Cauta in 21.292 retete
... = 20 de bani (o paine de 1 leu) 1 ou fier t = 40 de bani ... de cartofi (1 portie) Ingrediente 3 cartofi = 1 leu (3,5 lei/kilogram) 1 ceapa = 20 de ... patrunjel = 20 de bani (1 legatura = 1 leu) Mod de preparare Se curata ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Tortul asta l-am pregatit de Paste dar abia acum i-a venit randul la postat ca multe alte retete care asteapta cumintele. Gustul dulce-amarui al cremei de ciocolata a fost echilibrat perfect de sosul acrisor de visine si completat cu succes de stratul de frisca. Evident nu a mai ramas nimic! Si fiindca imi sunteti dragi am si un bonus pentru voi, o fabuloasa tarta cu ciocolata, ardei iute si zmeura pregatita de Catalina , o reteta grozava, cu poze foarte frumoase! pentru blat: 8 oua 8 linguri...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cand este urat afara parca iti vine sa te cuibaresti sub patura si sa nu mai iesi de acolo. Dar eu zic ca mai bine sa prajiturim niste banuti cu gem , asta ca sa ne treca starea de letargie, sa le facem o bucurie celor dragi si sa miroasa frumos in casa. Am gasit reteta de banuti cu gem intr-o revista de prin 2011 si mi-a placut ca se face usor, iar dupa ce am testat banutii , atat calzi cat si reci, pot sa-i recomand cu mare drag. Asadar, pentru banutii cu gem avem nevoie de: Ingrediente :...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Revin azi, dupa o placuta vacanta, cu un preparat ce ne aduce aminte de vacanta de vara nu de cea de iarna. Cum fructele de mare sunt pe placul nostru, profitam si le preparam in orice anotimp. Ingrediente pentru 2 - 3 persoane: - 300 g orez pentru risotto - 500 g fructe de mare (congelate) - 70 g unt - 2 catei de usturoi - 1/2 ardei gras rosu - 1 ardei iute uscat - 1 ceapa mica - 1 litru supa de legume (aproximativ) - 1 pahar de vin alb - patrunjel verde - 2 linguri parmezan - sare - piper...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
CONCURS INCHEIAT! Dragii mei iata ca mai este putin si se apropie mult astepata zi de 1 iunie, ziua copiilor din intreaga lume! Noi abia asteptam si ne-am facut multe planuri: vom merge la spectacole, ne vom juca in parc, vom face intreceri, dar vom si citi, fiindca e una din activitatile noastre preferate indiferent de imprejurare. Voua va plac cartile? Va recomand www.bebelibrarie.ro , un site prietenos si vesel care comercializeaza o gama diversa de carti, atent selectionate, carti pentru...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Intr-o era a poluarii, a fast-food-ului si a mancarurilor nesanatoase, din ce in ce mai multe persoane se orienteaza catre variantele sanatoase, dar care, totodata asigura necesarul de energie pentru intreaga zi. Asa a aparut dejunul Kollath, o alternativa la alimentele procesate termic sau chimic pe care le consumam la primele ore ale zilei. Dejunul Kollath de la Solaris Plant exista in trei variante: cea cu fructe deshidratate, cu goji si pin, precum si cu alune. Profesorul Werner Kollath,...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Daca cumva ati ajuns pe pagina aceasta si va intrebati de ce am postat o astfel de reteta simpla si de cand lumea, ei bine sa stiti ca n-am innebunit. Painica asta vine la pachet cu amintiri din vremuri frumoase ale copilariei. Bunica ne pregatea dimineata paine in ou si ne punea zahar alaturi, iar noi incingeam paine in el si mancam pana nu mai puteam. Alaturi aveam o cana de cafea cu lapte (adica cacao, dar asa ii ziceau bunicii) si era un mic dejun perfect. Si mama ne facea destul de des...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Sparanghelul sau asparagus (in limba latina) sau aspharagos (in limba greaca), denumit si hrana regilor , aparut si pe la noi prin magazine, este este o planta atat de versatila putand fi gatit intr-o multitudine de moduri: fiert in apa, prajit la gratar sau in ulei, la aburi sau copt in cuptor. In general lumea se cam fereste de aceasta leguma, motivul fiind, in mare parte, ca nu stie sa-l gateasca dar si pretul destul de ridicat. Acum, cu ajutorul internetului, descoperim o multitudine de...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Ingrediente: - o conopida ( de cca. 500 g ) - 100 g branza Emmentaler sau Gouda - 20 g unt - 1 lingura ulei de masline - 1 ceapa - 1 lingura mare mustar - 100 ml lapte - 20 g faina - sare, piper - pudra de nucsoara Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se spala conopida, se taie buchetele si se fierb in 500 ml apa cu sare. Dupa 10 minute se scurge apa si se lasa conopida sa se raceasca. Intre timp se prepara sosul de mustar: intr-o tigaie incapatoare se topeste untul impreuna cu 1 lingura...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Cu siguranta ati intilnit multe retete in care se folosesc nuci pecan. Cel putin in aproape toate retetele de peste ocean in care se regasesc nuci folosesc aceste fructe. Placinta cu nuci pecan este cea mai faimoasa, fiind o reteta clasica americana. Pecanul este un arbore specific Americii de Nord. Nucile de pecan sunt o excelenta sursa de mangan, au un continut de peste 70% grasimi si sunt bogate in acizi grasi omega 6. Eu am folosit nucile pentru prepararea acestor delicioase cornulete....
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Un desert atat de rapid incat in maxim 30 minute va buteti bucura de el! Un cheesecake descompus practic si prezentat in varianta la pahar. Gustos si foarte aratos e un desert ce ii va impresiona si pe cei mai exigenti musafiri. Pentru un plus de gust am folosit pastaie de vanilie de la Kotanyi si profit de ocazie sa va anunt ca la aniversarea celor 15 ani de activitate Kotanyi va invita la un concurs de exceptie cu indemnul: "Vrei bucatarie noua, hai rasneste cu noi doua!" Daca v-am facut ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Un desert savuros, foarte elegant si foarte usor de facut! Vulcanul de ciocolata e un adevarat rasfat, pe cat de usor e de facut pe atat de spectaculos este rezultatul. O prajitura aparent banala din care, odata infipta lingurita se vor revarsa rauri de ciocolata scaldand papilele gustative in cea mai fina baie ciocolatoasa. Daca ii veti alatura acestui rasfat fructe proaspete cum ar fi zmeura, coacazele, murele sau capsunele, si un glob generos de inghetata de vanilie deja vorbim despre o ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Gustul Italiei intr-o portie de paste! Paste, rosii cherry, mozzarella, parmezan, busuioc, ulei de masline extravirgin, au dat nastere unei portii cremoase si savuroase de paste caprese. Incredibil de gustoase, pastele astea creeaza dependenta! Multumesc Diva in bucatarie pentru provocare! Ingrediente: 200 gr penne Baneasa 250 gr mozzarella 50 gr parmezan 2-3 linguri ulei de masline 200 gr rosii din conserva 100 ml smantana 5-6 rosii cherry o crenguta busuioc Mod de preparare Fierbem pastele...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Iata inca o varianta la prajitura cu foi cu miere. Foile cu miere de albine sunt foarte usor de preparat si se pot umple cu diferite creme. Feliile dulci cu afine sunt delicioase, dulci-acrisoare datorita cremei de smantana in combinatie cu dulceata de afine. Ingrediente pentru foi: - 1 ou - 50 g unt moale - 150 g zahar - 60 g miere de albine - 2 linguri lapte - 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu - 400 - 450 g faina Ingrediente pentru crema: - 1 kg smantana de 32% grasime - 400 g zahar tos -...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
O salata revigoranta, vesela, colorata si grozav de gustoasa! O adevarata oaza de sanatate intr-o singura farfurie. Va recomand si reteta de salata de ton cu varza rosie si porumb Bonduelle , o salata plina de culoare si savoare, o reteta trendy, cu o prezentare de mare clasa, scotand astfel din anonimat banala salata si conferindu-i personalitate. Ingrediente: 1 sfecla rosie 2 portocale 1 ceapa rosie mica 50 gr spanac baby 1 lingurita miere albine 1 lingurita ulei masline 1 lingurita otet ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Aman de ceva vreme sa fac hamburgeri, pentru ca mereu am considerat ca este mancare care cere prea mult timp. Ei bine, m-am inselat! Pe langa faptul ca i-am pregatit destul de repede, mi-au iesit extraordinar de buni si gustosi, mai ceva ca la fast food. Pentru chiftele este bine sa folositi carne de vita, eu am avut amestec de porc cu vita, iar ca si condimente puteti adauga sau scoate din cele pe care le-am prezentat eu mai jos, in fuctie de preferintele voastre (daca va place mancarea ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
sau Involtini di zucchini , cum spune Gennaro Contaldo a carui reteta am preluat-o din cartea Doi italieni cu bun gust. Rulourile de dovlecel sunt un aperitiv delicios, ideal de servit la petreceri, sau poate fi o cina delicioasa. In Italia, Involtini di zucchini este considerat a fi un antipasto modern, combinand o leguma specifica sudului Italiei cu branza traditionala din nord. Ingredienete: - 2 - 3 dovlecei (370-400 g ) - 100 g gorgonzola taiata bucati - 6 rosii uscate la soare, in ulei...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Daca cititi blogul acesta de mai mult timp, stiti cu siguranta ca sunt o mare sustinatoarea a meniului saptamanal (puteti rafoi aici recomandarile mele). Dar oricat m-as fi straduit, oricat de bine organizata eram, oricat de mult ma tineam de lista, mereu ajungeam la concluzia ca planul de acasa nu se potriveste cu ce se gaseste in targ/piata/supermarket. Ca sa nu mai vorbesc de cazurile cand, aflate in sezon si/sau la oferta, era rentabil sa achizitionez anumite ingrediente in cantitati mai...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com