-o ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Uneori simt nevoia sa experimentez in bucatarie, nu pentru ca sunt satula de retetele obisnuite ci pentru ca incerc prin mancare sa descopar culturi noi. Un exemplu puternic este aceasta reteta greceasca, pentru o supa cu ou si lamaie - este neobisnuita pentru bucataria romaneasca a supelor si ciorbelor cu o abundenta de ingrediente si este si o experienta interesanta din punct de vedere al gustului. Avgolemono este o supa cremoasa si acrisoara, usoara si simpla. Iata cum se prepara. Un piept...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Prin sudul incins al Romaniei, pe unde nuntile inca dureaza trei zile si se bea si mananca tot atat e nevoie de toata priceperea gospodinelor pentru a da sens resturilor de pasare (maruntaie, aripi, gaturi, picioare, etc.) ramase de la imparteala de friptura. Din aceasta pofta de viata olteneasca si in acest context practic s-a nascut ciorba de potroace, cea care se mananca in dimineata de dupa nunta, cea inca invaluita in misterele betiei din ajun. Caci nici soacra mare nu poate trezi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , se inmoaie in glazura pentru turta dulce si se usuca in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
PREGATESTI ASA Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt ! A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura ! Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com