retete iraniene budinca de orez cu sofran
Pagina 3 din 5
1. Orezul integral se fierbe, se scurge si se amesteca cu putin ulei de masline, sare, verdeata dupa gust. 2. Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste 1 minute în apa clocotita. 3. Se pune ceapa tocata la calit, se adauga apoi pasta de ardei, condimentele si spanacul oparit. 4. Se amesteca bine împreuna, se mai lasa 5 minute, iar la final se adauga usturoiul pisat. 5. Se asaza orezul în farfurie, iar lânga el mâncarea de spanac.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune tofu pe gratar câteva minute pâna capata o culoare. Orezul se fierbe si se lasa la racit. Buchetelele de broccoli se fierb la abur si se amesteca cu ulei de masline, usturoi pisat, sare si piper.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Orezul se trateaza la fel ca pentru pilaf, se spala bine ... , dar trebuie avuta grija ca orezul sa ramâna fierbinte pâna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încinge uleiul, se adauga condimentele si 2 catei de usturoi feliati. Se adauga pe rând legumele feliate, se înabusa putin împreuna, dupa care se pune apa cât sa le acopere pe jumatate. Se lasa la foc mic, sub capac pâna obtii consistenta dorita. Orezul se pune la fiert, dupa care se încorporeaza la final în ghiveciul de legume. Dupa ce se opreste focul, se adauga usturoiul ramas si câteva frunze proaspete de busuioc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru început, se curata si se feliaza portocalele, dupa care se calesc în unt. Apoi se prajeste orezul în grasimea rezultata, iar în momentul în care acesta prinde o culoare aurie se acopera cu apa si se lasa la fiert, fara a se amesteaca. În acest timp, mazarea si porumbul se pun la scurs, gogosarii se feliaza, iar tonul trebuie maruntit. Dupa ce a fiert orezul, se amesteca alaturi de celelalte ingrediente si se adauga sare si piper, dupa gust....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie rosiile pe jumate, se curata si se umplu cu o compozitie formata din orez fiert si ton in suc propriu. Se servesc reci, cu salata creata si smantana!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune orezul la fiert timp de 20 de minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. Procedeaza si cu boabele de fasole la fel. Prepara dresing-ul pentru salata, amestecând ingredientele. Într-un vas mare pune telina, salata verde, ceapa, toate taiate marunt si porumbul. Adauga peste orezul si fasolea, dupa ce, în prealabil, le-ai lasat la scurs. Amesteca ingredientele în vas si adauga dressing-ul. Amesteca din nou. Salata e gata!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , pune la calit în ulei ceapa, orezul si ciupercile. Lasa-le pe ... egala de umplutura formata din orez, ciuperci si ceapa. Mai apoi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se caleste putin ceapa, se adauga apoi morcovul si ardeiul taiate marunt. Se adauga putina apa si apoi orezul si se continua calirea. Se pun apoi ciupercile si se completeaza cu apa. Se pun apoi boabele de piper, piperul macinat si boiaua. Patrunjelul se adauga la sfarsit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pâine, amestecând constant. Pune orezul la fiert si foloseste supa ... maruntita, ceapa si telina. Când orezul e fiert de jumatate, adauga amestecul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga. Se fierbe în apa 100 g de orez; se scurge bine si se amesteca cu doua linguri de maioneza pregatita cu mustar si cu doi ardei copti, taiati marunt. Se umplu rosiile, se asaza pe farfurie, cu salata verde sau cu frunze de patrunjel împrejur.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Orezul integral se fierbe, se scurge si se amesteca cu putin ulei de masline, sare, verdeata dupa gust. 2. Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste 1 minute în apa clocotita. 3. Se pune ceapa tocata la calit, se adauga apoi pasta de ardei, condimentele si spanacul oparit. 4. Se amesteca bine împreuna, se mai lasa 5 minute, iar la final se adauga usturoiul pisat. 5. Se asaza orezul în farfurie, iar lânga el mâncarea de spanac.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Primul pas este sa se pregateasca o marinata din lapte de cocos, curry si sos de soia în care se introduc bucatile de pui. Aceasta combinatie se lasa la rece, în frigider, câteva ore. Carnea de pui marinata, scoasa din sos, se da prin fulgii de cocos, care apoi se pun din nou în marinata. Preparatul astfel obtinut se baga la cuptor, unde se lasa pâna când sosul se îngroasa si carnea se patrunde. Ca si garnitura, la acest fel de mâncare, se foloseste orezul în doua...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 200 g orez 750 ml supa 4 ardei greasi patrunjel 2 catei de ... otet sare, piper Se fierbe orezul in supa si se scurge ... cu un amestec format din orez, patrunjelul tocat, 2 catei de usturoi ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se amesteca fructele în robotul de bucatarie pâna devin cremoase. Amesteca tapioca, laptele si sarea la foc mediu, iar când începe sa fiarba trebuie sa reduci focul la minim si sa adaugi câte putin zahar. Perlele sunt fierte în momentul în care devin transparente. Se orneaza într-un pahar sau bol de sticla straturi de piure de mango, bucati de mango si budinca de tapioca. Credit foto: www.theworldwidegourmet.com
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in cand cate putina apa. Orezul, ales si spalat in multe ... cele 300 de grame de orez vom folosi 900 ml.de ... fiarba apa cu orezul, se adauga caracatita innabusita, sofranul, sare si piperul. Se lasa sa ... 10 minute se verifica daca orezul este fiert. Se adauga cubuletele ... 5 minute, dupa care caracatita cu orez poate fi servita. - 150 g caracatita, 300 g orez,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Încalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune orezul, untul si sarea într-un vas de iena, cu capac. Toarna apa clocotita peste orez si amesteca. Pune capacul vasului si baga-l la cuptor. Lasa-l timp de aproximativ o ora, pâna ce apa este complet absorbita iar orezul moale. Scoate-l din cuptor, amesteca cu furculita pentru ca boabele de orez sa nu fie lipite unele de altele si serveste fierbinte.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... serveste alaturi cu carnea de porc peste orezul fiert. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se pun la fiert quinoa, scortisoara, ghimbirul, sarea si laptele, sub capac, la foc mediu aproximativ 15 minute pâna ce observi ca boabele de quinoa devin transparente. 2. Dupa ce opresti focul se adauga nucile maruntite, iar dupa ce se raceste budinca se pune putin zahar nerafinat, dupa gust. 3. Feliile de banane se pun deasupra în momentul în care vrei sa consumi budinca. O alta optiune este sa pisezi banana si sa o amesteci cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Prepara budinca si frisca potrivit indicatiilor de pe ambalaj. Într-un vas de sticla pentru servit, pune jumatate din cantitatea de piscoturi sfarâmate, apoi jumate din cantitatea de budinca, banane, capsuni si frisca. Repeta apoi cu restul de ingrediente astfel încât sa obtii un desert delicios pe straturi. Acopera si pune la frigider pentru câteva ore înainte de a servi. Poti aseza toate ingredientele stratificat într-un vas mare sau în mai multe...
Reţetă de pe retete.eva.ro