Cauta in 21.294 retete
250 g orez, 100 g unt, 3-4 linguri cascaval ras, citeva ciuperci si resturi de carne (friptura, rasol), sare Mod de preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare. Se adauga ciupercile taiate feliute si inabusite in unt si resturile de carne taiate cuburi mari. Nu se amesteca. Se fierbe incet si acoperit. Mod de servire Se serveste cu cascaval ras
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Risotto nu e doar numele generic al orezului in italiana (din riso ) ci un mod unic si distinct de a-l prepara. Dens, cremos, risotto-ul nu se poate confunda nici cu orezul asiatic  uscat si desfacut bob cu bob  si nici cu pilaful pentru ca, in ciuda aparentelor, sub aspectul cleios si lipicios se ascund boabele de orez cu miez al dente. Principala caracteristica a unui risotto este fierberea prelungita a boabelor de orez scurt si rotund  Arborio , Carnaroli sau Vialone Nano  prin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un risotto cam neortodox  preparat la cuptor  dar tocmai de aceea mai simplu de realizat, in special de catre cei care se tem de inconsecventa bobului de orez. Cremos, dens, aproape ca o budinca, acest risotto poate fi, dupa caz, o delicatesa lacto-vegetariana, o mancare in sine sau o garnitura generoasa. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 450 grame de orez cu bob rotund (Arborio e perfect) 100 grame de unt 80 grame de parmezan 80 grame de fontina 80 grame de svaiter ras...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Spanacul estre trasatura de caracter specifica Toscanei si mancarurilor florentine. Iar daca in regiunea Venetto  prin Venetia si imprejurimi  este de la sine inteles un risotto cu dovleac, in Toscana suveran este risotto cu spanac. Prazul este celalalt amanunt al acestei creatii regionale dar care a cunoscut faima internationala incepand cu mijlocul secolului XX. Portii: 4 Timp de preparare: 45 minute Ingrediente: 350 grame de orez (Arborio, Carnaroli sau alt orez cu bob rotund) 70 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro