Cauta in 21.294 retete
... pune la rece. Umplere si ornare Umple piersicile cu crema rece ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea.Separat se freaca galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici,cu esenta si cafeaua solubila,se adauga si miezul de nuca prajit si maruntit,se amesteca pana la omogenizare..Se incorporeaza in bezea crema obtinuta mai sus apoi incorporam si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Se unge o forma de tort ,cu diametrul de 26 cm,cu margine detasabila,se tapeaza cu hartie de copt,se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Mama facea cea mai buna coliva. A invatat de la mama ei ... aduc si acum aminte de coliva pe care o facea bunica mea ... , este sa aiba multa nuca. Coliva se face cu rabdare, cu ... ). In timp ce se prepara coliva se rostesc rugaciuni pentru sufletul ... folosit : - 500 g arpacas/ grau pentru coliva - 1,5 cana zahar - 1.5 cana nuca macinata ... si se folosesc pentru a imbraca coliva)...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... retete traditionale, cum ar fi coliva sau racituri (sau cotoroage, cum ... ) o cantitate atat de mare de coliva, deoarece am avut de curand ... afisate mai sus, obtinand astfel o coliva simpla ori ajutandu-va de ... ornat :) Cam asa arata, asadar, o coliva traditionala, facuta in casa, pentru ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... . Pr. Prof. dr. Ene Braniste) Coliva (in limba greaca ??????? , in limba ... din arpacas (orz macinat dur). Coliva este o ofranda adusa de credinciosi ... scoaterea lor din osanda vesnica. Coliva este elementul principal, absolut necesar ... , crestinul se ingrijeste sa faca o coliva pe care s-o aduca la biserica ... la casa insa in majoritatea colivelor gasim grau/arpacas fiert, nuca ... e doar una...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (daca nu puneti suficienta sare, coliva nu pare dulce). Se adauga ... , framantand cu mana. Se aranjeaza coliva pe un platou, se netezeste ... si cernuti sau diverse ornamente. Coliva se pastreaza la frigider. - 1 kg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala graul in mai multe ape, stafidele se inmoaie in putina apa cu rom, nucile se dau prin masina. Se pune graul la fiert cu apa cat sa-l acopere (daca mai este nevoie, se adauga ulterior), pana ce se inmoaie bine, fara sa scada toata apa. Se adauga nucile, mierea, stafidele scurse. Se amesteca si se trage vasul deoparte. Cand se raceste, se adauga praful de scortisoara si un praf vanilat. Se decoreaza cu miez de nuca. - 4 cesti grau, 2 cesti stafide, 2 cesti nuci date prin masina, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de cutit de sare Pentru ornarea tartei 5 nectarine 5 kiwi 1 banana 2 cirese ...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
... la 1/2 lamaie, 50 g unt nesarat. Ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si un catel de usturoi. Ornare: patrunjel si lamaie felii. Livrare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... g frisca; ciocolata de menaj pentru ornare Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... brun, frisca si chimen pentru ornare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Blatul: 4 albusuri, 176 gr. zahar; crema: 4 galbenusuri, 66 gr. zahar, zeama si coaja de la 1/2 lamaie, 50 gr. unt nesarat; ornare: 2 dl frisca, 1/2 lingura zahar vanilat, felii de mandarine Mod de preparare: Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... exotice de culoare rosie pentru ornare, marar. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Fileurile de pangasius spalate si zvantate se stropesc cu suc de lamaie ,se sareaza si pipereaza dupa gust apoi se dau la rece cel putin o ora. 2.Legumele congelete se fierb 10 minute,in apa cu sare apoi se scurg bine. 3.Din fileurile de peste se fac corbete care se prind cu scobitori din bambus apoi sew umplu cu legume fierte si se aseaza unul langa altul,intr-o tavita.Se stropesc cu ulei apoi se toarna vinul alb sec,se pipereaza cu piper cu lamaie,se ung cu galbenusul de ou apoi se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1.Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile zdrobite,apoi faina cernuta si turnata in ploaie.Se tapeteaza o fotma cu margine detasabila cu hartie pentru copt,apoi se toarna aluatul care se da la copt ,la foc potrivit,cc.20 de minute.Se scoate blatul copt si se lasa sa se raceasca bine,apoi se taie pe orizontala in 3 parti. 2 Se da apa de sirop in cateva clocote ,impreuna cu zaharul,pana ce acesta se topeste apoi se da deoparte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In fiecare an incerc sa fac ouale in alt mod, aici aveti toate modelele folosite de-a lungul timpului, urmatoarele modalitati de facut : in coji de ceapa cu frunze si flori proaspete sau fierte in foi de ceapa si cu hartie creponata, facebook Modalitati de ornare aici : http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2010/04/oute-de-paste.html?m=0
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... timp pentru preparare iar de ornare ce sa mai spun. Pentru ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
... si 500 ml lapte rece; Ornarea: 150ml frisca (Creme patisserie de ...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com