Cauta in 21.294 retete
Se taie treimea inferioara a sparanghelului, se spala si se usuca pe un servetel de hârtie. Se pune uleiul de masline într-o tigaie mare, la foc mediu, se adauga sparanghelul si se gateste aproximativ 10 minute, amestecând din când în când. Când sparanghelul este aproape facut se adauga si semintele de pin. Se pune sparanghelul pe farfurii, apoi se presara parmezanul, sarea si piperul . Se serveste cald.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie capacelul ardeiului si se scot semintele. Vânata se lasa în coaja si se scoate miezul cu o lingura. Legumele se pun trei minute în apa clocotita cu putina sare, dupa care se scot si se lasa la scurs. În acest timp se scoate miezul rosiilor cu o lingura. Se pregateste umplutura: legumele se curata, se taie marunt si se pun la calit. Se lasa pe foc pâna se înmoaie usor. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca. Se adauga parmezanul si se amesteca bine. Se pune sare, piper si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata cartoful, morcovul si ceapa; se spala si se taie în bucati mai mari. Se pune un vas cu aproximativ 1 litru de apa la fiert; când apa da în clocot, se adauga legumele si un praf de sare. Se lasa sa fiarba 10 minute, se pune mazarea si se continua fierberea pâna se patrund toate legumele. Se adauga patrunjel si menta verde, apoi se paseaza amestecul cu blenderul, pâna când se obtine o pasta fina si cremoasa. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si zeama de lamâie....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste o tigaie uscata si se prajesc putin fulgii de ovaz, la foc mediu. Într-o cratita se pun fulgii prajiti împreuna cu laptele si se fierb la foc mic, aproximativ 10 minute, amestecând frecvent cu o lingura. Daca laptele scade prea mult, se poate adauga câte putina apa. Dupa aproximativ 5 minute de fierbere, se adauga sare. Sarea este foarte importanta pentru terciul de ovaz deoarece aceasta îi da un gust bun. Când s-a fiert se acopera si se lasa timp de 5 minute. Deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca într-un bol mic siropul de artar, sosul de soia, usturoiul, sarea si piperul. Se pune somonul într-un vas termorezistent si se toarna peste el amestecul de mai sus. Se acopera vasul si se lasa pestele la marinat, cel putin jumatate de ora (la frigider), trebuie întors pe ambele parti astfel încât marinata sa îl patrunda. Se încalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pune vasul cu peste în cuptor si se lasa 20 de minute (sau pâna când carnea se desprinde usor cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile se spala si se taie în patru. Usturoiul se curata si se taie marunt. Într-o tigaie mai înalta sau o oala se pune putin ulei de masline la încalzit, apoi se pune usturoiul si dupa câteva secunde se adauga rosiile. Se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 20 de minute. Înainte de a lua tigaia de pe foc, se pun si frunzele de busuioc, se gusta si se condimenteaza cu sare si piper daca mai este nevoie. Pastele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata si se taie castravetii cubulete. Se pun într-un blender castravetii împreuna cu un catel de usturoi, iaurtul, laptele, vinul alb si menta. Se mixeaza pâna se obtine o pasta fina. Se potriveste cu sare si piper, apoi se adauga uleiul de masline, zeama de lamâie si mararul, dupa care se mixeaza din nou. Supa se serveste bine racita, ornata cu marar proaspat si câteva frunze de menta.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se îndeparteaza frunzele exterioare si se taie anghinarele în jumatate, pe lungime. Se pun în apa cu sare si se fierb timp de 10-15 minute (este foarte important sa nu fie fierte complet). Apoi se scot si se pun la scurs. Anghinarele se asaza într-un vas termorezistent si se adauga supa de legume, fierbinte. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se presara deasupra anghinarelor împreuna cu putin piper proaspat macinat. Se adauga si brânza rasa si se introduc în cuptorul încins la 200...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Codul se spala si se usuca cu un prosop de hârtie. Într-o tigaie neaderenta se pune uleiul de masline si se caleste usor ghimbirul, apoi se adauga sucul de lamâie, mustarul si sucul de portocale. Se amesteca si se lasa la fiert un minut, apoi se adauga fileurile de cod. Se pune un capac pe tigaie si se lasa sa fiarba 6-8 minute la foc mic sau pâna când pestele este facut. Ai grija sa nu se sfarâme pestele. Când pestele este gata, se scoate din tigaie si se tine la cald. Portocala se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se oparesc bine rosiile, dupa care se decojesc si se pun în blender. Se pune apa la fiert si în ea se adauga orezul spalat. Apoi se pun morcovii si telina. Dupa ce s-au fiert, legumele se scot si se adauga în blender, alaturi de rosii. Ghimbirul se curata de coaja si apoi se da prin razatoare fina. Se pune amestecul din blender peste jumatate din supa de legume, se adauga uleiul de masline si jumatate din busuioc, tocat marunt, si ghimbirul. Se fierbe la foc mic înca 15 minute. Daca supa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala fileurile de peste si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se preîncalzeste cuptorul. Fileurile se pun într-o tava, potrivita ca marime, împreuna cu vinul, untul taiat cubulete si rosiile cherry taiate în patru. Pestele se pune la cuptor 7-8 minute la 200 grade C. Se serveste cald, împreuna cu o salata verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro