Cauta in 20.697 retete
Se fierb toate legumele în apa cu sare si putin piper, apa fiind necesara doar cât sa le acopere. Cu cât aceasta scade, se mai adauga apa în completare. Separat, acelasi lucru se întâmpla si cu pieptul de pui, care este fiert pe jumatate înainte de a-l adauga în mâncare. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga si carnea si se lasa la scazut. Când ajunge la consistenta pe care o doriti, se adauga 2-3 linguri de bulion, si optional marar. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dana Savuica, gazda emisiunii "Dana de pica", difuzata pe Acasa tv,declara ca nu se descurca in bucatarie. Cu toate astea, ea este imagineaunei emisiuni care include si retete culinare. Intrebata care estemancarea preferata, ea spune: "Imi plac foate mult mancarurile cu vinete:salata, vinete la cuptor cu cascaval, vinete impanate." S-a hotarat totusi sa dezvaluie o reteta preferata cititoarelor noastre,si anume zacusca de vinete. Este nevoie de: 4 vinete, 4 ardei, 4 cepe, 4 rosii decojite,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am descoperit de curand mazarea Bonduelle si cea de la Uncle Statis la punga. Si mi-am promis ca never evern nu mai folosesc mazarea de la conserva sau borcan, ci numai cea congelata. E mai frageda, mai crocanta, boabele sunt mai mari si mai verzi decat la mazarea din borcan. Pentru reteta de azi: - 1 1/2 piept de pui - 400g (o punga) de mazare - o ceapa mica - ulei - 2-3 linguri cu varf de faina - 50 ml bulion (mai mult daca va place mai acra) - 300-400 ml de lapte - condimente pt pui -...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
10 legaturi mici de stevie 1 ceapa rosie cateva fire de ceapa verde 1 cescuta de orez 2 catei de usturoi 1 morcov 1 capia optional ulei de masline bulion delikat condimente: 1lgt curry, 1lgt boia dulce, turmeric si curcuma Calim ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit adaugam morcovul ras fin si ardeiul cubulete. Dupa ce le-am calit bine adaugam orezul si condimentele. Punem 2-3 linguri de bulion si amestecam sa nu se prinda. Separat punem stevia spalata si taiata fasii in apa clocotita cu...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 ceapa rosie 1 ceapa alba 1 albitura 1 morcov 2 ardei grasi 1-2 cartofi 1 cana de linte rosie patrunjel ulei masline condimente: curry, boia, coriandru cativa catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului Tocam cepele si ardeiul marunt, albitura o dam prin razatoarea mare si morcovul prin cea mica. Calim ceapa, usturoiul apoi adaugam ardeiul si la urma morcovul. Punem niscaiva condimente si apa fiarta sau zeama de legume. Adaugam restul legumelor si cand sunt aproape fierte adaugam lintea...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , incat am dedus ca si mancarea trebuie sa fie pe masura ...
Reţetă de pe spoonschallenge.blogspot.com
... cuptor. Aprindem cuptorul si lasam mancarea pana scade atat cat ne ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Picanta si aromata, densa si consistenta, aceasta tocana se regaseste, cu cateva nunate, in tot nordul Africii, din Egipt si pana in Maroc, trecand prin Libia, Algeria si Tunisia. Carnea de miel (si uneori de capra), pulpa sau spata, se fierbe inabusit in vas de lut  de regula tajine  impreuna cu condimente si legume pana se topeste in gura intr-o explozie de arome. Portii: 4-6 Timp de preparare: 3 ore Ingrediente: 1 kilogram carne de miel, oaie sau capra 1 ceapa mare 1 ardei gras 1 morcov...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . 3. Adauga la final rosiile, amesteca mancarea si serveste impreuna cu orezul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru ca asocierea vinurilor cu preparatele culinare este adeseori o provocare, Organizatia Somelierilor din Romania ( OSR 2011 ) ne pune la dispozitie un instrument deosebit de folositor: un ghid simplu cu ajutorul caruia se pot face acorduri intre vinuri si bucate. Nu este un material exhaustiv, ci doar un minim indreptar pentru cei care doresc sa serveasca un vin potrivit la masa. Ghidul este impartit in doua categorii: Vinuri rosii si Vinuri albe. La fiecare categorie exista...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mâncarea aceasta cu iz, aspect si usor gust de pepperonata italieneasca, nu-i pepperonata si nici italieneasca nu e. Dar seamana. Si e de post. Ar putea fi un început de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci si nici giuvece. E doar un amestec între toate ideile de mai sus, plus o tusa de coriandru pentru a usura o excursie mentala spre Asia. Pentru doua portii sanatoase aveti nevoie de trei ori patru ardei grasi si de o vânata. Daca nu-i sezon de vinete, puteti folosi vinete din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dupa un post lung de 7 saptamani, ne dorim o masa bogata si plina de bunatati. Cum sunt asteptati multi musafiri in vizita, gazdele trebuie sa fie la inaltime pe toate planurile, inclusiv cu un meniu adecvat pentru toate gusturile. [readalso] Citeste si Ghidul Fripturilor. [/readalso] Ceva bun .ro va ofera sugestii pentru un meniu de Paste ce imbina bucatele traditionale cu retete rapide si surprinzatoare, meniuri pentru personalitatea fiecaruia. Masa de Paste, fie ca vorbim de masa de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... mancare normala, de zi cu zi, o tocanita lipsita nazuri si poate ... fac din acest fel de mancare o binecuvantare dupa o zi de munca ... trageti vasul de pe foc. Mancarea de mazare cu carnaciori se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 1 kg de ardei 2 linguri de unt 2 linguri de faina 1 1/2 cani de lapte 1 lingura de frunza de leustean uscat sare dupa gust Pasta de ardei Mod de preparare: Se coc ardeii si se curata de coaja. Se pune o tigaie pe foc si se adauga untul. Dupa ce s-a topit untul, se adauga faina se amesteca cu atentie, dupa care se incepe adaugarea laptelui. Se amesteca in continuu. Dupa ce am obtinut acel sos alb, adaugam sarea, pasta de ardei si leusteanul uscat, in prealabil pisat in mojar. ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Trei preparate delicioase, cu ingrediente de vara. Totul gata in cateva minute, fara a fi nevoie sa folosesti aragazul. Ai nevoie de cateva rosii, avocado, ceapa verde, busuioc, usturoi, ulei de masline, iar pentru desert niste branza proaspata, fructe de padure, caise si biscuiti. Iata trei retete delicioase, pe care le poti prepara foarte rapid, fara sa apelezi la aragaz. Supa de rosii naturala Tartar de rosii si avocado Fructe cu spuma de branza
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente 1 kg frunze stevie 1 legatura ceapa verde 1 kg coasta vita 1 pahar bulion 1 pahar orez 1 ou sare,piper Mod de preparare Se prajeste coasta de vita in cateva linguri ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se inmoaie putin Se curata stevia se spala si se opareste in apa clocotita.Se scurge bine si se adauga peste coasta. Se compl;eteaza cu apa ,se adauga orezul ,sarea si piperul si se lasa la fiert. Cand e aproape gata se adauga bulionul si oul batut cu putina apa rece si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
by Alice albinutza A venit randul si acestei retete minunate. Asadar ingrediente: 1 1/2 kg ceapa carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuras, daca se poate numi asa) 200 ml ulei 300 gr masline 4-5 linguri sanatoase de bulion sare, piper, dafin, delikat Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper si se lasa la fiert pana se inmoaie putintel, cam o ora. Apoi se scoate si se prajeste putin pe ambele parti in ulei incins. Ceapa se taie rondele, julliene se...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
3 dovlecei, 1 ceapa, marar si patrunjel, rosii taiate din cutie, 3-4 linguri de ulei Mod de preparare: 1. Se spala dovleceii si se taie cubulete. 2. Se curata ceapa, se spala si se toaca marunt. 3. Verdeata se spala si ea si se toaca marunt. 4. Se caleste ceapa, apoi verdeata impreuna cu dovleceii. 5. Se adauga rosiile, se amesteca si se lasa cateva minute sa se caleasca si aceastea. 6. Se adauga 3-4 cesti de apa, si se lasa sa fiarba cam 15 min pana se inmoaie dovlecelul
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Prietena mea Vero ne face o invitatie: ''Va invitam la primul targ de handmade din anul 2010, care va avea loc la Casa de Cultura din Constanta. Targul se va desfasura intre 10-11 februarie 2010 intre orele 10:00-22:00.''
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com